Aveți grijă de Kalanchoe acasă

Unele plante au proprietăți decorative și medicinale în același timp. Printre ei este Kalanchoe. Floarea grosolană din Madagascar necesită puțină îngrijire la domiciliu.

tipuri

Despre proprietățile miraculoase ale lui Kalanchoe au auzit toți oamenii. Nu este surprinzător că planta se găsește în fiecare casă. Am discutat subtilitățile de îngrijire a florilor, luați în considerare acum tipurile de Kalanchoe, care sunt la fel de numeroase ca soiurile de cactuși.

Plantele medicinale și ornamentale sunt adesea denumite medicul de interior sau pomul vieții, precum geraniul. În prezent există aproximativ o sută de specii. Toți au proprietăți vindecătoare. Mai jos vom lua în considerare tipurile comune de Kalanchoe și caracteristicile lor.

Cele mai populare tipuri de Kalanchoe:

 1. Blossfeldiana. Mici în dimensiuni de până la treizeci de centimetri, cu ramificație slabă, tulpini goale. Lungimea frunzelor verde ovoid cu o margine roșie ajunge la șapte centimetri. Înflorește roz, portocaliu, galben sau roșu. Potrivit pentru tratamentul impotenței, arsurilor, infecțiilor purulente.
 2. pâslă. Planta, crescând la o înălțime de treizeci de centimetri, are o tulpină verticală, cu frunze. Are frunze verde, carnoase, în formă de oval, cu muchii ascuțite. Groasă simțită diluată cu pete maronii. Perioada de înflorire este în mijlocul verii.
 3. plumy. Acesta crește la o înălțime de metru și are o tulpină erectă. Frunzele rotunde, carnoase de dimensiuni compacte sunt spinoase. Înflorește neregulat, aruncând flori asimetrice. Această varietate de arbore al vieții are hemostatice, antiinflamatoare, vindecarea rănilor și proprietăți antibacteriene.
 4. Beharskoe. Trandafir de trunchi și frunze cărnoase, opuse transversal, mari-dinte, gri-gri, sub forma unui triunghi cu lungimea de 15 centimetri. Această specie de flori Kalanchoe înflorește în vară, încântând ochiul cu flori galbene.
 5. Degremon. Aspectul se caracterizează prin tulpină verticală de până la jumătate de metru și frunze triunghiulare, verde deschis, cu palmă, marginile ușor înfășurate. Florile roșii sau roz sunt considerate un punct culminant. Potrivit pentru tratamentul gastritei, bolii parodontale, fierbei, dermatitei și rănilor purulente.
 6. Mangina. Kalanchoe de înălțime mică are tulpini, tulpini subțiri și carne, sucuri, frunze ovale opuse. În timpul sezonului de primăvară este acoperit cu flori roșii de dimensiuni medii.
 7. Trubkotsvetnoe. O particularitate a speciei este considerată a fi o tulpină suculentă și goală, acoperită cu urme de verde cu frunze lineare înguste. În timpul iernii, înflorește cu flori în formă de clopot de nuanță de roz sau liliac.
 8. lobi. Floarea are o tulpină carnoasă, suculentă, cu frunze verzi și verzui carnați. Aspectul se caracterizează prin înflorirea abundentă prezentată de floretele mici de nuanță galben-portocalie.
 9. de foc. Acest Kalanchoe crește la o înălțime de treizeci de centimetri și este înzestrat cu ovoidură naturală, îngustată la baza frunzelor cu margini de palmier. În timpul cultivării, proprietarii sunt mulțumiți de flori roșu-portocalii cu un diametru de până la doi centimetri.
 10. Marmara. Acesta crește până la 50 cm înălțime și are frunze de ovăz cu liliac sau pată brună. Din ianuarie până în aprilie este acoperită cu flori albe.

Atenția dvs. prezintă cele mai populare soiuri de Kalanchoe. Indiferent de tipul ales, planta vă va încânta cu aspectul și înflorirea frumoasă și pentru a diversifica grădina casei, crește croton. Acest exotic este mai exigent de îngrijit, dar Kalanchoe va face o companie bună.

Creșterea Kalanchoe

Toate speciile existente sunt ușor de înmulțit. Pentru a obține o duzină de flori frumoase cu flori minunate, doar un mic efort.

Pe măsură ce floarea crește rapid, producătorii recomandă o actualizare constantă. În doar un an, se dovedește a crește o plantă adultă cu drepturi depline, care nu este inferioară indivizilor mai maturi în ceea ce privește aspectul și proprietățile vindecătoare.

Metoda 1 - descendenți

 • După finalizarea înfloririi provoacă formarea de descendenți în plantă. Pentru a face acest lucru, fixați vârfurile lăstarilor. Un pic mai târziu, "copiii" vor apărea alături de planta mamă.
 • De îndată ce mărimea plantei femelă atinge 30% din dimensiunea adultului, se separă cu grijă și se plantează într-un vas umplut cu compoziție de nisip turbă. După ce ați început îngrijirea.

Metoda doi - butași

 1. Pe lăstari de Kalanchoe apar rădăcini de aer, care furnizează plantei cu umiditate suplimentară din aer. Din floarea mamei tăiați tulpina și plantați în pământ. Ca urmare, rădăcinile de aer se vor rădăcina.
 2. Vă recomandăm să folosiți vârful trage pentru altoire. Puneți-l într-un recipient cu apă pentru a forma rădăcini sau a ateriza în sol ușor. În termen de o lună, focul va fi întărit în pământ, va da rădăcini și va elibera frunzele.

Cea de-a treia cale - semințe

 • Se însămânțează la începutul primăverii în sol fertil și bine drenat. Pentru a sămânța mai bine încolțite, acoperiți vasul cu o bucată de sticlă sau cu folie de plastic. Rezultatul este o seră.
 • Răsadurile aerate periodic și se pulverizează cu apă caldă. Imediat ce răsadurile apar, deschideți vasul. Când lăstarii cresc, se întind în ghivece umplute cu un amestec, care include nisip, turbă și sol.

Aceste metode de reproducere a Kalanchoe ajută în timp util să actualizeze plantele existente și să crească populația. Luați aceste informații în exploatare și aplicați în practică și, dacă doriți să vă îngrijiți pentru o floare mai exigentă, uitați-vă la Dieffenbachia.

Proprietăți de vindecare ale Kalanchoe

Kalanchoe este o plantă miraculoasă importată din tropice africane. Oamenii o numesc diferit: trusa de primăvară verde, medicul de familie, pomul vieții, ginsengul interior.

Frunzele plantei sunt deosebit de valoroase. Ele servesc ca o sursă de oligoelemente benefice. Chiar și în floare conține o cantitate considerabilă de vitamina "C".

Kalanchoe este un depozit de acid tanic, polizaharide și diverse enzime. Datorită acestor substanțe, are proprietăți hemostatice, vindecătoare și antiinflamatoare.

De îndată ce oamenii au început să folosească Kalanchoe sub forma unei plante de casă, au apărut imediat zvonuri despre proprietăți uimitoare. Acest copac al vieții curăță aerul de germeni, încarcă atmosfera cu energie pozitivă, mărește tonul și restabilește vitalitatea.

Utilizarea florii este, de asemenea, obișnuită în rețetele medicinale tradiționale.

 1. Se recomandă acordarea copiilor în anumite proporții. Dacă copilul suferă de o răceală, sucul diluat este introdus în cavitatea nazală. Kalinchoe tincture este un mijloc de gargară în timpul unei frig.
 2. Sucul vindecă rănile și ameliorează inflamația. Ajută la oprirea sângerării, la depășirea durerii acute, la scăderea mastitei, la eliminarea gingiilor sângerate.
 3. Proprietăți utile ale aplicației Kalanchoe găsite în cosmetologie. Aceasta este o armă formidabilă în lupta împotriva petelor de pigment și a acneei. Ajută la combaterea altor leziuni ale pielii.
 4. Floarea are proprietăți coleretice excelente, datorită cărora normalizează nivelul colesterolului și funcționarea vezicii biliare.
 5. Potrivit oamenilor de știință, utilizarea zilnică a sucului de Kalanchoe ajută la curățarea sângelui, încetinirea îmbătrânirii și îmbunătățirea sistemului imunitar. Principalul lucru este că este proaspăt.

Acestea nu sunt toate proprietățile benefice ale unei flori uimitoare. Sunt atât de mulți care nu contează. Principalul lucru este că în arsenalul omului există un asistent universal. Și dacă nu utilizați proprietățile miraculoase ale plantei din cauza absenței sale, asigurați-vă că creșteți. Este atât de simplu.

Probleme de reproducere

Acordați atenție problemelor legate de plantele în creștere. De obicei, Kalanchoe suferă de iluminare slabă. Ca urmare, tulpinile sunt desprinse rapid, iar frunzele inferioare devin galbene sau cad.

După terminarea înfloririi, are nevoie de nutriție. În absența sa, procesul de tragere a tulpinii începe și frunzele cad. Pentru a evita astfel de probleme, hrăniți kalanchoe.

În cazul în care pierderea de decor nu a provocat alimente sau iluminat, camera este prea fierbinte sau aer uscat. Amintiți-vă, păstrați planta lângă bateria nu merită, în acest loc nu se simte confortabil.

Dacă tulpina sau frunzele sunt acoperite cu mucegai sau pete maronii, acesta este primul semn al temperaturii interioare scăzute sau a aerului umed. Atunci când planta are un aspect sănătos, dar refuză să înflorească, este un semnal de nutriție excesivă. Rezolvarea dozei de îngrășăminte va ajuta la rezolvarea problemei

Cred că acum știi toate subtilitățile de creștere a Kalanchoe și ai grija de el acasă. Oferind acest exotic african plin de îngrijire, obțineți la dispoziția unei plante ornamentale cu proprietăți de vindecare. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: 7 plante care atrag norocul și fericirea în casa ta. Eu stiu TV (August 2019).

Lasă Un Comentariu