Cum să obțineți un certificat de naștere

Nașterea unui copil este un eveniment care apare în familie și aduce fericire. Imediat după apariția friabilelor, părinții neexperimentați au multe îngrijorări. Ei sunt interesați de o mulțime, inclusiv cum să obțineți certificatul de naștere al unui copil.

Nu toți părinții știu cum să înregistreze un copil și să elibereze un certificat de naștere. Dacă există dificultăți, veți găsi sfaturi în material pentru a vă ajuta în procedură.

Obținerea unui certificat de naștere nu este diferită de anii precedenți, deoarece procedura nu sa schimbat. Informațiile sunt de asemenea relevante pentru părinții care au copii, iar procesul de înregistrare este bine cunoscut.

Legislația actuală stabilește timpul în care se eliberează certificatul de naștere - la o lună de la nașterea copilului.

Legea nu impune o pedeapsă pentru întârzierea în termenul stabilit.

Dacă părinții nu sunt căsătoriți sau au nume diferite, vor adăuga unul în certificat. Deoarece întrebarea a cărui nume îl va primi copilul nu este reglementată de lege, părinții vor trebui să decidă ei înșiși. Dacă relația nu este formalizată, ei trebuie să se unească pentru a primi documentul. Dacă numai unul dintre ei poate veni, informația celei de-a doua este înregistrată din cuvintele sale, ceea ce crește probabilitatea de erori.

Plan pas cu pas pentru un certificat de naștere

  1. Uitați-vă la biroul de registru cu un pachet de lucrări necesare pentru înregistrarea copilului. Acestea sunt pașapoarte parohiale, certificat de căsătorie și certificat medical care confirmă nașterea copilului.
  2. În cazul în care căsătoria nu este înregistrată, furnizați un certificat de paternitate în registratură. Pentru a primi hârtia în spitalul de maternitate trimiteți cererea corespunzătoare. Un fapt interesant este că, dacă livrarea a avut loc în afara instituției medicale, părinții nu vor primi un certificat. Apoi, cererea medicului care a luat livrarea va fi necesară.
  3. După colectarea hârtiei, mergeți la biroul de registru al districtului, situat la locul de reședință al unuia sau ambilor părinți. În ceea ce privește străinii care doresc să obțină un certificat pe modelul țării lor, ei sunt încurajați să contacteze consulatul statului lor de origine.

Concomitent cu documentele de mai sus din registratură se aplică. Legislația prevede posibilitatea depunerii unei cereri de către părinți, persoane autorizate, angajați ai maternităților și alte instituții unde a avut loc livrarea.

  • Specificați informații despre copil. Acest nume, data și locul nașterii, sexul. Notați informațiile complete despre părinți, începând cu numele complete și terminând cu locul de reședință. În cerere, oferiți detalii despre tată. Acesta este motivul pentru care lista documentelor conține un certificat de căsătorie.
  • La această procedură, înregistrarea copilului sa încheiat. Va rămâne să așteptați un certificat. Legea nu prevede data exactă a emiterii documentului, dar practica arată că aceasta are loc în ziua contestării, la o oră după depunerea cererii.

Este neplăcut să vorbim despre asta, dar există cazuri în care se nasc copii morți sau părăsesc lumea în timpul primei luni de viață din cauza problemelor de sănătate. În acest caz, contactați autoritatea de înregistrare de stat. La nașterea unui copil decedat, nu se eliberează un certificat, părinții primesc doar un certificat. În cazul în care decesul a avut loc în decurs de o lună, reprezentanții oficiului de stare civilă vor emite în același timp un certificat de naștere și deces.

Având în vedere aspectul financiar al problemei, legile actuale prevăd o taxă pentru emiterea unui document. Va trebui să plătiți o sumă mică dacă certificatul este pierdut și ați inițiat procedura de obținere a unui duplicat. Costurile financiare minore sunt așteptate și părinții nu sunt căsătoriți. Oficiul de stare civilă trebuie să elibereze un certificat de paternitate și să îi acorde datoria de stat.

Dacă ați planificat sarcina și ați așteptat bebelușul, eliberați un certificat de naștere ușor și rapid, deoarece procedura este gratuită și documentul este emis în aceeași zi.

Vizionați videoclipul: Precizări privind eliberarea pașapoartelor (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu