Cum să faci săpun la domiciliu - rețete, videoclipuri, instrucțiuni

Gospodinele moderne, inclusiv mine, coace pâinea acasă, fac maioneză, sare pește. Aceasta oferă acces la produse de calitate și economii. Mă interesează întrebarea cum să faceți săpun cu mâinile tale acasă.

Rețete de săpun face la domiciliu

Mulți oameni se angajează să facă săpun cu mâinile lor. Pentru unii, este un hobby, pentru alții - o modalitate de a face bani acasă. Chiar și un începător va stăpâni această artă.

Lucrarea folosește o bază de săpun finită, care este adesea înlocuită cu săpun pentru copii sau săpun fiert, utilizând uleiuri solide, aditivi și alte ingrediente.

Indiferent de retetele pentru fabricarea săpunului la domiciliu, rezultatul este un produs frumos și util.

Cum sa faci un sapun clasic

ingrediente:
 • Apă purificată - 700 ml.
 • Lă - 270 g
 • Uleiul de masline - 1 l.
 • Ulei de cocos - 500 ml.
 • Ulei de semințe de struguri - 500 ml.
Mod de preparare:
 1. Uleiul indicat în rețetă, precum și amestecul alcalin, se încălzește separat la 40 de grade.
 2. Adăugați încet alcaline la amestecul de ulei, coborâți blenderul în recipient și, folosind apropieri scurte, amestecați conținutul timp de trei minute.
 3. În compoziția rezultată se toarnă zece mililitri de ulei de scorțișoară. După o amestecare suplimentară, turnați amestecul în formă, înfășurați o pătură caldă și lăsați-o timp de o zi. Aceasta va păstra căldura și va contribui la finalizarea reacției chimice.

Să găsești săpun de ciocolată cu mâinile tale

Următoarea rețetă vă va plăcea dinții dulci. Să facem săpun de ciocolată cu un aspect seducător și un miros apetisant.

ingrediente:
 1. Săpun de bază - 100 g
 2. Ulei de migdale - 1 lingura. o lingură.
 3. Cafea - 1 lingura. o lingură.
 4. Cacao - 2 lingurițe. lingură.
 5. Ulei esențial (vanilie).
Mod de preparare:
 1. Mai întâi topiți baza de săpun. Este permisă înlocuirea sa cu săpun pentru copii, care este recomandat să săriți printr-o răzătoare sau să tăiați fin. Se amestecă masa rezultată cu unt de migdale, cacao și cafea măcinată.
 2. Compoziția umple matrițele curl și așteptați până când se întărește. Vă sfătuiesc să utilizați forme mici sub formă de flori, scoici sau animale. Ca rezultat, fiecare bucată de săpun de ciocolată de casă se va asemăna cu bomboanele.

Rețetă de săpun cu miere de lapte

La domiciliu, puteți face un minunat săpun cu lapte de miere. Tehnologia de fabricare este simplă și simplă, iar producția este un produs care va da cote multor bunuri de magazin.

ingrediente:
 • Săpun pentru bebeluș - 100 g
 • Miere - 2 linguri. lingură.
 • Lapte - 0,66 ceașcă.
 • Ulei de cătină - 1 lingură. o lingură.
 • Ulei esențial de citrice - 15 picături.
 • Glicerina - 1 lingurita.
 • Flori de mușețel.

PAS CU PAS:

 1. Amestecați săpunul pentru bebeluși care a trecut prin răzătoare cu lapte cald, așteptați puțin și apoi țineți-l în baie până se topește. Introduceți ingredientele rămase.
 2. Adăugați miere la amestec, apoi ulei de cătină, cu glicerină, apoi flori de mușețel cu ulei esențial. Păstrați masa pe foc și amestecați, fără a lăsa să fiarbă. Când devine omogen, distribuiți formularele.

Cum să gătești o curățare manuală a săpunului

Vă aduc la cunoștință rețeta de a face săpunul curat manual. Dacă vă îngrijiți în mod regulat pielea, aceasta vă va ajuta în această problemă.

ingrediente:
 • Săpun pentru bebeluși - 0,5 bar.
 • Alcool camfor - 0,5 linguri. lingură.
 • Amoniac - 0,5 linguri. lingură.
 • Glicerina - 0,5 linguri. lingură.
 • Acid citric - 0,25 lingurițe.
 • Soluție de peroxid de hidrogen - 0,25 cești.
 • Apă - 1 ceașcă.
Mod de preparare:
 1. Puneți săpunul copilului prin răzătoare într-un recipient cu apă și așteptați câteva ore până se umflă.
 2. Așezați vasul cu apă cu săpun într-un recipient cu apă și încălziți ușor.
 3. Într-o masă omogenă, introduceți alcoolul cu acid citric, diluat într-o lingură de apă. După amestecare, scoateți amestecul din aragaz și amestecați până se răcește.
 4. Se continuă agitarea, se adaugă peroxid de hidrogen. Sapunul manual este gata.

Instrucțiuni video

Cred că în timpul citirii materialului ați observat că în toate cazurile există doar o singură bază, iar rețetele diferă de aditivi. Dacă doriți, și prezența imaginației este ușor să vă creați propria rețetă pentru săpun, care se va caracteriza printr-o compoziție excelentă, o culoare minunată și un miros unic.

Cum sa alegi o baza de sapun si sa nu faci greseli

În concluzie, vă voi spune despre subtilitățile alegerii bazei de săpun și despre greșelile făcute de producătorii de săpun novice. Sapun de bază - produs aproape finit, neutru în proprietăți, fără culoare și miros. Baza este necesară pentru fabricarea săpunului de casă.

Nu este dificil să cumpărați baza de săpun de producție chineză, letonă, germană, engleză și belgiană. Elementele de bază din Belgia și Germania sunt foarte asemănătoare în proprietăți. Această formulă clară este inodoră și oferă o cantitate mare de spumă.

Produsele din Anglia și Letonia sunt caracterizate de conținut scăzut de surfactanți. Drept urmare, săpunul făcut din ele sporește spuma. Dar compoziția acestor fundații include mai multe ingrediente naturale.

Baza de săpun din China sporește bine, dar miroase. Din fericire, cu ajutorul aromei este ușor să umezi mirosul. Dacă doriți, unele elemente de bază pot fi amestecate. Principalul lucru este că se potrivesc reciproc în ceea ce privește conținutul de grăsimi.

Vă sfătuiesc să folosiți o bază organică. Nu este atât de rapid și spume mai rău, dar este benefic pentru piele. Și acest lucru este important, mai ales dacă vă pasă de pielea feței.

Principalele greșeli începători

Rămând loiali subiectului de fabricare a săpunului de casă, nu putem să nu menționăm greșelile și problemele cu care se confruntă noii veniți. Toate erorile sunt legate de aspectul estetic al problemei. Săpunul se îngroațește încet, se rupe sau se desprinde atunci când este tăiat. Evitarea unor astfel de probleme ajută la respectarea proporțiilor și a utilizării materialelor de calitate.

 • În cazul în care săpunul se rupe la tăiere, înseamnă că există o mulțime de sodă caustică în el. Acest defect nu afectează calitatea produsului, numai aspectul este afectat. În unele cazuri, fragilitatea excesivă este cauzată de uleiurile esențiale.
 • Dacă obțineți un săpun moale și atunci când tăiați brichetele împărțite în părți, înseamnă că etapa de gel a fost finalizată fără succes. Pentru a rezolva problema, lăsați produsul să coolească timp de două săptămâni, apoi tăiați șirul de chitară.
 • Adesea, blocul de săpun finit este acoperit cu floare. Calitatea defectului vizual nu suferă. Pentru a rezolva problema, acoperiți săpunul după plasarea acestuia în matrițe. Raidul este îndepărtat cu un cuțit sau apă.
 • Dacă sapunul nu se îngroațește, asigurați-vă că utilizați cantitatea potrivită de alcaline. Adesea, acest efect este asociat cu un procent ridicat de uleiuri moi. În acest caz, amestecarea prelungită a soluției cu ajutorul unui mixer convențional va ajuta la schimbarea situației.

Există bug-uri periculoase. În unele cazuri, în săpun apar pete albe. Ele sunt formate de cristale alcaline, care sunt slab dizolvate în lichid. Testați mai multe astfel de cristale cu o bandă specială. Dacă este într-adevăr alcalin, aruncați săpunul.

M-am uitat la 4 rețete pas cu pas pentru începători, instrucțiuni de casă și am dat sfaturi cu privire la alegerea unei baze. Acum voi spune informații interesante despre originea săpunului.

Ce știm despre săpun?

Potrivit istoricilor, oamenii primitivi se spală în mod regulat, astfel încât prada potențială să nu miroasă mirosul. Au folosit apă și nisip ca detergent. Invenția de săpun a contribuit la eficiența scăzută a spălării prin utilizarea nisipului. Este dificil să spui când apare sapunul și cine este autorul. Un lucru este sigur, este mai vechi decât hârtia și praful de pușcă.

Mai târziu, oamenii au început să frece corpul cu grăsime sau ulei și apoi au îndepărtat pelicula murdară din piele. Argila a fost folosită în acest scop. Potrivit unuia dintre istoricii romani, primul săpun lichid a apărut în Galia. Locuitorii vechiului stat au adăugat cenușă la grăsimile de capră topite, iar amestecul rezultat a fost folosit pentru spălarea părului și la spălare.

Mai târziu, romanii au împrumutat produsul de la galii, care au folosit-o pentru a crea coafuri la modă. În 164, medicul roman Galen a aflat că săpunurile și spălătoriile.

Creatorii de săpun solid sunt arabi. Pentru fabricarea sa în secolul VII, au folosit cenușă, alge, tei, ulei de măsline, grăsime de capră și potasă. Această rețetă este adusă de spanioli în Europa. În consecință, dezvoltarea sapunurilor a început în statele europene.

În acele zile, creștinismul se lupta cu valori păgâne, printre care se află și tradiția spălării. Prin urmare, băile au apărut în Europa numai în secolul al XV-lea prin eforturile cruciaților. Cavalerii acelor timpuri au prezentat săpun pentru doamne ca un cadou.

În secolul al șaptesprezecelea, o revoluție în fabricarea săpunurilor. Apoi a apărut spumă de ras, iar perii a devenit alegerea conștientă a bărbaților. Pentru femei s-au făcut soiuri aromatizate de săpun. Practic, în fiecare casă prosperă era o chiuvetă.

Aceste schimbări revoluționare au depășit regulile de igienă. Oamenii din acele vremuri nu s-au săpunit complet, economisind un produs scump.

După două sute de ani în orașele europene au apărut conducte de apă împreună cu sistemele de canalizare. În fiecare casă bogată era o baie de staniu, iar săpunul avea un loc ferm în igiena de zi cu zi. Astăzi, locuitorii orașului petrec în fiecare an aproximativ două săptămâni în baie.

În Rusia, săpun fiert a fost de mult timp. Producătorii de săpunuri Valdai și Kostroma erau renumiți în întreaga țară și în afara ei. După apariția metodei fabricii de producere a causticului și a sodei de cenușă, săpunul face mai ieftin.

Vizionați videoclipul: 32 DE HACKERI NEBUN PENTRU PIELEA PERFECTA (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu