Cum sa pictezi masina in garaj - instructiuni si video

Orice mașină are nevoie periodic de pictură și asta este un fapt. Chiar și deteriorarea ușoară a stratului de acoperire duce la coroziune, care distruge corpul. Prin urmare, șoferii sunt interesați să picteze mașina în garaj.

Plan de acțiune pas cu pas

pregătire

 • Vopseaua de înaltă calitate, dacă mașina se află într-o stare dezasamblată. Îndepărtați elementele detașabile înaintea ușilor de lucru, a decorului, a garniturilor de ferestre din cauciuc, a capacului portbagajului și a capotei.
 • Spălați temeinic suprafețele care necesită vopsire. Pentru a accelera procesul, uscați cu un uscător de păr al clădirii. Nu recomand să usucă mașina la soare, chiar și o ușoară briză va cauza mult praf pe carcasă. Nu utilizați uscătorul de păr obișnuit, datorită puterii sale reduse, este ineficientă.

Protecția elementelor

 • Protejați toate piesele nedemontabile. În această problemă se va lipi o bandă sau o bandă adezivă. Cumpărați paste în magazin sau faceți-vă propriile. Pentru a face acest lucru, amestecați patru părți de cretă cu trei părți de glicerină și două părți de dextină, adăugați puțină apă și amestecați.
 • Un strat subțire de pastă cu o perie pentru a acoperi părțile, care nu ar trebui să cadă vopsea. Continuați să lucrați după uscare completă. În timp ce pasta se usucă, căutați semne de rugina pe corp. Găsiți un astfel de loc, benzi ușor și acoperă cu un grund.

Vopsirea

 • Următorul pas implică înlăturarea vopselei vechi. Unii autostrăzi folosesc în acest scop o perie pentru metal sau șmirghel. Dar folosirea mijloacelor improvizate face ca procedura să fie dureroasă și lungă. Mai eficient în acest caz solvenți de casă.
 • Pentru ao pregăti, luați o lumânare și treceți prin răzătoare. Se amestecă masa de ceară rezultată cu xilen, de 4,5 ori mai mult. Se încălzește conținutul vaselor într-o baie de apă la 75 de grade. După răcirea masei limpezi la 50 de grade, se adaugă acetonă. Volumul său corespunde cantității de xilen.
 • Aplicați un solvent de casă cu un strat gros pe suprafața mașinii și așteptați o jumătate de oră. După ce rămâne să scoateți vechea vopsea cu o spatulă și ștergeți corpul cu o cârpă. Îndepărtați resturile de vopsea detectate prin mijloace chimice sau mecanice.
 • Amintiți-vă că un corp fără acoperire de protecție rugină rapid. Prin urmare, lăsarea pe stradă pentru o lungă perioadă de timp nu este recomandată. În caz contrar, chiar și o mică specie de coroziune va crește într-o gaură mare. Pentru a nu se confrunta cu un astfel de fenomen, asigurați-vă în prealabil că nu apare.

Degresare și chituire

 • Apoi degresați suprafața. Vă sfătuiesc să faceți acest lucru cu ajutorul unei țesături fără scame și albe. Acestea sunt frecate frecvent cu un produs, apoi folosiți o cârpă pentru a verifica murdăria și grăsimea. Dacă nu este găsit, treceți la etapa următoare.
 • Dacă pe corp există defecte, danturi sau zgârieturi, aplicați chit pentru a elimina. Aplicați-l cu un strat subțire, în caz contrar apar fisuri. Utilizați o compoziție semi-lichidă și pistol de pulverizare. După uscare, curățați chitul folosind o piele fină. După degresarea repetată, începeți să pictați.

pictură

 • Dacă aveți un pistol de pulverizare pe mâini. Dacă nu există un astfel de echipament, utilizați un aspirator. Scoateți filtrul, conectați un furtun cu un pistol de pulverizare la priză și obțineți un pulverizator. Se diluează vopseaua și se toarnă în recipientul aspiratorului. Pentru a nu pata garajul, puneți sub fiecare parte vopsită un film.
 • Mai întâi aplicați un strat în curs de dezvoltare. După uscare, apar neregularități. Eliminați-le. Apoi aplicați straturi ulterioare. După aplicarea ultimei, lăsați corpul în garaj timp de câteva zile să se usuce. Rămâne să acoperiți mașina cu lac și poloneză.

Această instrucțiune va ajuta la aducerea aspectului mașinii în ordine și salvare. Nu uitați de măsurile de sănătate și siguranță. Vopseaua este un material toxic, deci nu încercați să vă atingeți de piele. Protejați-vă, de asemenea, ochii și tractul respirator. Acest lucru va ajuta la ochelari și un aparat respirator.

Cum să pictezi o mașină dintr-o cutie

Nimeni nu este asigurat împotriva apariției zgârieturilor și chipsurilor pe corp, iar repararea daunelor la stația de benzină este extrem de costisitoare, deoarece este necesar să se vopsească întreaga parte, pe suprafața căreia apare un defect.

Să ne imaginăm că ați cumpărat o mașină, iar o lună mai târziu a apărut o zgârietură pe aripă. Chiar dacă aveți o mașină cu un corp zincat, nu puteți lăsa daune fără atenție. Zgârieturile strică tipul de transport, este mult mai profitabil să facă față problemei pe cont propriu.

Tehnologia de pictură a mașinii, care implică folosirea pulverizării, are avantaje și dezavantaje. Lista avantajelor este reprezentată de simplitatea procedurii, de lipsa materialelor și instrumentelor suplimentare, de aplicarea unui strat uniform.

Dezavantaje: lipsa de instrucțiuni detaliate privind recipientul, care conduce adesea la incidente, calitatea dubioasă a vopselei, dificultăți în selecție.

 1. pregătire. La rezultatul nu a dezamăgit, spălați cu atenție mașina cu detergenți. După uscare, degresați suprafața cu un solvent special și un șervețel.
 2. Eliminarea deteriorării corporale. Îndepărtați deteriorarea pe corp și închideți locul cu un film sau un ziar de protecție. Când grundul este uscat, degresați totul, aplicați un strat de chit și o oră mai târziu nisipul cu șmirghel. Degresați suprafața înainte de a aplica vopseaua.
 3. pulverizare. Agitați puternic cutia și efectuați o vopsea de testare pe suprafața de testare pentru a evita un efect neașteptat. Se recomandă aplicarea vopselei de la o distanță de 30 de centimetri. Temperatura aerului din cameră ar trebui să fie de 20 de grade.
 4. Grupuri. Aplicați un strat de bază, apoi câteva straturi. Așteptați 15 minute înainte de a aplica următoarea. Limitele straturilor ulterioare trebuie extinse, iar timpul final de uscare este de cel puțin o oră.
 5. Lac de acoperire. În cele din urmă, acoperiți suprafața cu lac transparent. Metoda de aplicare este identică cu tehnologia de vopsire. Amintiți-vă să blurați zona de tranziție după aplicarea fiecărui strat.

probleme

 1. Pregătirea slabă a suprafeței, curățarea necorespunzătoare și grundul vor duce la depunerea stratului de acoperire în timp. Ca urmare, va trebui să reparați partea.
 2. Vâscozitatea ridicată a vopselei și presiunea puternică a pulverizatorului determină colorarea neuniformă a suprafeței. Puteți corecta deficiența prin netezirea suprafeței și aplicarea unui strat suplimentar.
 3. Dacă alegeți chitul greșit, suprafața tratată va dispărea. Eliminați un astfel de defect doar eliminând vechiul strat și aplicând unul nou.

Citiți cu atenție materialul, este util în viitor. După ce ați stăpânit tehnologia de vopsire, veți putea menține independent corpul mașinii într-o formă excelentă. Ca urmare, nu trebuie să schimbați frecvent autoturismele și acesta este modul de salvare.

Cum să pictezi mașina cu cauciuc lichid

Fiecare pasionat de masina vrea ca masina sa arate perfect. O tehnologie populară de protecție a vopselei este aplicarea unui strat de cauciuc lichid. Instrumentul protejează corpul împotriva influențelor mecanice și chimice, iar printr-un sortiment de nuanțe ajută la corectarea culorii.

Apoi, să vorbim despre auto-vopsirea mașinii cu cauciuc lichid în garaj.

 • Pregătirea locului. Curățați zona de lucru. Aranjați temperatura optimă în interior, care este de 20 de grade. Permisibile picături în 5 grade.
 • Pregătirea mașinilor. Spălați mașina cu atenție, acordând atenție părților care necesită pictura. Corpul uscat recomandă montarea uscător de păr sau aer comprimat. Amintiți-vă că cauciucul cade grav pe o suprafață umedă - dacă se produce umiditate, vor apărea bule.
 • Protecția părților nevopsite. Piese care nu vor fi vopsite, ștergătoare, jante, grila. Dacă nu este sigur să demontați piesa, acoperiți-o cu film sau hârtie.
 • Degresarea suprafețelor. Folosiți alcool izopropilic. Unii maestri folosesc anti-silicon. Vă sfătuiesc să renunțați la acest instrument, deoarece abuzul nu va aduce beneficii.
 • Pregătirea vopselei. Folosind un mixer sau un burghiu cu duză, amestecați vopseaua și scurgeți-o din cutii individuale într-un recipient pentru a controla calitatea amestecării materialului. Dacă se face corect, nu va exista sediment în partea inferioară a cutiilor.
 • Legile fizicii. Pigmenții se usucă repede, astfel încât, înainte de umplerea ulterioară a rezervorului cu pistoale de pulverizare, se amestecă vopseaua cu ajutorul unui baston. Apoi începeți să lucrați imediat.
 • pictură. Vopsiți mașina cu un pistol de pulverizare. Dacă nu doriți să cheltuiți bani, luați un compresor și un pistol de vopsea. Dimensiunea duzei trebuie să fie de 1,8 mm. Nu recomand să economisiți vopsea.
 • Alimentarea cu aer. Aliniați-o astfel încât picăturile mici să cadă de la o distanță de 30 de centimetri de suprafață. Veți obține acest rezultat cu un unghi mediu de dispersie a tortei și o presiune a compresorului de 1 atmosferă.
 • Numărul de straturi. Pentru a obține un rezultat excelent la ieșire, aplicați cel puțin cinci straturi subțiri de cauciuc lichid. Transparența fiecăruia - 50%. Atunci când aplicați straturi subțiri, asigurați o schimbare de culoare lină și previzibilă, ceea ce nu este cazul straturilor groase.
 • Selectarea culorilor. Cea mai bună opțiune - pictura în culoarea nativă. Dar cauciucul lichid ajută la schimbarea culorii, iar numărul straturilor este determinat de rezultatul dorit. Alege culori și nuanțe la modă.
 • Pictură corporală. Pentru a începe să picteze corpul de pe acoperiș, făcând straturi uniforme și subțiri. Fiecare se usucă timp de 20 de minute. Organizarea unui strat cu șase straturi va dura până la două ore. Dar fără experiență va dura mai mult timp.
 • uscare. Ultimul strat trebuie să se usuce timp de aproximativ o oră, după care îndepărtați agenții de protecție de pe suprafețele lipite ca parte a lucrărilor pregătitoare. Uscarea completă a vopselei durează o zi, deși rezistența stratului de acoperire va crește în câteva zile.

După executarea corectă a procedurii, mașina va primi o acoperire durabilă care va proteja în mod fiabil corpul de deteriorări și efectele substanțelor chimice agresive. Mașina va avea o suprafață catifelată și un aspect impresionant.

Pictura în cămașă colorată

Să vorbim despre tehnologia chameleon. În Europa, mașini de această culoare mai mult, deși în Rusia acestea sunt găsite. Această pictură este costisitoare și extrem de dificilă. Complexitatea designului în chameleonul de culoare se află în preț. Cea mai mare parte a fondurilor este destinată achiziționării de materiale.

Baza vopselei este pigmentul naturii artificiale, datorită căruia razele luminoase sunt refractate. Particulele de pigment se aseamănă cu granule mici situate una peste alta în mai multe straturi, care seamănă cu o plăcintă.

Straturile de tip transparent și translucid dau un efect de oglindă care reflectă razele de lumină din diferite unghiuri. Grosimea stratului de oxid de metal determină lungimile de undă care sunt reflectate sau suprimate. Ca urmare, în funcție de unghiul ochilor persoanei, el captează diferite nuanțe ale spectrului.

Este greu să pictezi mașina cu vopsea de pigment în condiții de garaj, prețul unui litru de material se ridică la sute de dolari, iar tehnica de aplicare necesită abilități.

Pentru a răspunde așteptărilor, aveți nevoie de un set de instrumente deja pregătite, care costă foarte mult. Pentru a crea un efect de chameleon, va trebui să faceți trei straturi: substrat, bază și lac. Dacă coloristul este implicat în selectarea materialului, asigurați-vă că decideți câte straturi doriți să aplicați.

Se recomandă vopsirea mașinii într-o zonă de lucru pregătită cu iluminare bună. Halogeni sunt potrivite pentru acest scop. Mai întâi amestecați un suport mat care se usucă repede, la fel ca stratul de bază. Observați viteza obturatorului și evitați murdărirea. După 10 minute, aplicați chameleonul.

Aplicați un strat secundar de pulverizare pe corp cu o expunere scurtă. Apoi puneți câteva extra, dând fiecăruia să se usuce timp de 5 minute. În cele din urmă se aplică lac.

Sper că veți găsi materialul interesant și util, iar mașina va arăta superbă datorită recomandărilor.

Vizionați videoclipul: Asamblam o masina din lemn! Part 2 (August 2019).

Lasă Un Comentariu