Eczemele pe mâini: ce să tratăm, tipurile și simptomele, mijloacele corecte

Eczemul pe mâini este o boală inflamatorie a pielii, care este însoțită de o erupție cutanată, mâncărime și arsură. Adesea, zona afectată a pielii este acoperită de fisuri, iar bulele de spargere secretă fluid și se transformă în pustule. Cum să tratați eczemele pe mâini acasă și de ce apare, veți învăța din articol.

Tipuri și simptome de eczemă

Practica medicală arată că astăzi numărul persoanelor care se confruntă cu leziuni alergice ale pielii este în creștere. Ponderea diferitelor tipuri de eczeme reprezintă 40% din cazuri.

Cele mai frecvente tipuri de eczeme

 1. Adevărul. Stadiul acut este însoțit de apariția bulelor cu lichid, eroziune punct și roșeață. Pacientul suferă de mâncărime, intensitatea cărora variază în fiecare caz. Cu curs cronic, umflarea crește, iar pielea afectată este acoperită de fisuri.
 2. microbian. Această eczemă apare după infectarea pielii în jurul fisurilor, fistulelor și ulcerelor. Acoperite cu cruste și cântare, erupția cutanată are o culoare roz. După îndepărtarea cântarelor, roua de sânge iese. Dacă nu începeți tratamentul în timp, boala se va transforma în eczema.
 3. profesional. În manifestările sale seamănă cu adevăratul, dar apare după contactul prelungit al mâinilor cu alergenul. În stadiile incipiente, dezvoltarea poate fi oprită cu ușurință, iar morfologia pielii se va redresa complet. Primele exacerbări seamănă cu dermatita de contact. Dacă efectul iritantului nu se oprește, procesul inflamator devine persistent și recurent.
 4. seboreica. Acest tip de dermatită afectează pielea capului. O erupție cutanată apare pe frunte, pe pielea din spate, piept și membre. Zona afectată a pielii este acoperită cu cântare și devine umedă datorită fluidului excretat.
 5. pepinieră. Acest tip de eczeme apare la copii în fază încipientă și trece la 3 ani. La fața locului apar erupții cutanate. Când boala progresează, există o leziune a corpului, însoțită de o creștere a ganglionilor limfatici.

simptome

Acum hai să vorbim despre simptome.

 • Topping lista este mâncărime, împreună cu roșeață. Nivelul disconfortului este determinat de îngrijirea pielii. În stadiul inițial, boala este adesea confundată cu o reacție alergică la un produs cosmetic.
 • Mai târziu, pe locul roșeață apar edeme și o mulțime de bule cu lichid clar. Acest proces este însoțit de o creștere a pruritului, o senzație puternică de arsură și o creștere locală a temperaturii.

Ca urmare, pielea afectată este acoperită de crăpături, ulcere și zone pline de plâns. În acest moment, șansa de a obține o infecție crește.

Cum să tratați eczemele pe mâini

Dacă există o certitudine de 100% că pielea mâinilor este afectată de boală, procedați imediat la tratament.

Bolile cronice care se dezvoltă pentru o lungă perioadă de timp necesită tratament pe termen lung și pacient. Terapia eficientă este împiedicată de localizarea incomodă, deoarece mâinile sunt în permanență în contact cu mediul. Pentru a accelera redresarea, utilizați metode populare simple, dar eficiente și credincioase.

Tratamentul eczemelor cu remedii folclorice

 • Nut unguent. Coaceți trei nuci în cuptor. Cu ajutorul instrumentelor disponibile, efectuați o masă omogenă din miezurile extrase și adăugați o lingură de ulei de pește. Compoziția rezultată prelucrează pielea afectată de două ori pe zi.
 • Varza și laptele. Luați trei frunze de varză, puneți într-o cratiță, acoperiți cu lapte și fierbeți timp de aproximativ patruzeci de minute. Așteptați până când frunzele se răcesc și se fixează pe pielea afectată, acoperită cu un prosop. Pergamentul se face dimineata si seara.
 • Rădăcină de brusture. Răsfoiți rădăcină de brusture, turnați un pahar de apă clocotită, țineți baia de apă pentru o oră treia și tensionați-o. Beți acest băutură înainte de mese de două ori pe zi. Recepția mijloacelor se combină cu tăvile. Trei linguri de rădăcină de brusture se toarnă trei litri de apă clocotită, se fierbe treizeci de minute și se tensionează. Apoi, faceți o baie de mână timp de patruzeci de minute. Repetați procedura în fiecare seară.

Tratamentul eczemelor cu produse medicale

Utilizarea medicamentelor tradiționale pentru combaterea dermatitelor este binevenită, dar tratamentul eczemei ​​cu medicamente nu trebuie să fie eliminat. Și numai dermatologul poate determina cauza bolii. Un medic cu experiență va diagnostica, va prescrie un tratament, va selecta medicamente și va consilia dieta.

 1. Umflarea caracteristică este eliminată cu ajutorul medicamentelor antivirale și antibioticelor. Agenții antifungici ajută la scăderea mâncării severe care aduce disconfort.
 2. Medicii au dezvoltat o strategie de tratament extrem de eficientă, care se bazează pe utilizarea grupurilor de medicamente. Acestea sunt sedative și antihistaminice, preparate de desensibilizare și vitamine, unguente și geluri.
 3. În timpul tratamentului eczemelor, medicii nu recomandă utilizarea săpunului. Loțiunea este folosită în schimb. Evitați contactul cu pielea afectată cu apă caldă și evitați expunerea prelungită la lumina soarelui.
 4. Eczema dieta se bazează pe alimente vegetale și lactate. Nu durează pentru a minimiza consumul de carbohidrați.
 5. Din dieta, asigurați-vă că eliminați alcoolul, alcoolul, alimentele conservate și murate, alimentele sărate și condimentate. În orice mod posibil, evitați interacțiunile cu substanțele agresive și cu tot felul de alergeni.

Prevenirea eczemelor

Voi dedica liniile finale ale povestii la prevenirea bolii. Deoarece numeroși factori contribuie la apariția bolii, măsurile preventive constituie baza prevenirii. Respectați modul de funcționare, odihniți-vă, mâncați corespunzător.

În cazul bolilor infecțioase și alergice ale pielii, nu întârziați tratamentul. Nu exagerați procedurile de cosmetică și de curățare a naturii, deoarece acestea au un efect negativ asupra funcției de protecție a pielii.

Dacă corpul este supus stresului emoțional, utilizați sedative de caracter vegetal. Acestea vor ajuta la evitarea stresului emoțional și la depășirea depresiei.

Indiferent de ceea ce faci acasă sau la locul de muncă, evitați contactul prelungit al mâinilor cu detergenți și agenți agresivi. Dacă este imposibil să faci fără ei, mănușile vor veni la salvare.

Lasă Un Comentariu