Urticarie la adulți și copii - simptome și tratament

Urticaria este o colecție de afecțiuni care se caracterizează prin apariția de blistere roșii pe piele, a căror dimensiune atinge câțiva centimetri. Boala este însoțită de mâncărime și, atunci când este presată, leziunile cutanate devin palide. Să examinăm mai atent cum să tratăm urticaria la adulți și copii acasă.

Simptomele și tratamentul urticariei la adulți

După cum arată practica, fiecare al treilea adult se confruntă cu o urticarie cel puțin o dată în viața lor. La prima vedere, boala seamănă cu arsura urzică, care se caracterizează printr-o erupție cutanată roșie.

La adulți, boala este gravă și, în unele cazuri, devine cronică.

simptome

 1. O erupție cutanată apare rapid și este însoțită de blistere care apar pe tot corpul și seamănă cu o arsură de urzică sau o mușcătură de insecte. Caracterizat de mâncărime severă, împreună cu senzația de arsură. Erupțiile alergice sunt simetrice și au dimensiuni mari.
 2. O caracteristică a erupției cutanate este abilitatea de a opri după un alt atac. Pielea revine la starea inițială și nu mai rămân urme de pigment sau cicatrici după blistere.

Există diverse cauze ale bolii - alergia la medicamente, infecții de natură focală, boli ale tractului digestiv, alergii alimentare și ereditate.

În majoritatea cazurilor, apariția unui proces inflamator al pielii este precedată de o eșec al sistemului imunitar, drept rezultat, crește sensibilitatea la un conținut ridicat de substanțe biologic active. Acest lucru duce la o creștere a cantității de histamină din sânge și la o scădere a capacității organismului uman de a inactiva.

tratament

Un rol major în apariția urticarei este jucat de perturbări în activitatea sistemelor nervoase și vegetative. Din acest motiv, înainte de începerea tratamentului, medicii examinează un pacient, studiază patogeneza și iau în considerare caracteristicile genetice. În caz contrar, lupta împotriva bolilor dăunează sănătății.

 • Medicii se concentrează pe detectarea unui iritant care cauzează alergii. În cele mai multe cazuri, medicul provocator acționează. Dacă după ce a luat medicamentul a apărut mâncărime, iar starea pielii a devenit neliniștită, ar trebui abandonată.
 • Dacă boala sa manifestat după o masă, eliminați alergenul din dietă prin excludere. După cum arată practica, stupii adulți provoacă vin, ciocolată, lapte, bere, pește, arahide și fructe citrice.
 • Dacă razele ultraviolete contribuie la apariția bolii, utilizați un agent de protecție solară. Când apare erupția, o cremă numită Celestoderm va veni la salvare. Îndepărtează mâncărimea și oprește procesul inflamator.
 • În cazul formei acute de urticarie, când o reacție alergică este cauzată de mușcăturile reci, de insecte sau de părul animalelor, se utilizează medicamente antialergice, inclusiv Suprastin și Tavegil.

Cu o terapie adecvată și persistentă, rezultatele nu vă vor face să așteptați, iar boala va scădea. Recomand să fiu tratat cu implicarea medicilor.

Simptomele și tratamentul urticariei la copii

Urticaria este considerată a fi o boală comună de copilărie de natură alergică care afectează pielea. Simptomele ei sunt ușor de diagnosticat chiar de părinți. De obicei, boala îi deranjează pe copii sub vârsta de trei ani. Cu boala este imposibil sa schiezi sau sa te relaxezi in vara.

Simptome la copii

 1. Urticaria este însoțită de apariția pe corp a unor blistere de culoare roșie sau roz, de diferite dimensiuni și forme. Erupția este mâncărime. Zgârieturile pentru bebeluși, care conduc la creșterea și fuzionarea leziunilor cutanate.
 2. O erupție cutanată este răspunsul pielii la un alergen din organism care declanșează producerea de histamină, ceea ce duce la subțierea pereților vasculari.
 3. Pielea primește exces de lichid, ceea ce duce la edem și blistere umplute cu umiditate. Principalul lucru este că erupția rapidă și complet dispare dintr-un singur loc și apare în altul.

La copii, boala este cauzată de diferiți stimuli care se găsesc în medicamente, alimente, parfumuri și coloranți. Deseori apariția bolii contribuie la diferite infecții, rășini, mușcături de insecte, impurități în aer și stimuli fizici, inclusiv praf, puf și altele.

Cum să tratați stupii la copii

Tratamentul se desfășoară în mai multe etape. În primul rând, efectul alergenului este eliminat, apoi corpul este curățat, apoi sunt luate medicamente și dieta este observată.

 • În primul rând, eliminați factorii care declanșează boala. Dacă alergia alimentară provoacă boala, îndepărtați agentul patogen din corpul copilului. Pentru a obține efectul, utilizați laxative, o mulțime de băuturi și curățarea clismei.
 • Eficace sunt antihistaminice, eliminând erupția cutanată, reducând pruritul și atenuând evoluția bolii. Acestea sunt prescrise sub formă de injecții sau tablete.
 • Este recomandat să luați medicamente înainte de culcare, mai ales dacă boala a cauzat insomnie la un copil. Pentru a elimina mâncărimile, compresele sunt utilizate pe baza compoziției constând dintr-un pahar de apă și o lingură de oțet.
 • Dieta menține efectul tratamentului și nu permite ca iritantul să intre din nou în organism. Durata dietei este de trei săptămâni.

Urticaria la copii este un subiect interesant, important și informativ. Nu am putut să o iau pe deplin, deoarece nu sunt doctor, însă a fost posibil să se scrie un material de constatare a faptelor.

Prevenirea urticarie

Partea finală a articolului este dedicată dietă și prevenirea urticarie. În această boală, includeți în dieta aburit și legume fierte, chefir, brânză de vaci și fructe care nu provoacă alergii. Nu durează un timp să renunțe la produse de cofetărie, conserve și sare. În timpul reabilitării, nu mâncați ouă, ardei roșii, mere, alimente afumate, miere, cacao, sfecla și condimente.

În timpul tratamentului cu blistere nu se utilizează cosmetice, deoarece va agrava situația. Când urticaria refuză băi calde și arsuri solare, deoarece razele ultraviolete afectează în mod negativ pielea, în special în starea iritată. Dacă boala sa manifestat în sezonul cald, înainte de a părăsi casa, aplicați protecție solară pe piele.

Preveniți apariția urticariei acute imposibilă. Dar puteți evita repetarea formei cronice. Pentru a face acest lucru, tratați cu promptitudine bolile care contribuie la apariția urticarei, sunt supuse în mod regulat examinării, refuzate de la țigări, alcool și medicamente.

Evitați supraîncălzirea, hipotermia, îmbrăcămintea strânsă și situațiile stresante, manipulați cu atenție produsele cosmetice și produsele chimice de uz casnic și luați medicamente sub supravegherea medicilor.

Pentru urticarie cronică, păstrați un kit de prim ajutor și o listă de factori care provoacă boala. Aceste măsuri nu vor scăpa de erupție, ci vor ajuta la controlul pruritului și la menținerea activității sociale.

Sper că materialul a devenit o sursă de informații utile și interesante pentru dvs.

Vizionați videoclipul: Dr. Cristian Sever Oană, Mâncărimea cu Urticarie (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu