Cum începe varicela - primele semne, tratamentul la copii și adulți

Toată lumea trebuie să fie conștientă de modul în care începe vaccinul la copii și adulți, care sunt primele sale semne și cum să tratați varicela la domiciliu cu remedii folclorice și medicale.

Varza de vărsături

O imagine detaliată a simptomelor este însoțită de o erupție cutanată. La început, este reprezentată de o specie alungită care se ridică deasupra pielii. Apoi, în centrul formării apare un balon cu un diametru de aproximativ trei milimetri. Aceste erupții apar ondulate și sunt însoțite de o creștere a temperaturii.

După câteva zile, bulele se usucă și formează cruste. Pe masura ce formatiile noi continua sa apara, pot exista pete si bule si cruste uscate in corpul pacientului in acelasi timp.

De multe ori apare o erupție pe membrana mucoasă. Aici bulele se sparg repede si se transforma in eroziunea suprafetei. Astfel de erupții se formează pe membrana mucoasă a laringelui, organelor genitale, cavității orale, esofagului, faringelui și conjunctivei ochilor.

Durata perioadei de erupție cutanată este diferită. Dacă varicela este ușoară, este de trei zile, deși este adesea calculată la două săptămâni. În orice caz, perioada este extrem de dificilă pentru copii și părinți, în special dacă există multe leziuni ale pielii.

Mâncărimea violentă determină copilul să zgârie pielea, care este periculoasă deoarece o infecție virală poate fi agravată de o infecție bacteriană. Părinții sunt sfătuiți să urmărească îndeaproape acest lucru. Primul semn că o infecție bacteriană a agravat situația este umflarea bulelor. Fără a chema un medic nu poate face. În toate celelalte cazuri, varicela pornește ușor, iar copilul se poate întoarce la școală sau la grădiniță la cinci zile după ultima erupție cutanată.

Sfaturi pentru video Dr. Komarovsky

Progresul bolii

Variola varică severă nu este mai puțin frecventă. În acest caz, erupția cutanată este hemoragică. După câteva zile de boală, temperatura crește, iar erupția devine maro.

Varicela provoacă adesea sângerare. Vorbim despre sângerări nazale, în cazul în care căile respiratorii sunt afectate, sau vărsăturile de sânge, atunci când virusul a atacat starea stomacului sau a esofagului. Această formă a bolii este rară, dar se recomandă tratarea acesteia în clinică.

Varicela are adesea un curs gangrenos. Deteriorarea profundă a pielii contribuie la moartea țesutului cu respingere ulterioară și apariția ulcerelor. Această varietate de varicela este dificilă și de lungă durată și, în unele cazuri, suplimentată cu o infecție bacteriană. Prin urmare, medicul trebuie să fie implicat în tratament.

Cea mai periculoasă este varicela, care afectează organele interne, printre care și creierul, și aceasta este plină de apariția encefalitei de varice. Boala este rară și suferă de copii slabi și de adulți cu imunitate slabă. Adesea, această formă necesită îngrijire pentru resuscitare.

Acum, ia în considerare setul de simptome și vorbesc despre tratamentul varicelei la adulți și copii.

Varicela la adulti - simptome si tratament

Variculă este considerată o boală infecțioasă din copilărie, dar se găsește și la adulți. Prin urmare, subiectul discuțiilor ulterioare va fi varicela la adulți.

Virusul care provoacă boala se caracterizează prin volatilitate ridicată. Este transmisă oamenilor prin sărutare, tuse sau strănut. Durata perioadei de incubație a varicelei la adulți este de 16 zile. În acest timp, virusul intră în sânge, se înmulțește și se răspândește prin organe.

Primele simptome

Deoarece la un adult, varicela este severă, edemul creierului este observat inițial, iar mai târziu sistemul nervos este implicat. Toate acestea sunt însoțite de convulsii, vărsături, slăbiciune, grețuri și teamă de lumină.

simptome:

 • Erupții cutanate.
 • Erupție repetată.
 • Temperatură ridicată
 • Intoxicația cu.
 • Apariția rapidă a complicațiilor.

Vreau să vă atrag atenția asupra ultimului punct. Lista complicațiilor frecvente este reprezentată de leziuni ale sistemului respirator, rinichi, ficat, sisteme nervoase și cardiovasculare. Bolile cronice sunt adesea exacerbate, iar cicatricile se formează pe piele după erupție cutanată.

Tratamentul la domiciliu

La un adult, varicela reapare adesea sub formă de lichen. Erupția este localizată pe spate și stomac, formând un cerc. În același timp, virusul nu este transmis prin aer. Variola varică repetată la un adult este însoțită de durere, arsură, mâncărime și furnicături.

 1. Din moment ce varicela este greu de purtat, este recomandat inițial să vă asigurați odihna. Minimizează stresul mental și fizic. Dacă varicela este însoțită de febră, este nevoie de odihnă la pat.
 2. Deoarece temperatura crescută contribuie la eliminarea accelerată a lichidelor și nutrienților din organism, beți mai des. Pentru a compensa pierderea de nutrienți se recomandă cu mors, compoturi și sucuri proaspete. Dieta bazată pe legume, fructe și produse lactate nu va interfera nici.
 3. Păstrați-l curat și acordați atenție igienei. Faceți un duș de două ori pe zi, dar nu uitați că în timpul tratării apei este interzisă ruperea crustelor sau frecați pielea cu o pânză de spălare.
 4. Tratamentul simptomatic nu va interfera. La temperaturi ridicate, utilizați antipiretice: paracetamol sau ibuprofen. Aspirina nu este recomandată, deoarece poate provoca leziuni hepatice.
 5. Pentru a accelera vindecarea și a elimina mâncărimile, medicii prescriu antihistaminice, inclusiv Tavegil și Suprastin. Deoarece varicela afectează atât pielea, cât și membranele mucoase, clătiți gura cu antiseptice.
 6. Nu ignora antibioticele. Se recomandă aplicarea acestora cu atenție și cu prescripție medicală. Utilizarea reduce riscul de complicații.

Medicina se dezvoltă și apar noi medicamente noi anual. Dar există și medicamente tradiționale, ale căror efecte asupra sănătății sunt neprețuite. În special, Zelenka ajută la uscarea crustelor, iar un decoct de mușețel sau de stejar ajută la a face față mâncării. Pentru clătirea gurii soluția slabă adecvată de permanganat de potasiu.

Cum se trateaza varicela la copii

După cum arată practica, aproape toți copiii de vârstă preșcolară suferă de varicela. Virusul care provoacă boala este volatil și penetrează cu ușurință în încăperile adiacente. Dacă un copil bolnav merge la grădiniță, este posibil ca în câteva săptămâni virusul să se răspândească la toți copiii.

Bebelușii nu suferă de varicela până la jumătate de an, deoarece primesc imunitate temporară de la mamă în perioada prenatală. Copiii cu vârsta peste 10 ani suferă de varicela mai puțin frecvent, dar boala este dificilă și este însoțită de complicații.

Simptome la copii

Să începem cu simptomele. Este imposibil să le confundăm cu semne de altă boală, deoarece sunt pe deplin manifestate cât mai curând posibil.

 • Inițial, temperatura corpului crește până la 38 de grade. Timp de câteva ore, corpul copilului este acoperit cu erupții roz plate. La început, erupția nu aduce disconfort.
 • Mai târziu, în centrul petelor apar mici bule cu conținut transparent. Acest lucru este însoțit de mâncărime. Părinții sunt sfătuiți să se asigure că bebelușul nu are senzație de mancarime, altfel probabilitatea de infecție va crește.
 • După câteva zile, bulele se usucă și se acoperă într-o crustă brună. În timpul săptămânii, la fiecare două zile apar noi focare de boală pe corp, ceea ce contribuie la creșterea temperaturii.
 • După o jumătate de lună, crustele dispar, lăsând în urmă o ușoară pigmentare, care dispare în timp.

tratament

Din momentul bolii pana la recuperare, copilul se simte slab, mananca slab, sufera de insomnie si iritabil. Se recomandă să se ia în considerare în timpul tratamentului, care se efectuează acasă. Singura excepție este extrem de severă pentru varicela sau apariția complicațiilor.

 1. Pentru a combate varicela la copii, terapia specială nu este necesară și încă nu există un medicament sigur. Așezați-vă odihnă la pat, schimbați rufele mai des, urmați o dietă și beți multă apă.
 2. Pentru a preveni acumularea de infecții purulente de două ori pe zi, tratați erupția cutanată cu vopsea verde. Acest remediu bine cunoscut nu vindecă varicela, dar ajută la înțelegerea în ce stadiu este boala.
 3. Pentru combaterea temperaturilor ridicate, se recomandă utilizarea Nurofenului sau Panadolului antipiretic. Diazolin, un medicament antihistaminic, este potrivit pentru ameliorarea mâncării severe.

Mulți părinți sunt interesați dacă copilul cu o varicela înot înotătoare. Doctorii nu au fost de acord cu această problemă. Medicii de peste mări sunt siguri că dușul calmează mâncărimea. Potrivit medicilor din Rusia, contactul pielii afectate cu apa este inacceptabil, cu excepția unei băi calde, cu adăugarea de permanganat de potasiu.

În cazul în care varicela pentru a oferi copilului o îngrijire corespunzătoare, boala va trece fără complicații, fără a lăsa o singură urmă. În cazul supurațiilor și inflamațiilor din blistere de pe piele, pot să rămână cicatrici mici. În ceea ce privește complicațiile extrem de grave, acest lucru este rar.

Prevenire - cum să nu obțineți varicela?

Varioasă de vânătoare contagioasă la momentul apariției unei erupții cutanate și a bulelor de rupere. Fluidul cu care sunt umpluți este contagios și chiar îmbrăcămintea nu reprezintă o barieră în calea virusului. Boala este periculoasă și în momentul apariției crustelor maronii. Acestea nu pot fi rupte, altfel infecția se va scurge în organism și cicatricile vor rămâne pe piele.

vaccinare. Amintiți-vă, dacă o persoană a luat un virus, opriți dezvoltarea de varicela nu va funcționa. Dacă nu vă place acest scenariu, faceți o vaccinare specială. În multe țări europene, este prezent în programul planificat de vaccinare a copiilor. Cu o lovitură, protejați copilul. Dar dacă unul dintre membrii familiei are varicela, vaccinul este inutil.

carantină. Dacă o persoană este bolnavă, este recomandat să-l izolați într-o cameră separată și să alocați produse de igienă hotelieră, mâncăruri, lucruri. Ca parte a carantinei, trebuie să comunice cu un număr minim de persoane.

ventilație. Nu durează ventilarea constantă a apartamentului sau folosirea unei lămpi cu cuarț pentru dezinfecție. Nu uitați de bandaje de tifon. Ele nu dau un rezultat absolut, dar reduc riscul de infecție.

Vitamine. O atenție deosebită este acordată consumului de vitamine. Persoanele cu sisteme imunitare slăbite sunt o biruință pentru viruși și boli. În orice farmacie vândute complexe de vitamine.

Numai vaccinarea este considerată cea mai eficientă prevenire a varicelei. Toate celelalte metode oferă un rezultat ușor, cu excepția izolației totale a pacientului.

Există o opinie că dacă o persoană a suferit de varicela, el va dobândi imunitate pe toată durata vieții. Dar în medicină există cazuri când boala se manifestă din nou. Nimeni nu este imun la acest lucru. Nu vă îmbolnăviți!

Lasă Un Comentariu