Rețete compot de fructe de padure și mere pentru iarnă

În articol, vă voi învăța să gătiți compot de la chokeberry la domiciliu, care va fi plăcut cu aromă de vară și gust minunat. Fructele negre au un gust dulce și acru, fructele de pădure conțin multe vitamine și substanțe utile și sunt adesea folosite ca agent terapeutic și profilactic.

Compot de fructe și mere negre

Ar trebui notat compotul de culoare uimitor. Vă sfătuiesc să beți din pahare de sticlă. Deci, vă puteți bucura simultan de gustul, admirați culoarea și contemplați jocul de evidențiere a luminii.

Pentru a pregăti compotul miraculos, folosiți mere verzi. Fructele se vor potrivi. Ele sunt saturate cu un număr mare de substanțe utile, iar după tratamentul termic nu se transformă în terci de cereale.

ingrediente:
 • Mere verzi - 300 g
 • Negru chokeberry - 0,5 ceasca.
 • Zahăr - 6 linguri.
 • Apă - 3 litri
Mod de preparare:
 1. Se pregătește instant compot, deoarece fructele și boabele nu trebuie să fie pre-procesate. Unii bucătari sfătuiesc să spele fructe de padure cu apă clocotită după spălare, astfel încât chokeberry să devină licitată. Nu fac asta, deoarece sub influența apei calde, fructele de fructe se sparg și își pierd sucul.
 2. Mai întâi fierbe apa. După fierberea într-o cratiță, trimiteți merele tăiate în mai multe bucăți. Dacă doriți, scoateți semințele, deși acest lucru nu este necesar. Faceți o căldură minimă și acoperiți tava cu un capac.
 3. Următorul pas în tigaie, trimiteți boabele de cenușă de munte. După ce fierbeți din nou apa, turnați zahărul, amestecați și fierbeți compotul timp de aproximativ două minute. Tratamentul mai lung va duce la distrugerea vitaminelor.
 4. Scoateți tigaia din căldură și lăsați-o peste noapte. Acest lucru este suficient pentru a compota infuzat și a dobândit un gust strălucitor. A se păstra la frigider.

Pregătirea mea de compot de fructe și de fructe de fructe de fructe de măsline durează nu mai mult de zece minute. Băutura trebuie să fie insistentă, pentru că în acest minciună se află gustul și culoarea bogată. Dar pentru plăcerea pe care o oferă, puteți să așteptați. Dacă doriți un soi, faceți suc de afine. Nici una dintre băuturile achiziționate nu poate fi comparată cu aceasta.

Cum să faci compot de fructe negre pentru iarnă

Compozitele din chokeberry, preparate fără adăugarea de alte fructe de padure sau fructe, din cauza acidității lor scăzute, nu au un gust foarte plăcut. Chiar și șuieratul negru nu se poate lauda cu o aromă pronunțată. De aceea, preparatele de casă sunt adăugate mere, prune, zmeură, coacăze, lamaie sau suc natural de fructe.

ingrediente:
 • Chokeberry - 1 kg.
 • Zmeură - 500 g
 • Zahăr - 0,5 kg.
 • Apă - 1 litru
Mod de preparare:
 1. Murelele și zmeura sunt curățate de crenguțe, se clătesc și se rostogolesc într-o sârmă. Componentele distribuite pe băncile pregătite.
 2. Într-o cratiță mică, fierbeți apă, adăugați zahăr și fierbeți siropul puțin. Lichidul de zahăr rezultat se toarnă fructe.
 3. Băncile, împreună cu conținutul pus într-un container mare și sterilizeze. Pentru a face acest lucru, puneți un grătar în partea inferioară a recipientului cu apă fierbinte, puneți borcanele deasupra și acoperiți capacul. Apa trebuie să acopere obiectele de sticlă peste cuier. Durata sterilizării după fierbere este de 20-40 de minute, în funcție de deplasare.
 4. Preparați compotul delicat din tigaie, rotiți-l și lăsați-l deoparte. Principalul lucru este că băncile stau cu susul în jos. Pentru a menține compoturile vitamine, depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat. În cazul în care este umed în pivniță, capacele ar trebui să fie unsă cu un compus gras, în caz contrar acestea vor rugina.

În unele regiuni ale Rusiei, oamenii folosesc o cale mai rapidă de a pregăti o băutură care nu include sterilizarea. Ca urmare, termenul de valabilitate al unui astfel de compot nu depășește un an.

În acest caz, numai capacele și borcanele sunt sterilizate. Bomboanele preparate sunt turnate în recipiente de sticlă, care ulterior sunt turnate cu sirop fierbinte. Apoi, băncile sunt sigilate și, după răcire, conținutul este îndepărtat în pivniță.

Avantajele compotului de fructe de padure

Coacerea de coacăze se termină la sfârșitul lunii septembrie. În acest moment, fiecare dintre fructe de pădure devine o sursă de vitamine "C", "B", "P" și "E". Fructele sunt saturate cu microelemente importante, incluzând bor, fier, cupru, molibden și mangan.

Compotul din fructe de padure intareste sistemul cardiovascular, previne dezvoltarea aterosclerozei, normalizeaza presiunea in hipertensiune arteriala. Iodul este prezent în fructele chokeberry-ului negru, care ameliorează simptomele bolilor glandei tiroide și are un efect benefic asupra sistemului imunitar.

Acum știi cum să faci compot de mure, ceea ce va întări sănătatea și imunitatea. Sper că, datorită articolului, va apărea pe masa dvs. o băutură nouă care va satisface nevoile gastronomice ale gospodăriei.

Vizionați videoclipul: Capsune sau alte fructe la congelator, pentru iarna (August 2019).

Lasă Un Comentariu