Cum să aibă grijă de semințele de dragon acasă

Dracaena este o plantă tropicală de origine africană. În Rusia, a câștigat popularitate datorită aspectului atractiv și ușor exotic. Grijă pentru dragonza la domiciliu este simplă dacă urmați regulile enumerate în articol.

Tipuri de dracaena

Dracaena - cea mai populara floare de interior, pentru care este o placere sa o ingrijiti. Aproape toate speciile seamănă cu palmieri și cresc în natură până la o dimensiune considerabilă. Producătorii de flori apreciază dracaena pentru calități decorative excelente, iar designerii îl folosesc în designul interior.

În această parte a articolului vom analiza speciile de dragon, dintre care doar patruzeci. Pentru cultivarea în condiții de interior, doar nouă sunt potrivite. Vom vorbi despre ei.

 1. canar. Se caracterizează printr-o dimensiune decentă în condiții naturale. Adesea, înălțimea ajunge la 18 metri. Adesea denumit "copac de dragon" din cauza trunchiului rigid, care acumulează umiditate. La capetele ramurilor sunt frunze verde-gri, colectate în ciorchini.
 2. margine. Se distinge prin prezența unui contur de frunze cu o margine contrastantă de galben, roșu sau portocaliu. Și deși frunzele sunt înguste, lungimea ajunge la 70 cm. La domiciliu, o dracaena înflorită înflorește rar și prezintă calități decorative după câțiva ani.
 3. aromat. Cele mai diverse în ceea ce privește nuanțele de culoare, lungimea frunzelor și dungile de culoare. Se dezvoltă ca soiuri îngrozite până la 20 de centimetri în înălțime, și înalte, care cresc până la 1,5 metri. Frunze arcuite, ușor curbate, formă.
 4. Bent off. Se caracterizează printr-o creștere lentă și este foarte solicitantă în îngrijire. Adesea crește până la trei metri. Floarea adulta necesita sprijin. În unele soiuri frunzele sunt variete cu o bandă de culoare galbenă, în timp ce altele sunt întunecate cu dungi ușoare.
 5. Dracaena Hooker. Potrivit pentru reproducere într-o seră caldă. Lungimea frunzelor xiphoid ajunge la 80 cm, la bază sunt ondulate, iar la capete se topește. O astfel de dracaena va decora chiar sărbătorirea Anului Nou.
 6. Deremskaya. Acesta crește la o înălțime de trei metri, are un copac lignit gros și este caracterizat de frunze dense. După ce frunzele au dispărut, rămân urme pe trunchi, formând un model interesant. Într-o plantă tânără, frunzele ies în afară, iar într-un adult o vor.
 7. copac. Înzestrat cu natura cele mai bune calități decorative. Frunze asemănătoare cu centurile, destul de puternice și largi în mijloc.
 8. Sander. Cea mai recunoscută specie de dracaena, denumită "bambus". Speciile cu creștere mică, cu tulpină subțire și frunze dense. Frunze verzi cu dungi albe și o formă curbată.
 9. Dracaena Godsef. Foarte puțin găsit arbust subdimensionat. Parcelele subțiri seamănă cu stuf și au cântare membranoasă. Frunzele din piele cu capete ascuțite sunt acoperite cu pată albă.

Orice tip de dracaena enumerat este ideal pentru decorarea interiorului.

Creșterea dragonului

Iluminarea insuficientă duce la faptul că lăstarii devin lungi, subțiri și rămași. Când frunzele cresc în partea inferioară a tulpinei, atracția dracainei scade.

La domiciliu, doar câteva soiuri de plante sunt ușor de reprodus, inclusiv una încadrată și parfumată. Propagați mai bine în martie, când procesele de creștere sunt activate.

Floarea este propagată prin tăiere cu tulpini goale sau cu frunze de sus. Pentru mine, această ocupație este un adevărat hobby, și voi descrie ambele căi și voi începe cu o tăietură.

Metoda un - tulpina apicală

 • Folosind un cuțit ascuțit sau forfecare, tăiați vârful tijei împreună cu frunza. Unghiul de tăiere nu este important. Principalul lucru este că tulpina este întreagă, iar tăierea este netedă. Lungimea fragmentului - 15 cm.
 • Rădăcuiți tulpina sau țineți-o ușor în aer. Vă recomand să folosiți apă, sol pentru palmieri, precum și materiale inerte, inclusiv perlit și nisip, pentru înrădăcinarea tulpinilor apicale.
 • Înainte de înrădăcinarea tăierii, adăugați cărbune activ în apă. O pilula este suficientă. Așa că apa nu se va strica repede. În lichid vă sfătuiesc să adăugați un medicament care contribuie la înrădăcinarea plantelor. Schimbați apa la fiecare trei zile.
 • Creșterea dracaena - o sarcină dificilă. Butașii putrezesc adesea, indiferent de substrat. În cazul grundurilor de sol, pentru a distruge țesuturile de tăiere, sunt responsabile diverse microorganisme. Dacă solul folosit pentru înrădăcinare este umed, putrezirea nu poate fi evitată. Și pe pământul uscat, rădăcinile tinere s-au uscat. Prin urmare, înrădăcinarea sfătuit în seră. În astfel de condiții, frunzele se umezește periodic, iar în dimineața și seara se seră.

Instrucțiuni video

Modificați butașii de două tulpini

Sperăm că prima tehnologie de reproducere este ușor de înțeles. Acum, luați în considerare reproducerea folosind butași de tulpină.

 1. Luați o tulpină elastică și faceți mai multe butași de 15 cm lungime. Vă recomandăm să o disecați cu un cuțit ascuțit prin cicatricile frunzelor. Rădăcină în sol sau nisip.
 2. În cele mai multe cazuri, înrădăcinarea butașilor durează șase săptămâni. În cea de-a nouă săptămână apar lăstarii. În condiții necorespunzătoare, butașii se răsucesc mai mult sau mor.
 3. Dracaena este propagată prin înrădăcinarea butașilor în mod orizontal și vertical. În primul caz, așezați butașii pe substrat și apăsați puțin în interior. Înrădăcinarea verticală implică scufundarea tăierii într-un substrat umed de 3 cm.

Odată ce ați cumpărat dracaena într-un magazin, veți crea o grădină botanică acasă, dar răbdarea și rezistența vor fi necesare. Dacă prima dată nu funcționează, în viitor veți deveni mai buni și mai ușor de rezolvat.

Probleme la creșterea dracaenei

În concluzie, consider că dificultățile comune cu care se confruntă cultivatorii de flori în creșterea dracaenelor. Grija pentru ea este simplă, dar uneori se întâmplă probleme. În unele cazuri, planta infectează dăunători, inclusiv acarianul și acarianul spider. Insecticidele și spălarea frunzelor cu o soluție bazată pe săpun ajută la rezolvarea lor.

Defectele ireparabile sunt capabile de udare abundentă. Sub influența rădăcinilor excesive de umiditate putrezesc. În cazul în care dracaena nu este udat suficient sau este umiditate scăzută în cameră, frunzele vor deveni maro și uscat.

Dacă frunzele sunt ușor uscate sau îngălbenite, nu vă faceți griji, acesta este un proces de îmbătrânire și eliminați frunzele moarte în timp util. Dacă au început să se încurce, înseamnă că camera este rece.

Cu îngrijire normală, dracaena este extrem de frumoasă și cu o grijă minimă puteți obține o frumusețe maximă.

Vizionați videoclipul: A Matter of Logic Bring on the Angels The Stronger (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu