Osteocondroza coloanei vertebrale: simptome, tratament, prevenire

Nu toată lumea va spune că nu trebuie să simtă durere în spate. Această problemă extrem de neplăcută depășește pe toată lumea. Nu este înspăimântător dacă durerea este cauzată de hipotermie sau de mușchii trași. Mult mai rău dacă durerea este un simptom al unei boli a spatelui. De aceea, voi lua în considerare simptomele și tratamentul osteocondrozei coloanei vertebrale toracice, cervicale și lombare la domiciliu.

Cum să tratați osteochondroza coloanei vertebrale toracice

Osteochondroza toracică cauzează leziuni grave organelor asociate cu măduva spinării, situate la nivelul regiunii toracice afectate. Perturbarea muncii coloanei vertebrale afectează grav mobilitatea membrelor și a trunchiului, afectează negativ activitatea muschilor respiratori și a organelor pelvine.

Osteochondroza toracică este mai frecventă la persoanele care se mișcă puțin. Ca urmare, coloana vertebrală nu primește sarcini dozate, ceea ce perturbă procesul de recuperare a discurilor. Dacă vă alăturați sau suferiți de dependența de calculator, aceasta contribuie la dezvoltarea bolii. Deci, să se angajeze regulat în exerciții terapeutice.

simptome

 1. Osteochondroza toracică este însoțită de dureri de arsură și durere. Există un sentiment că pieptul se stoarce. Simtând procesele vertebrelor, o persoană suferă de durere locală, agravată de răsucirea corpului, respirații profunde și sarcini de tip axial pe coloana vertebrală.
 2. La unii oameni, dezvoltarea bolii este însoțită de durere în zona lamei umărului și a pieptului inferior. Aspectul simptomului contribuie la deplasarea coastelor. Când corpul se întoarce, durerea crește.
 3. În ceea ce privește organele interne, funcțiile sunt deranjate de compresia rădăcinilor nervoase. În regiunea toracică există structuri care sunt responsabile pentru inervația rinichilor, a inimii, a ficatului și a altor organe. Din acest motiv, nu există simptome caracteristice ale osteochondroziei toracice.

Acum hai să vorbim despre diagnosticare. De mare importanță în această privință este examinarea cu raze X. Imaginea toracelui recunoaște ușor o scădere a înălțimii discurilor intervertebrale. Ajută la detectarea osteofitelor și a sclerozei plăcilor de comutare.

Cu ajutorul tomografiei computerizate, se determină starea vertebrelor, se determină dimensiunea și localizarea proeminenței herniale, se stabilesc dimensiunile canalului spinal. Ca parte a diagnosticului diferențial, anamneza este colectată, iar semnele clinice ale bolii sunt comparate cu simptomele bolilor.

tratament

 • Tratamentul osteocondrozei toracice este conservator. Cauza tratamentului este sindroamele viscerale cu tulburări neurologice. Tratamentul ortopedic este redus la întinderea coloanei vertebrale.
 • Tratamentul medicamentos implică implementarea blocadei paravertebrale prin intermediul unei soluții de novocaină. Dacă boala este exacerbată, utilizați sedative și analgezice. În cazul durerii neexprimate, pacientul aplică medicamente antiinflamatorii și unguente.
 • După eliminarea evenimentelor acute, spatele și membrele inferioare sunt supuse la masaj. Terapia manuală este considerată adecvată pentru primele trei grade de osteochondroză. Cu toate acestea, acesta oferă un efect dur și ușor asupra mușchilor dorsali.
 • Cu ajutorul terapiei fizice la domiciliu pe coloana vertebrală sunt încărcate doze, ceea ce accelerează procesul de recuperare. Încărcările verticale sunt contraindicate. Ca parte a stadiului sanitar hidromasaj stațiune și tracțiune sub apă. Ecografia, inductotermia și băile de sare ajută la obținerea rezultatelor.

Exercitați videoclipuri

Tratamentul chirurgical, care implică intervenția chirurgicală, se efectuează în cazurile în care fragmentul discului stoarce măduva spinării.

Osteocondroza coloanei vertebrale cervicale

Boala se caracterizează prin degenerarea discurilor intervertebrale, însoțită de o scădere a înălțimii, o creștere rapidă a osteofitei marginale și apariția sigiliilor.

Vertebrele cervicale se învecinează strâns, iar scheletul muscular este slab dezvoltat. Prin urmare, osteochondroza musculară, chiar și cu sarcini minore, determină o deplasare a discurilor vertebrale, care comprima nervii și vasele.

Țesutul cartilajului afectat de boală devine formare osoasă. Ca rezultat, discul se întărește și dimensiunea acestuia scade. Rezultatul este că discurile vertebrale își pierd proprietățile de amortizare, ceea ce duce la presiunea asupra nervilor și contribuie la apariția durerii.

Simptomele osteocondrozei coloanei vertebrale cervicale

 1. Dureri de cap și amețeli. Principalul simptom al bolii este durerea de cap. Acest lucru se datorează presiunii aplicate vaselor capului și gâtului. Sindromul de durere aduce disconfort și reduce performanța. Vertijul apare cu coturi ascuțite în cap.
 2. Durerea în piept și membrele superioare. Este opresivă și arzătoare. În membrele superioare, sindromul de durere este însoțit de amorțeală și furnicături.
 3. Amorțirea limbii. Simptomul se datorează mobilității limitate a limbii. Prin urmare, mulți oameni cu osteochondroză se plâng că tonul corzilor vocale se schimbă, la fel ca vorbirea.

Diagnosticul bolii este efectuat de medici, incluzând un ortopedist și un neurochirurg. Medicii examinează pacientul, examinând cu atenție vertebra în poziții diferite. Pentru a determina nivelul daunelor se aplică o schemă specială.

Localizarea și gradul de durere sunt determinate de palparea coloanei vertebrale. În acest caz, îndoirea, îndoirea și întoarcerea torsului ajută la cunoașterea amplitudinii mișcării. Diagnosticul ulterior implică raze X, tomografie computerizată și RMN.

Cum se trateaza

 • Se acceptă tratarea afecțiunii cu metode conservatoare orientate spre eliminarea durerii, restabilirea funcționării normale a rădăcinilor spinării și prevenirea modificărilor distrofice ale coloanei vertebrale.
 • Dacă terapia conservatoare este ineficientă, pe baza dovezilor, tratamentul chirurgical este efectuat în funcție de manifestarea bolii și nivelul leziunii.
 • Tratamentul depinde de severitatea osteocondrozei. Cel mai adesea, stadiul inițial al terapiei este însoțit de o creștere a durerii la nivelul gâtului, dar mai târziu se oprește prin medicație, fizioterapie și masaj terapeutic.
 • Gimnastica ajută la atenuarea durerii și exercițiilor fizice. Terapia prin exerciții întărește mușchii gâtului, rezultând o probabilitate redusă de recădere.
 • Ca exemplu, voi da un exercițiu simplu. Întoarceți ușor capul în lateral, îngheți pentru o clipă, faceți o viraj în direcția opusă. Când faci exercițiul, privește înainte.
 • Masajul ajută la reducerea disconfortului. Procedura prelungește coloana vertebrală și întinde mușchii. După masaj, gâtul trebuie lubrifiat cu un ulei special, care conține medicamente care ameliorează durerea.

Această boală nu este o propoziție. Cu ajutorul unui tratament medical, gimnastică și masaj, vă puteți îmbunătăți bunăstarea.

Osteocondroza coloanei vertebrale lombare

Boala apare frecvent și toată lumea este afectată, indiferent de sex. Toți au simțit dureri neplăcute în picioare, spate și sacrum, ceea ce aduce disconfort și disconfort.

Simptomele bolii sunt extrem de extinse. Unele semne nu au legătură cu coloana vertebrală. Aceasta este amorțirea extremităților, durerea abdomenului, afectarea activității sistemului urogenital.

Tratamentul acestor simptome fără verificarea prealabilă a coloanei vertebrale contribuie la dezvoltarea bolii. Din acest motiv, se recomandă să luați în considerare toate simptomele, să consultați un specialist și să uitați de auto-tratament. Aceasta nu este o luptă cu frig. Este vorba despre mobilitatea corpului.

Simptomele osteocondrozei coloanei vertebrale lombare

 1. Lista principalelor semne de osteochondroză lombară este mică. Aceasta include: amorțirea membrelor, durere la nivelul picioarelor, durere intermitentă în regiunea lombară după o cădere sau o efort fizic.
 2. Simptomele pe care le-am enumerat sunt adesea manifestate într-o mică măsură, în timp ce boala progresează. Sănătatea trebuie tratată cât mai atent posibil și, dacă este necesar, consultați un medic.
 3. Osteochondroza lombară necesită un tratament cuprinzător, intensiv și prelungit, mai ales dacă vorbim despre un caz neglijat, însoțit de hernie intervertebrală.

Metodele reflex moderne permit o terapie eficientă a osteocondrozei lombare fără complicații și cu un mare beneficiu. Trebuie doar să ne amintim că rezolvarea rapidă a unei probleme grave este nerealistă și că numai o abordare individuală va contribui la obținerea unui rezultat.

Tratamentul la domiciliu

Tratamentul osteochondrozei lombare la domiciliu se bazează pe terapia manuală, acupunctura și terapia cu vid. Procedurile ajută la restabilirea circulației sângelui și la eliminarea congestiei la nivelul coloanei vertebrale. Ca rezultat, procesul de regenerare a țesuturilor este accelerat.

Utilizarea acestor proceduri în timpul luptei împotriva osteocondrozei este combinată cu utilizarea medicamentelor care îmbunătățesc echilibrul intervențiilor și proceselor metabolice. Obținerea obiectivului este imposibilă fără un stil de viață activ și o alimentație adecvată.

O atenție deosebită este acordată luptei împotriva obezității, dacă există o problemă. Cu kilograme excesive se încarcă coloana vertebrală și se contribuie la dezvoltarea bolii.

Pentru mulți ani de practică, medicii au acumulat o experiență decentă în lupta împotriva flagelului. Ca urmare, în cele mai multe cazuri, terapia asigură efectul fără intervenție chirurgicală și ajută la îmbunătățirea spatelui inferior.

Cum să preveniți osteochondroza?

În concluzie, voi împărtăși modalități de prevenire și prevenire a osteocondrozei. Dacă există deja o boală, nu recomand să ridicați greutăți care cântăresc mai mult de zece kilograme.

 1. Dacă trebuie să muncești din greu, beți lichide înainte de a începe munca fizică. Chiar și ceaiul sau cafeaua vor face. Un organism deshidratat nu este în măsură să furnizeze discurilor intervertebrale suficientă apă.
 2. Periodic masați spatele cu mișcări simple. Această tehnică va dispersa sângele și va accelera procesele metabolice. Dacă intenționați să ridicați greutățile, utilizați o curea sau curea pentru curele.
 3. Nu țineți lucruri grele pe un braț întins, deoarece crește sarcina pe coloană vertebrală. Pentru a ridica un obiect, ghemuiți-vă în picioare și stați cu el, menținând coloana vertebrală într-o poziție dreaptă.
 4. Dacă în timpul lucrului coloana vertebrală a primit o încărcătură, după încheiere, atârnă puțin pe bara orizontală pentru a se întinde. Pentru perioade lungi de timp, utilizați această tehnică periodic. Cu nici o astfel de oportunitate, întindeți bine.
 5. Distribuați întotdeauna sarcina în mod egal. Puneți saci în ambele mâini și obiecte mari în fața dvs., ținând aproape de corp. Dacă intenționați să transferați lucrurile unei alte persoane, nu o faceți pe brațele întinse. Chiar dacă aveți un ceainic în mână, nu recomand să neglijați această regulă.
 6. Dacă trebuie să mutați o greutate pe o distanță lungă, utilizați un rucsac, un cărucior mic, o valiză pe roți sau o pungă.

Sper că prin aceste informații vă veți salva spatele și veți evita problemele. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: 21 de exercitii pentru intretinerea coloanei vertebrale (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu