Cacti: specii, îngrijire la domiciliu, reproducere, sfaturi și boli

Cactusul este o varietate populară de plante acasă. Floarea se găsește în aproape orice casă, iar dacă vorbim despre locurile în care plantele de interior se iubesc, sunt prezente cacți în număr mare. Grijă la domiciliu pentru cați ca simplu și ușor.

Grijă de cactuși acasă

Este ușor să aveți grijă de o floare, dacă respectați regulile care se referă la crearea unui mediu confortabil. Acordați atenție:

  • temperatură și lumină solară;
  • udare;
  • condiția solului;
  • dressing și transplant.

Temperatura și lumina soarelui

Cele mai multe suculente iubesc lumina și căldura, totuși, acest lucru nu înseamnă că cactusul trebuie ținut la soare. Periodic mutați-l la umbra, altfel va fi ars. În sălbăticie, cactușii cresc în umbră de copaci sau tufișuri înalte, dar există specii care se află în soare, ceea ce nu le face rău. Condițiile optime sunt temperaturile aerului cald. În zilele fierbinți, îndepărtați umbra și, după declinul căldurii, reveniți la lumină.

Ajustați cantitatea de căldură solară în funcție de vârstă. Tineti tinerii la soare mai putin decat adultii.

adăpare

Plantele nu le place umiditatea excesivă. Acest lucru este evident, deoarece cactușii sunt adaptate la condițiile fierbinți și uscate. Apa rar, și după udare, asigurați-vă că solul este complet uscat. Este ușor să verificați starea terenului - plasați un meci sau un băț subțire în el. Primele 3 cm trebuie să fie uscate. Doar în acest caz, redați planta. Luați în considerare și caracteristicile solului. Uneori solul uscat respinge apa si nu-l absoarbe. Utilizați tăvi pentru ghivece care vă permit să hrăniți rădăcinile de mai jos.

Caciul este cel mai mare necesar în timpul înfloririi sau în timpul procesului de creștere activă. De regulă, creșterea începe în primăvară și durează până la sfârșitul verii. În timpul iernii și toamnei, nu vă faceți griji cu privire la udare, deoarece nu este necesar.

În toamnă și iarna, apă la fiecare 3-4 săptămâni, iar cantitatea de apă trebuie să fie mică numai pentru a umezi solul. Evident, în aceste anotimpuri, îngrijirea pentru cactuși este simplificată.

Amintiți-vă, folosind ghivece care nu au găuri de drenaj, creați un exces de umiditate pentru plante și acesta va muri.

sol

Pentru plante se recomandă utilizarea unor tipuri simple de sol. Așezați așchii de cărămidă în combinație cu umpluturile standard pentru vase. utilizați:

  • pietriș;
  • piatra sparta
  • tipuri similare de sol.

Pentru plantele de interior, folosiți 1/3 praf de cărămidă cu 2/3 din solul ghiveci. Dacă plantele trăiesc pe stradă, creșteți proporția de crumbs la 1 la 1 pentru a crea condiții favorabile.

Magazinele de grădină vând teren pentru cactuși. Când alegeți, luați în considerare condițiile de creștere și vârsta cactusului.

Îngrășăminte furajere

Nu este necesar să se utilizeze îngrășăminte, deoarece creșterea se face fără ele. Adăugați îngrășământ în sol, ca în cazul dratsenoy, recomand în timpul perioadelor de creștere. Utilizați îngrășăminte pentru plante de interior și îngrășăminte de origine organică. Cea mai bună opțiune - granule de îngrășământ, care au un efect bun asupra stării solului și hrănesc cu substanțe utile.

transplant

Cele mai multe suculente au un aranjament superficial al sistemului radicular, care este important în timpul transplantului. Vă sfătuiesc să replantați cactus într-un vas care diferă de cel anterior. După transplantare, nu udă floarea timp de câteva zile, ceea ce va crește rezervele de umiditate și va vindeca rădăcinile care au fost deteriorate. După transplant, nu recomand să plasați vasul în lumina directă a soarelui. Creșteți cantitatea de apă și de lumina soarelui.

specie

Cactusii sunt împărțiți în două soiuri:

  • forestiere;
  • deșert.

Puteți utiliza reprezentanți ai ambelor specii ca plante de interior, fiecare având specii unice care vor completa orice colecție de case. Cactușii deșert sunt plante spinoase care cresc în zonele aride. Cactușii de pădure cresc în păduri în climatul subtropical și tropical. Reprezentanții ambelor specii au flori frumoase, dar diferă în ceea ce privește creșterea și îngrijirea.

Cacti de desert

Capetele de desert sunt populare datorită îngrijirii simple și reproducerii. În ciuda faptului că mulți consideră că o astfel de plantă este neplăcută și periculoasă din cauza spinii, observ că în timpul înfloririi devin incredibil de frumoase. Primele flori apar la 3-4 ani după plantare. Pentru anumite specii, perioada este uneori întârziată.

iluminat

Factorul de sănătate este iluminat. Cactușii deșertului au nevoie de lumina soarelui. Tratați corespunzător iluminatul și nu lăsați mult timp la soare. Treptat, "întăriți" planta, lăsând soarele mai mult timp.

Cactusii cresc cel mai activ la o temperatură de 21 de grade și niveluri scăzute de umiditate. În timpul iernii, temperatura conținutului scade la +13 grade. Habitat natural prevede temperaturi ridicate în timpul zilei și destul de scăzut pe timp de noapte.

adăpare

Udarea se efectuează numai atunci când solul se usucă la o adâncime de trei centimetri de la suprafață. Cel mai bine este să plantați în vase speciale drenate, ceea ce va îmbunătăți circulația umezelii în sol și va îmbunătăți concentrația aerului. Schimbați rar la o cuvă nouă, deoarece cactusul crește încet. Utilizarea vase mici accelerează înflorirea.

Erori de reproducere

Printre greșelile comune care fac ca proprietarii de cactuși deșert - o cantitate excesivă de apă în sezonul de iarnă. În timpul iernii, practic nu au nevoie de apă, iar udarea într-o cantitate minimă este efectuată pentru a împiedica uscarea solului și a rădăcinilor.

Datorită cantității excesive de apă, rădăcinile putrezesc, iar dacă procesul a început, recomand să încep cultivarea unei noi plante folosind procesele vechi. În absența lăstarilor, aruncați cactusul, deoarece din cauza decăderii nu va putea să crească și să înflorească și va muri.

Cactuși din pădure

Cactușii pădurilor sunt obișnuiți în pădurile tropicale. Ele cresc pe alte plante. Specii de pădure sunt cunoscute pentru culori strălucitoare. În multe privințe, ele sunt similare în grija speciilor deșertului, dar există diferențe care ar trebui luate în considerare pentru reproducere.

Lumină și temperatură

Iluminatul ar trebui să fie luminos, dar fără lumină directă a soarelui, așa că în timpul verii, puneți-l în aer liber într-un loc luminos, dar nu sub raze directe.

În timpul perioadei de creștere, este necesară o temperatură scăzută, iar în timpul inactivității, la temperaturi ridicate.

adăpare

Vă sfătuiesc să apăsați des, mai ales înainte de înflorire. În timpul perioadei de odihnă, apă de îndată ce solul este uscat la atingere. Încărcarea standard poate fi utilizată ca grund. Transplantul înainte de perioada de vegetație.

Ce fel de cactusi se potrivesc impreuna?

Există o tendință populară de a planta cactuși de diferite tipuri într-un singur vas. Nu este surprinzător, deoarece varietatea de culori și forme creează compoziții frumoase și atractive.

Opuntia cactus

O specie populară cunoscută pentru florile sale frumoase și pentru prezența fructelor comestibile. Specii de specie Opuntia sunt mici și acoperite cu spini lungi și densi, a căror injectare provoacă dureri neplăcute. Infloreste cu flori albe, iar după înflorire fructele comestibile apar alungite.

Păstrați cactusul într-un loc luminos, dar în timpul căldurii de vară recomand să curățați la umbra pentru a evita arsurile. Restul cerințelor pentru îngrijire sunt similare, ca și în cazul altor specii.

Mammillaria

Următorul cel mai popular este Mammillaria. Plantele au o formă sferică, flori mici, roz, situate în partea de sus. Spinii Mummillaria subțire și moale. Există multe, ceea ce creează o asemănare cu firele de păr. Speciile nu au nevoie de îngrijire specială, iar perioada de înflorire începe la o vârstă fragedă, ceea ce o face populară. Există mai multe specii care diferă în nuanțe de flori și spini.

Echinocactus

Proprietarul celor mai mari flori în dimensiune este Echinocactus. Flori de diferite nuanțe apar în plantele tinere. Florile sunt violet, situate în partea de sus. Inaltimea plantelor ajunge la 45 cm.

Gimnokaltsium

O altă specie populară care înflorește de la o vârstă fragedă. Dimensiunile sunt mici, datorită cărora Gymnocalcium este convenabil în depozitare și nu necesită mult spațiu. Florile sunt albe, roșii sau roz.

Saguaro

Vederea cu structura unică a ramurilor devine adesea obiectul atenției iubitorilor de exotici din încăpere. Cea mai mare specie în mărime și în condiții naturale este protejată de lege. Saguaro sprijină existența organismelor vii, inclusiv a păsărilor, și, prin urmare, este considerată o plantă importantă.

Pom de Crăciun

O vedere clară, care este comună în pădurile tropicale, cu ramuri largi fără spini. În plus, este nevoie de umiditate, care este tipică pentru toate plantele tropicale. Este de flori în culori strălucitoare, deci este folosit pentru a decora interiorul.

Boli ale cactusilor

Inspectați periodic florile acasă la timp pentru a vedea semne de boală.

Asigurați-vă că flora are condiții optime de reproducere. Sunt vândute produse speciale de tratare destinate distrugerii ciupercilor și a paraziților insectelor.

putrezi

Problema reală pentru proprietari este putregaiul. Apare datorită excesului de apă. Afecțiunea este ușor de distins datorită aspectului de țesut întunecat. Infecția are loc în partea superioară a plantei, dar uneori începe să putrezească la bază.

Păduchi de pădure

Păstărele de pădure, care se găsesc adesea în plante de apartament, sunt de asemenea comune în cactuși. Insectele contribuie la apariția bolii fungice. Pentru a scăpa de paraziți, recomand utilizarea insecticidelor.

Thrips

Thrips sunt insecte zburatoare cu dimensiuni mai mici de un milimetru. Acestea afectează culoarea deoarece îndepărtează substanțele nutritive. Pentru a scapa de thrips, folosiți insecticide sau dăunători de grădină.

Lasă Un Comentariu