Nevralgie intercostală - simptome, tratament, prevenire

În articolul de astăzi vom înțelege ce este nevralgia intercostală, ia în considerare simptomele și metodele sale de tratament la domiciliu.

Cauzele nevralgiei

Există multe cauze ale afectării nervoase. Acestea sunt leziuni și boli ale coloanei vertebrale. Alte afecțiuni, inclusiv diabetul zaharat, poliartrita reumatismală, tulburări ale ligamentelor și altele, contribuie la dezvoltarea bolii.

Lista motivelor pentru apariția nevralgiei intercostale include factori profesioniști care cauzează tensiune în sistemul musculoscheletic, tulburări în dezvoltarea sistemului nervos.

Conform statisticilor, în 80% dintre cazuri, nevralgia intercostală provoacă sciatica sau osteochondroza. În acest caz, boala în cauză este principalul simptom al afecțiunilor.

În ceea ce privește factorii care contribuie la dezvoltarea proceselor patologice, incluzând leziuni, sarcini puternice pe aparatul de susținere, starea postoperatorie a coloanei vertebrale și hipotermie frecventă. Potrivit medicilor, boala este adesea întâlnită după cea de-a cincizecea aniversare. Acest lucru se datorează modificărilor legate de vârstă la care este supus sistemul locomotor.

Simptomele nevralgiei intercostale

Orice boală are simptome, iar nevralgia intercostală nu face excepție. Despre ceea ce constituie o boală, de ce și când apare, ne-am dat seama. Acum ia în considerare simptomele.

Dureri de inima - simptomul principal. Durerea este neuropatică și poate fi plictisitoare, dureroasă, arzătoare neplăcută sau acută. Este cauzată de boli legate de sistemul nervos. Unii pacienți apar sporadic, în timp ce alții suferă în mod constant. Crește în timpul activității motorii mari, strănut, vorbire puternică, mișcări bruște ale corpului și modificări ale poziției corpului.

Durerea atunci când se detectează corpul. Aceasta poate fi colivia, coloana vertebrală și spațiul intercostal. În segmentul pieptului, în care se manifestă o durere ascuțită, există un fragment nervos deteriorat. Durerea dispare cu timpul, datorită necrozei rădăcinii nervoase. În consecință, pacientul se calmează, dar aceasta nu înseamnă că boala a trecut împreună cu sindromul de durere. Starea unei persoane se schimbă, apar senzații noi, dintre care se află greutate în piept și respirație superficială.

Dureri de spate inferioare. O astfel de reflectare a sindromului durerii nu ne permite să afirmăm despre sursa primară de afectare a nervilor.

Există nevralgii intercostale și alte simptome. Vorbim despre contracții musculare palpabile, șchiopătări, transpirații intense și tonuri de piele în schimbare, care pot deveni roșii sau palide. În unele zone, sensibilitatea pielii este redusă.

Adesea, pacienții iau postura "antalgică", mai ales cu osteocondroză. Corpul se sprijină pe partea sănătoasă. Astfel de manipulări ale corpului ajută la întinderea spațiului intercostal, care reduce presiunea și reduce durerea. În această tehnică, rolul important jucat de teamă, datorită așteptării apariției durerii. Persoana care suferă încearcă să fie în această poziție cât mai mult posibil.

Dacă există suspiciuni de nevralgie intercostală, consultați-vă medicul.

Tratamentul nevralgiei intercostale la domiciliu

Apariția de durere acută, ascuțită, care nu permite eliberarea durerii în spațiul intercostal este primul mesager al nevralgiei intercostale. Practica medicală arată că boala apare la persoanele de vârstă mijlocie și generații mai în vârstă. Este însoțită de dureri care apar în timpul mișcărilor, respirației scurte și tusei.

Dacă aveți aceste simptome, mergeți la un examen pentru a exclude posibilitatea bolilor de inimă. Dacă rezultatele examinării confirmă prezența nevralgiei, medicul va prescrie medicamente care opresc spasmele și durerea.

Nu fiecare persoană și nu întotdeauna au ocazia să contacteze clinica. În acest caz, este important să știți cum este tratată nevralgia intercostală acasă. Îți voi spune despre asta.

 1. Lupta împotriva bolii la domiciliu este redusă la ameliorarea durerii prin căldură uscată, care ajută la ameliorarea spasmelor musculare. Pentru a face acest lucru, purtați un pulover de lână, preîncălziți punctul inflamat cu tencuieli de muștar, o pungă de nisip încălzit sau un tampon de încălzire.
 2. În timpul exacerbării, fizioterapia, stilul de viață sănătos și relaxarea vă vor ajuta să intrați rapid în formă. Nu durează să renunțe la obiceiurile proaste și să evite situațiile stresante. Realizarea obiectivului va contribui la complexul de vitamine, care va accelera restaurarea structurilor deteriorate.
 3. Acordați o atenție deosebită modului de dormit. Din saltele moi refuza în favoarea unui scut special sau a unei plăci plate și solide. Nu vă ridicați greutățile și nu faceți mișcări bruște.
 4. O abordare integrată a sesiunilor de masaj terapeutic, a culturii fizice speciale și a terapiei manuale va accelera restaurarea poziției naturale a coloanei vertebrale superioare și va ajuta la oprirea pătrunderii.
 5. Băi de vindecare. Patru linguri de salvie tocată toarnă un pahar de apă rece, așteptați o oră și tulpinați. Se toarnă perfuzia preparată în baie, se adaugă 4 linguri de sare de mare, se amestecă și se înmoaie în apă timp de 10 minute. Durata cursului este de zece proceduri.
 6. Grass toamnă crocus. Împărțiți tuberculii uscați, puneți douăsprezece bucăți de oțet de cidru de mere și lăsați timp de 2 săptămâni. Folosiți polizorul. Luarea în interior este strict interzisă, deoarece planta este otrăvitoare.

Auto-tratamentul cu folosirea analgezicelor și a altor medicamente fără supravegherea unui medic poate duce la apariția unei boli cronice! Asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră!

Alegeți tratamentul adecvat al nevralgiei, procedurilor și medicamentelor care promovează recuperarea rapidă și împiedică trecerea la forma de alergare, doar un doctor poate!

Cum să tratați nevralgia într-un cadru clinic

Luați în considerare tratamentul nevralgiei intercostale într-un cadru clinic. Diagnosticul bolii este efectuat prin radiografie și electrocardiografie. Ca și în cazul oricărei alte boli, fie că este vorba de varicela sau de cistita, puteți face față nevralgiei, dar rezultatele rapide sunt furnizate numai prin tratament sub supravegherea unui medic.

 • Dacă examinarea confirmă că pacientul are nevralgie intercostală, medicul va selecta tratamentul optim. Primul lucru este durerea. Analgezice sub formă de injecții, tablete și supozitoare sunt potrivite în acest scop. După aceea, complexul prescris, prevenind epilepsia, medicamentele și antidepresivele.
 • Relaxanții sunt utilizați pentru a ameliora spasmele musculare din zona afectată. Ele ajută la readucerea rapidă a unui mușchi tensionat într-o stare relaxată. După terapie, crampele pleacă.
 • Dacă un pacient suferă de atacuri grave, medicul le blochează cu lidocaină. Nu este neobișnuit ca pacienții să aibă injecții intramusculare puțin tolerate. În acest caz, se aplică plasturi speciali care eliberează lidocaina în piele.
 • Un pas la fel de important în lupta împotriva nevralgiei este eliminarea edemului tisular. Apare în educația patologică. În acest scop, se utilizează medicamente diuretice și medicamente care măresc circulația sângelui la punctul problematic.
 • Este imperativ să începeți procesul de reparare a nervului deteriorat. Dacă faceți acest lucru, durerea va dispărea. In plus fata de medicamentele anti-inflamatorii, pacientii sunt prescrise complexe de vitamine care ajuta la intarirea sistemului imunitar si a sistemului nervos.

Pacientul însuși poate accelera recuperarea. În timpul terapiei, se recomandă să alegeți cu atenție hainele care se poartă. Dulapurile din dulap nu trebuie să strângă pieptul, să împiedice mișcarea sau să se potrivească corpului. Femeile nu au loc pentru a înlocui modelul sutiene cu analogii sportivi. De asemenea, este mai bine să abandonați mișcările active, să dormiți suficient și să acordați atenție exercițiilor relaxante.

Prevenirea nevralgiei intercostale

Câteva cuvinte despre prevenirea bolii. Se recomandă evitarea răcelii și hipotermiei. Dacă apar procese inflamatorii în țesuturi și organe apropiate, începeți să le luptați imediat.

 1. Terapia manuală este bună în ceea ce privește restaurarea poziției corecte a coloanei vertebrale superioare. Are un efect benefic asupra stării ligamentelor și a mușchilor, restabilind funcțiile naturale.
 2. Masaj japonez - apăsarea degetelor asupra punctelor active ale corpului uman care sunt direct legate de organul afectat. Această tehnică stimulează protecția corpului și contribuie la calmul psihologic al persoanei.
 3. Acupunctura este la fel de eficientă. Structura unui curs include mai multe etape. Pentru a obține rezultatul, trei cursuri sunt ținute cu pauze de 60 de zile.
 4. Masajul terapeutic bazat pe încălzirea unguentelor relaxează mușchii din piept și elimină durerea. Să nu mai vorbim de exercițiile efectuate regulat asupra naturii terapeutice a simulatoarelor.

Sper că, datorită materialului, veți restabili rapid sănătatea. Utilizați măsuri preventive într-un mod cuprinzător pentru a mobiliza forțele de rezervă ale organismului.

Vizionați videoclipul: Itsy Bitsy - 8 exercitii pentru a corecta spondiloza cervicala - Alin Burileanu (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu