Vânzarea mașinilor: instrucțiuni pas cu pas, capcane, pregătire

În timp, mașina încetează să mai aranjeze proprietarul - familia a crescut, nu există suficient spațiu în cabină, cabana este cumpărată sau este necesară o mașină cu un compartiment de bagaje spațios. Apoi trebuie să vinzi cel vechi și să cumperi o mașină nouă.

Toată lumea vrea să vândă o mașină scumpă, dar rapidă. Compatibilitatea acestor concepte este un noroc bun. De obicei, proprietarul solicită o mulțime de bunuri și așteaptă fără succes pentru cumpărător sau dă mașina pentru banii aproape a doua zi după anunț.

Voi lua în considerare capcanele și modalitățile pas cu pas de a vinde rapid un vehicul uzat.

 1. Piață și supraviețuire. Vânzarea pe piața auto la un preț mai mic sau o afacere cu dealerii. Ei cumpără cu prețul, în medie, cu 15% mai mic decât piața.
 2. Trade-in. Ajută la vânzarea rapidă a unei mașini uzate și lasă mașina în spatele volanului unei mașini noi. În unele saloane, o mașină veche este emisă ca o contribuție pentru una nouă.
 3. Vânzarea de sine. Acesta aduce mai mulți bani, dar este însoțit de o mare pierdere de timp și nervi petrecuți.
 4. Achiziționați într-o companie specializată. Există multe astfel de firme, așa că căutarea unor condiții adecvate necesită timp. Vă sfătuiesc să contactați o reprezentanță auto care crește veniturile prin creșterea vânzărilor, mai degrabă decât cumpărarea ieftină pentru a obține sudate.

Principalul lucru este să nu vinzi rapid, dar cât mai profitabil posibil. Această problemă va fi rezolvată de o persoană cu experiență în acest domeniu care se confruntă cu vânzările de mașini. El va prezenta produsul unui potențial cumpărător din partea cea mai bună, iar pentru un nou venit este dificil să se ocupe de acesta.

Prietenul meu este angajat în vânzarea de autoturisme uzate. În timp ce vorbea despre o ceașcă de cafea, își împărtăși sfaturile. Respectând cu strictețe recomandările, vindeți în mod corect, rapid și profitabil mașina veche.

 • Publicați anunțul dvs. pe forumuri tematice, pe site-uri, în presa scrisă. Cumpărătorii avansați caută un "cal de fier" pe Internet, iar alții, în vechime, prin ziare.
 • Succesul depinde de preț rezonabil. Uită-te la site-uri costul mașinilor care sunt caracteristicile tehnice și de stat corespund cu a ta. Concentrați-vă pe prețul mediu.
 • În timpul unei conversații cu un potențial cumpărător, folosiți declarații pozitive despre mașină, nu ascundeți nimic. Dacă clientul găsește un articol reprodus, spune adevărul.
 • Când o persoană vede o mașină curată și frumoasă, se pare că conduce bine. Prin urmare, înainte de a trimite pe piața auto, aruncați o privire la chiuvetă. Acolo mașina va fi pusă în ordine. Nu interfera cu curatarea uscata, pentru ca si mirosul din cabina joaca un rol important.
 • Nu recomandă negocierea telefonului. Negocierea este adecvată numai atunci când este privită. Faceți cunoștință cu cumpărătorul într-un loc convenabil și sigur.
 • Dacă un potențial cumpărător dorește să diagnosticheze, mergeți la centrul de service oficial.
 • În timpul negocierilor, spuneți că vindeți o mașină uzată, prin urmare sunt relevante urme de exploatare. Spuneți că o mașină folosită are defecte, iar prețul la care vindeți este justificat. Pentru a aprinde interesul cumpărătorului, reduceți ușor prețul.
 • Atunci când faceți o vânzare, semnați un contract și predați cheile după primirea banilor.
 • "Destul de bine". Deci, după ce tranzacția solicită ca anunțul să nu se deranjeze, înregistrați un număr temporar de telefon în avans.

Mai jos vă voi prezenta o colecție de sfaturi despre mașina de pre-vânzare. La începutul articolului am remarcat importanța acestui proces și l-am examinat superficial, însă acest lucru nu este suficient pentru o viziune completă a imaginii.

Cum să pregătiți o mașină de vânzare

Motivele pentru care proprietarul vinde proprietăți pe patru roți sunt diferite. Dar pentru a finaliza cu succes tranzacția și a salva o perioadă decentă de timp fără pregătirea corespunzătoare a mașinii de vânzare nu va funcționa.

Folosind o abordare competentă, câștigați mai mulți bani decât credeți anterior și faceți o reducere în timpul licitației pentru a interesa cumpărătorul. Toată lumea vrea să cumpere o mașină bună, deci la momentul vânzării ar trebui să arate în consecință.

 1. Verificați cu atenție obiectul de vânzare. Lansat interior, murdărie, praf, zgârieturi nu va ajuta cauza. Faceți totul pentru a face mașina impresionată de cumpărător.
 2. Dacă pe panou există un strat de praf, pe covoare există un strat gros de murdărie, iar plăcuțele de înmatriculare sunt decorate cu pete de zăpadă de anul trecut, nici caracteristicile tehnice și nici prețul nu vor economisi situația. Înainte de a vinde curat cabina folosind chimicale auto sau pre-vânzare la comanda la spălătorie auto.
 3. Mașina ar trebui să aibă un aspect fără chip, nimic nu ar trebui să reamintească noul proprietar al proprietarului anterior. Îndepărtați din saloane icoane, jucării, autocolante și obiecte care au fost folosite pentru decorare.
 4. Fiți atenți la corp. Defectele de pe suprafață atrag imediat ochii și zgârieturile, care în timpul funcționării acoperă vopseaua. Acest lucru este facilitat de impactul mediului, spălarea mecanică, parcul greșit. Cum să elimini zgârieturile, am spus înainte.
 5. Spălați mașina și lustruiți-o folosind produse care nu conțin abrazive. Cea mai bună opțiune este considerată o lustruire protectoare, care va da un aspect bine îngrijit și masca defectele. Amintiți-vă că chimia nu este potrivită pentru utilizare la vreme rece. În timpul iernii, aplicați într-un garaj cald.
 6. Corp - fata masinii, nu poti sa te contrazici cu asta. Dacă suprafața este grav afectată, lustrurile nu sunt suficiente. Cu ajutorul procesării profesionale se poate rezolva problema. Ca parte a procedurii, lustruiți corpul și acoperiți-l cu ceară, ceea ce va face ca aspectul exterior să fie bine îngrijit și, de asemenea, să îndepărteze discrepanțele culorii minore.
 7. Pregătiți pentru vânzare, nu exagerați. În cazul în care mașina strălucește excesiv, va alerta cumpărătorul.
 8. Pregătite corespunzător pentru vânzarea autovehiculului trebuie să aibă o centrală cu funcționare fără probleme. Schimbați lumânările, umpleți combustibilul de calitate, verificați cablajul. Dacă funcționarea motorului este însoțită de sunete exterioare, înlocuiți garnitura. Sunetul tare va speria clientul.
 9. Asigurați-vă că elementele mici funcționează - becuri, ștergătoare, încălzitoare. Dacă aveți probleme cu echipamentul electric, contactați reparația auto. Asigurați-vă de fiabilitatea fixării detaliilor și nodurilor. Chiar și un lucru mic poate sperie un potențial cumpărător. Ce să spun despre scânteiere și greierii emise de elemente prost fixate.
 10. Operarea sigură depinde în mare măsură de starea plăcuțelor de frână și de diferitele filtre. Costul consumabilelor este mic, nu va afecta bugetul.

Urmând instrucțiunile, veți efectua cu ușurință cursuri de pregătire înainte de vânzare. Rămâne de a spune clientului despre merite și de a raporta deficiențe în vederea creșterii nivelului de încredere.

Pregătirea înainte de vânzare a autovehiculului va contribui la încheierea unui acord și la protecția împotriva creanțelor. Fondurile investite în acest stadiu sunt investiții rezonabile și competente.

De ce nu trebuie să vinzi prin procură

Acum, spuneți de ce nu trebuie să "vindeți" prin procură. Această practică este comună, dar nu recomand să o faceți. Nu este nimic pentru care am scris cuvântul "vinde" în citate, deoarece prin această abordare nu va exista o vânzare legală. Masina rămâne pe fostul proprietar.

Nu fiecare proprietar înțelege consecințele acestei subtilități juridice. Este amuzant faptul că schema a devenit populară datorită simplității și avantajelor suplimentare. Nu este nevoie să stați la coadă la poliția rutieră, să plătiți impozit. Această tehnică este folosită de oameni care schimbă mașini ca mănuși.

Sistemul elimină procedurile oficiale prevăzute pentru executarea formală a contractului. În timp, ei trebuie să se angajeze, petrecând mai mult timp, efort și bani.

Prin vânzarea unei mașini prin proxy, veți rămâne proprietarul. Va trebui să plătiți taxa de transport, toate chitanțele vor fi trimise la adresa dvs.

Dacă refuzați să plătiți, inspectoratul fiscal va solicita rambursarea datoriei în instanță. În plus față de taxă, va trebui să plătiți o amendă și o dobândă. Deoarece mașina este proiectată pentru dvs., instanța va satisface cerințele autorității fiscale și este inutil să dovedești că vehiculul a fost vândut prin procură. Rezultatul - costurile financiare.

Nu uitați că, după vânzarea la declarația de predare a inspectoratului fiscal. Deoarece mașina este vândută informal, nu veți primi o lucrare în care să fie scrisă data și suma tranzacției.

Dacă mașina vândută intră într-un accident sau cu ajutorul acesteia, străinii vor comite o crimă, ofițerii de aplicare a legii vor veni să vă viziteze. Imaginați-vă care ar fi consecințele. Ce să spun despre sănătatea care se va stoarce din cauza celulelor nervoase arse.

Aruncați gândurile despre beneficiile unei tranzacții informale, faceți totul potrivit legii. Alegeți mai târziu o mașină care îndeplinește noile cerințe. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu