Acupunctura - ce este?

Bine ai venit! Să vedem ce este acupunctura. Cred că mulți au auzit acest termen, dar doar câțiva cunosc definiția.

Ce tratează acupunctura?

Acupunctura este o metoda antica de tratare a bolilor. Termenul are alte nume, inclusiv reflexologie, acupunctura, acupunctura si acupunctura.

Cuvintele enumerate denotă o direcție a medicinii tradiționale a Imperiului Ceresc, care se bazează pe un impact atent asupra punctelor de acupunctură prin intermediul acelor.

Impactul corect asupra punctelor ajută la depășirea depresiei, accelerează recuperarea, normalizează tulburările funcționale din organism. Acupunctura ajută la vindecarea bolilor. După cum arată practica, acupunctura este abordată în cazul în care terapia medicamentoasă nu a ajutat sau a oferit un efect parțial.

  • Acupunctura este utilizată în tratamentul impotenței și eliminarea tulburărilor sistemului nervos. Tehnica este populară printre oamenii care conduc opoziția cu obezitatea.
  • Un impact corect asupra anumitor puncte ajută la depășirea durerii de dinți și a durerilor de cap, tusei, fricii, tensiunii arteriale scăzute sau înalte, osteocondroză, durere în inimă și discuri intervertebrale, frigiditate.
  • Există mai multe tipuri de puncte de acupunctură. Punctele armonioase sunt responsabile de activitatea organelor, iar manipularea cu sedative normalizează activitatea sistemului nervos. Există puncte care activează energia organismului și zone speciale, efectul asupra căruia se vindecă afecțiunile.

Principiul efectelor acupuncturii asupra tratamentului este cât mai simplu posibil. Când apare o boală la o persoană, legătura dintre organ și punctul care este responsabil pentru aceasta este ruptă. Impactul fizic asupra punctului restabilește conexiunea. Ca rezultat, corpul funcționează normal.

Efectul terapeutic al acupuncturii apare instantaneu sau după un anumit timp. Punctele de acupunctură sunt situate în treizeci și două de zone ale corpului uman. În medie, există aproximativ o mie. Cele mai saturate puncte ale corpului sunt brațele, urechile, scalpul și piciorul. În această lucrare, medicii folosesc 150 de puncte. În acest caz, cel mai eficient și vindecător doar zece.

În spitale și clinici, în plus față de expunerea tradițională cu ace, folosiți fascicule laser și dispozitive cu efecte magnetice sau termice. Această tehnică se numește acupressură.

În unele școli din China, acupunctura este o disciplină academică obligatorie. Potrivit chinezilor, fiecare persoană nu interferează cu abilitățile de a se ajuta pe ei înșiși și pe ceilalți.

Punctele de acupunctura asupra corpului uman

Acupunctura se bazează pe un efect de vindecare asupra sistemelor și organelor umane prin stimularea punctelor speciale. Dacă procedura este efectuată corect, munca corpului este puternic influențată, astfel încât să funcționeze în mod normal. Cunoașterea locului punctelor de acupunctură asupra corpului uman este importantă.

Oamenii din timpuri străvechi au susținut că există o strânsă legătură între organe, nave, creier, sisteme și puncte situate pe corp. Vindecătorii vechi au efectuat proceduri care utilizează ace. Adesea au apăsat degetele în punctele active.

Există patru sute de puncte pe corp cărora li se permite să aplice tehnica de acupunctură. Persoanele care dețin tehnica, în practică, au folosit 150, iar cele mai eficiente - aproximativ o duzină.

Există mai multe zone ale corpului uman în care concentrația punctelor de acupunctură este maximă. Vorbim despre picioare, suprafața capului, urechile și mâinile. Pentru a vă îmbunătăți bunăstarea, trebuie doar să masați aceste locuri.

Pentru o acțiune intenționată, trebuie să cunoașteți clar locația zonelor. Se recomandă să acționați prin apăsarea cu degetele sau cu un stick de masaj.

  1. Sub cea de-a treia vertebră toracică există un punct care ajută la eliminarea oboselii, vindecarea sistemului respirator și accelerarea creșterii copiilor.
  2. Pe ambele părți, la patru centimetri de la nivelul coloanei vertebrale, la nivelul celei de-a douăsprezecea vertebre, există mai multe puncte, manipulări prin care se vindecă splina, se elimină sentimentele și temerile.
  3. Următoarele puncte sunt situate în același mod ca și în al doilea caz, dar la nivelul celei de-a doua vertebre lombare. Prin ele, forța bărbaților și fluxul sanguin sunt îmbunătățite, auzul este îmbunătățit, rezistența este sporită.
  4. Un punct interesant în zona dintre gleznă și tendonul lui Ahile. Tratează impotența, elimină durerea de dinți, ajută la reumatism.
  5. La nivelul celei de-a doua vertebre a sacrumului există o zonă, manipulări cu care se eliberează bolile ginecologice, ajută la paralizia membrelor și afecțiunilor articulațiilor.
  6. În mijlocul încheieturii pliurilor pielii la capătul tendonului este un punct, prin care vindecă diabetul și normalizează starea în infecțiile respiratorii acute. La femei, se află la dreapta și la bărbații din stânga.
  7. Există, de asemenea, un punct miraculos asupra articulației cotului, care are un efect de întărire, normalizează presiunea, ameliorează oboseala și amețeala și ajută la tratarea bolilor oculare. La bărbați și femei, este situat pe mâini diferite.

Acum poți să-ți eliberezi tensiunea după o zi de muncă grea sau să-ți ușurezi tusea și frigul, masindu-ți puțin miezul.

Acupunctura - placebo sau nu?

Fiecare persoană are o atitudine diferită față de acupunctură. Acest tip de tratament este comparabil în ceea ce privește eficacitatea cu efectul placebo. Tehnica ajută la fel de mult cât medicul și pacientul cred în el. Și acupunctura este de asemenea nesigură.

Acupunctura duce deseori la efecte secundare și complicații. Acestea sunt sângerări, greață, leziuni ale organelor și nervilor, durere, vărsături și boli infecțioase. Incorect inserate sub pielea acului sub influența spasmului muscular se pot îndoi. Tragerea acestuia este problematică și fără a impinge masajul este ireală.

Procedura trebuie să fie efectuată de un comandant care respectă standardele de igienă și salubritate. Aceasta este singura modalitate de a minimiza consecințele negative. Dacă un "expert" nu introduce ace, rezultatul procedurii va fi dezastruos, chiar dacă se elimină boala de dinți.

Unii oameni au o opinie diferită. În multe țări, acupunctura este utilizată oficial pentru tratamentul diferitelor afecțiuni.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au recunoscut că acupunctura afectează în mod eficient corpul uman. Cu câțiva ani în urmă, UNESCO a inclus acest tip de tratament în lista patrimoniului cultural al omenirii. Dar nu există documente care să confirme că acupunctura ajută la combaterea eficientă a cancerului sau a altor boli grave.

Ar trebui să folosesc acupunctura, decizi tu. Sper că va fi posibilă eliminarea problemelor de sănătate într-un mod mai ușor. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Acupunctura, stiinta acelor care fac minuni (August 2019).

Lasă Un Comentariu