Medicamente antivirale eficiente pentru copii

Mamele protejează copiii împotriva virușilor și infecțiilor posibile, dar nu se pot descurca întotdeauna cu sarcina fără medicamente antivirale eficiente.

Preparate pentru copii sub 3 ani

În toamnă și iarna, copiii preșcolari dezvoltă adesea răceli. Cauza principală a fenomenului - o infecție cu virus care poate fi preluată într-un loc public, în transport sau în grădiniță.

Imunitatea copilului nu este la fel de puternică ca la un adult, astfel riscul de contractare a gripei sau a unei infecții respiratorii este mare. Dacă copilul este bolnav, arătați medicului pediatru cât mai curând posibil pentru a evita complicațiile cauzate de auto-tratarea necorespunzătoare.

Adulții se bazează adesea pe puterea și proprietățile lor de medicamente antivirale, cumpărarea de pastile publicitare recomandate pentru a fi utilizate de părinții copiilor care au avut ARVI.

Vom înțelege ceea ce medicii recomandă să utilizeze în aceste situații. Sfatul lor merită mai multă atenție decât recomandările prietenilor.

 • Relenza. Contrar diferitelor forme de gripă. Acceptați nu mai târziu de două zile de la data apariției mesagerilor bolii.
 • Ribarin. Este prescris pentru pneumonie și bronșită. Medicii recomandă utilizarea de cazuri speciale, datorită efectelor sale secundare.
 • Griprinozin. Blochează răspândirea infecției, activează imunitatea la infecțiile virale.
 • Vitaferon. Antivirale, care este permis să dea copiilor până la trei ani. Compus din substanțe care stimulează sistemul imunitar al copiilor.

Studiile au arătat că Vitaferon învinge hepatitele virale, oreionul, variolea, rujeola, gripa, rubeola și bolile însoțite de febră, nasul curg, tuse. Singurul neplăcut este tulburările de somn. Dar corectarea situației ajută la reducerea dozei.

Unele medicamente din listă sunt prescrise în timpul iernii pentru prevenirea bolilor virale.

Tablete și medicamente de la 3 ani

Vremea în sezonul toamnă-iarnă curăță rampa de lansare pentru dezvoltarea infecțiilor. În această perioadă, părinții îngrijitori încearcă să consolideze imunitatea copiilor, deoarece protejează împotriva virușilor.

Primul simptom al unui sistem imunitar slăbit este bolile respiratorii persistente. Dacă un copil suferă de cel puțin șase ori pe an, încercați să creșteți nivelul de rezistență la infecții. Alimentele alergice, lipsa poftei de mâncare, oboseala, infecțiile fungice, răceala fără febră - toate acestea sugerează că este timpul să activați funcțiile de protecție. Imunograma ajută la determinarea cu precizie a imunității slăbite.

Medicamentele ar trebui să fie întotdeauna în trusa de prim-ajutor, chiar dacă mergeți într-o vacanță de vară. Farmacii oferă patru grupe de medicamente antivirale pediatrice: medicamente chimice și homeopatice, interferoni și stimulenți ai imunității.

 1. Cel mai bine cunoscut antiviral chimic este Remandatid. Se caracterizează printr-un spectru modest de acțiune, care ajută la gripa, cum ar fi Arbidol. Ribavirina se utilizează chiar și cu ARVI. Există contraindicații, se utilizează numai după consultarea unui medic.
 2. Stimulanți ai imunității: Imunal, Methylarucil, Imudon, Bronhomunal. Afișați activitatea la câteva săptămâni după începerea admiterii. Recomandat pentru prevenirea SARS și a gripei.
 3. Interferonii: Viferon, Derinat, Anaferon, Kipferon, au eficacitate imunostimulatoare în tratamentul SARS. Creșteți nivelul de interferon, opriți dezvoltarea bolii într-un stadiu incipient. Luați după primele simptome.
 4. Medicamente homeopatice: Aflubin, Viburkol, Otsillokoktsinum. Cel mai sigur, ajuta la transformarea funcțiilor de protecție ale corpului, cu apariția unor purtători de boli. Vândute sub formă de picături și lumânări.

Am enumerat medicamente antivirale comune. Vă sfătuiesc să utilizați complexe de vitamine pentru copii care întăresc sistemul imunitar. Valoarea lor este redusă la saturarea organismului în dezvoltare cu minerale și vitamine în timpul unei perioade de deficiență.

Urmăriți alimentația bebelușului, care ar trebui să fie variată și echilibrată. Includeți carne, lapte, legume și fructe în dieta ta. Temperați corpul copilului. Acest lucru va spori sănătatea, va elimina necesitatea de a folosi droguri sintetice. Vaccinările sunt de asemenea eficiente, așa că învățați cum să faceți injecții. Aceste abilități vor veni la îndemână.

Ce medicamente nu trebuie administrate copiilor

Sănătatea este o comoară care trebuie consolidată și păstrată încă din copilărie. Nimeni nu este asigurat împotriva bolilor, dar responsabilitatea pentru medicamentele folosite revine părinților.

Numărul de bacterii și viruși care provoacă boli este în continuă creștere. Prin urmare, aveți întotdeauna informații despre medicamentele antivirale pentru copii. Acest lucru va ajuta la utilizarea unor tratamente eficiente pentru tratament.

Nu toate medicamentele sunt potrivite la o vârstă fragedă, iar farmaciștii neexperimentați le sfătuiesc adesea. Nu aveți încredere totală în farmacie, nu uitați să consultați medicul pediatru. Un farmacist prost informat poate recomanda pastile "adulte" care nu scutesc conditia, ci agraveaza. Amintiți-vă medicamentele pe care copiii nu le recomandă.

 • Bromhexin și Ambroghexal, care ajută la combaterea tusei, sunt contraindicate la copii. Sunt potrivite doar pentru adulți.
 • Tilorona. Conform studiilor internaționale, este foarte toxic. Deseori poartă numele de Tilaxine sau Amiksin.
 • Există medicamente antivirale a căror eficacitate și siguranță nu au fost dovedite de studiile clinice. Acestea sunt cicloferonul, neovirul, groprinosinul, timogenul, izoprinozina.

Natura a creat multe instrumente care ajută la combaterea virușilor. Acest usturoi, trandafir sălbatic, aloe, dragă. Ele sunt disponibile și eficiente. Dacă există semne de răceală, beți o infuzie de trandafir sau ceai cu miere și lămâie.

Spre deosebire de un gust ciudat, un bun antiviral este ghimbir. Grind radacina de ghimbir, se toarna apa clocotita si se asteapta o treime de ora. Această compoziție miraculoasă va contribui la lupta împotriva infecțiilor.

Indiferent dacă îi dăm copilului medicamente antivirale, depinde de mame. Dar amintiți-vă, adesea corpul însuși face față infecției. Dacă medicamentele nu funcționează, permiteți-le să numească un medic.

Dacă un copil are un sistem imunitar slab, chiar și un medicament antiviral scump nu se va vindeca. Pentru profilaxie, întăriți sănătatea prin metode populare, exerciții fizice, întărire. Nu vă îmbolnăviți!

Vizionați videoclipul: Răceala și gripa - De ce nu tratăm cu antibiotic o viroză respiratorie? (August 2019).

Lasă Un Comentariu