Îngrijire Croton (codiaum) la domiciliu

Croton (codiaeum) este o instalație de interior interesantă pe care designerii o folosesc atunci când decorează birouri și case. Toate datorită culorii și formei variate a frunzelor. Și această plantă are nevoie de îngrijire. Prin urmare, subiectul articolului va fi de îngrijire la domiciliu pentru Croton.

Specii crotonice

Există 14 specii de Croton. În floricultură de interior, o specie a găsit o aplicație, în care un număr mare de soiuri, forme și soiuri.

În natură, planta în cauză este o plante perena erbacee, cu frunziș dulce, piele și dens. Forma frunzei este ovoidă, liniară sau lanceolată. Punctul culminant nu este inflorescența axilară cu flori mici și frunziș.

În grădinăritul acasă cresc gospodinele croton motley și soiuri diferite în ceea ce privește culoarea și forma frunzelor. Planta solicită îngrijirea și condițiile de detenție, prin urmare, oamenii leneși și nerăbdători să crească această frumusețe nu va funcționa. Dacă nu sunteți unul dintre aceștia, Croton va avea ceva de făcut atunci când este plictisitor.

 1. Croton motley. Arbust veșnic verde, care la domiciliu crește la o înălțime de metru. Lăstari sunt netede, iar frunzele sunt lanceolate și verde în culoare. Gama de culori a frunzelor variază în funcție de soi.
 2. Croton motley genuinny. Foliage lanceolate, înclinate spre bază cu muchii solide și netede. Pe venă, care circulă în centrul frunzei, există un model de argint.
 3. Crotonă de broască țestoasă. Se caracterizează prin frunze verzi de măsline, cu o venă de culoare roșie și o dungă de aur. Există urme mici de-a lungul benzii.
 4. Croton frunze ovale pestrițe. Frunzele sunt situate pe vena centrală cu un model de culoare aurie. Frunze ovale cu o bază tuftă și de sus.
 5. Croton motley triple bandă. Frunze frumoase, fiecare dintre ele fiind împărțită în trei părți separate. Pe dungi de frunze de nuanță de aur, trecând de-a lungul venelor principale.
 6. Croton motley ornamentat. Frunzele seamănă cu frunze ovalnolistogo frunze, dar ele sunt alungite.

M-am uitat la cele șase tipuri cele mai frecvente de codiame găsite în creșterea domestică.

Crotonă

Patria lui Croton este țara tropicală din India și Asia, unde în habitatul natural înălțimea ajunge la trei metri.

Este imposibil să crească codiaeum fără îngrijire și atenție corespunzătoare. Exoticele interioare infloresc inconspicuos, dar frunzele pestrițe și colorate au proprietăți decorative excelente. Pigmentul de culoare suferă modificări la începutul toamnei, cauzat nu de sezon, ci de vârsta frunzelor.

Metoda unu - multiplicarea semințelor

Creșterea crotonului din semințe este rareori practicată, tehnologia are dreptul la viață. Semănați semințele la sfârșitul iernii.

 • În primul rând, tratați semințele cu fitohormoni. Pentru a face acest lucru, reduceți-le în soluția potrivită timp de două până la trei ore. Apoi, suprafața se usucă într-un recipient sau cutie compactă, presărat cu un strat subțire de pământ.
 • După o lună vor fi mici lăstari. Consolidați răsadurile scufundați în ghivece separate. Furnizați răsaduri cu temperatură și umiditate stabile, utilizând aerisirea și pulverizarea.

Metoda doi - grefarea

O metodă populară de reproducere a crotonilor este de tăiere, deși lăstarii spumanți sunt potriviți în acest scop.

 1. Pentru a rădăcina înrădăcinată, stropiți-l cu pământul într-o oală cu floarea-mamă. După înrădăcinare, tăiați un nou foc și plantați într-o oală separată.
 2. Baza creierului este folosirea fitohormonilor. Tăiați butașii cu cincisprezece centimetri în apă cu activat și cărbune. După ce apare pe felii de suc lăptoase, uscați butașii. Pentru a reduce intensitatea evaporării umidității, rotiți frunzele pe lăstari.
 3. Plantați materialul de plantare într-un substrat umezit și păstrați-l în condiții de seră până la înrădăcinare. Îngrijirea care însoțește acest proces se reduce la aerul și pulverizarea regulată.
 4. După 30 de zile, lăstarii vor da rădăcini. După aceea, împrăștiați-le. Sunt disponibile promotori de creștere care accelerează procesul de înrădăcinare.

Novice cultivatorii de floare nu recomandă a doua metodă, dar mai mulți specialiști cu experiență pot încerca.

Sfaturi video privind reproducerea corectă

Ce trebuie să faceți dacă frunzele se usucă și cad

După cum arată practica, dacă Croton scutură frunze - este îngrijit necorespunzător sau au apărut dăunători. În unele cazuri, acest fenomen se datorează unui proces natural.

În acest capitol, vă voi spune ce să faceți dacă crotonul frunze și se lasă uscat. Dar, înainte de a aborda acest fenomen, definim cauza principală.

Frunzele de frunze au o culoare neobișnuită, astfel încât imediat să se detecteze semnele de uscare este problematică. Cel mai adesea, problema este observată atunci când frunzele sunt umplute. Practic, astfel de consecințe sunt cauzate de o lipsă (frunzele se usucă și se sfărâmă atunci când sunt atinse) sau un exces de umiditate (frunzele sunt uscate și tangibile), aer uscat, curenți sau dăunători.

Un dăunător comun care afectează exoticele, este un acarian păianjen. Aceasta poate fi determinată de pierderea de culoare și de pătura din frunze. Oferă o mulțime de probleme plantei și scyturilor, când pe frunze apar pete de culoare închisă de ceară.

Sfaturi utile

În cazul în care planta aruncă frunze vechi care sunt situate în rândul de jos este un proces natural. Dacă frunzele tinere cade, asigurați-vă că vă îngrijiți corespunzător pentru floare.

 • Dacă există semne caracteristice ale daunelor provocate de dăunători, tratați croton cu preparate speciale și tăiați frunzele afectate. Vă sfătuiesc să utilizați Actellic pentru a lupta împotriva acarienilor de păianjen, iar Karbofos va ajuta să se ocupe de scut.
 • Dacă nu se găsesc urme de dăunători, schimbați tehnica de irigare. Stratul superior al solului trebuie să se usuce și fundul trebuie să rămână umed. În cazul în care este fierbinte în cameră, pulverizați cu regularitate apa de cocoș și ștergeți frunzele.

Ascultând recomandările, salvezi frumusețea unui croton exotic. Doar nu uitați înainte de a începe acțiunea pentru a stabili cauza frunzelor care se încadrează. Doar în acest caz nu dați vicii floarei și vă pot ajuta.

Rezumând cele de mai sus, voi adăuga că Croton atinge vârful frumuseții numai în condiții bune de iluminare. Dacă puneți oală într-un loc unde nu este suficientă lumină, frunzele vor pierde culoarea intensă.

Dacă vă decideți să deveniți un florar și păstrați codiaeul în arsenalul dvs., apă în mod adecvat, asigurați temperatura optimă, hrăniți și fertilizați, iar planta va rambursa îngrijirea cu un aspect elegant și o frumusețe orbitoare.

Lasă Un Comentariu