Cum să conduci o mașină cu transmisie manuală și transmisie automată - instrucțiuni pas cu pas

Printre drivere se numără transportul popular cu transmisie automată. Dar informațiile despre cum să conduci în mod corespunzător o mașină cu o cutie de viteze manuală sunt încă relevante, în special în școli de șofer din Rusia, în cea mai mare parte maestru mecanici.

Informații utile

 • Când conduci mecanica, ai nevoie de o reacție excelentă și de o serie de acțiuni dezvoltate pentru automatism.
 • În mașină cu pedală principală - ambreiaj. Piciorul stâng se apasă doar pe ambreiaj, iar dreapta - pe frână și pe gaz.
 • Pe mâner există o "foaie de înșelătorie" care vă spune cum să mutați pârghia pentru a porni uneltele necesare.
 • Transmisia manuală are între patru și șapte trepte, în funcție de marca automobilului. Viteza oferită și spate, axată pe conducerea în sens invers. Este marcat cu simbolul "R".
 • Fiind în poziția neutră, indicată de simbolul "N", pârghia nu ține nimic. Pentru a acționa prima treaptă de viteză, apăsați ambreiajul și mutați maneta în poziția indicată în diagramă sub forma "una".
 • Pedala de ambreiaj este apăsată atunci când schimbați vitezele în ordine. Nu se recomandă trecerea de la primul la al treilea sau al cincilea.
 • Când vă apropiați de un obstacol sau o intersecție, încetiniți. Acest lucru se poate face la treapta de viteză, dar uneori este mai bine să mutați pârghia în poziția neutră. După oprirea completă, începeți să conduceți cu prima treaptă de viteză cuplată.
 • Conduceți pe suprafețe alunecoase, monitorizați constant stabilitatea mașinii. Schimbați treptat o treaptă inferioară, altfel veți pierde controlul dacă vă alunecați.
 • Dacă trebuie să încetinești în timpul gheții, fă-o cu motorul. Eliberați accelerația, cuplați viteza inferioară, apoi conectați ambreiajul - centrala va încetini și mașina se va frânge ușor.
 • Când vă ridicați, schimbați rapid vitezele, altfel glisați în jos. Cu o urcare lungă, deplasați-vă la viteza a doua sau a treia. Prima utilizare la înclinare în timpul cățărării.
 • Se pare că coborârea este mai simplă decât ascensiunea, dar are și dificultăți. Pentru a preveni un accident în timpul coborârii, se recomandă încetinirea vitezei cu frânele și centralele electrice în același timp. În timpul masinii de coborâre monitorizați cu atenție.
 • Atenția merită și parcarea. Obișnuiți-vă cu mecanica, parcați în prima treaptă, ținând ambreiajul - astfel încât să puteți stoarce rapid ambreiajul și să încetinească, dacă este necesar.
 • Dacă este planificată o oprire la urcare sau coborâre, așteptați să se oprească utilajul, strângeți frâna de mână și apoi activați doar "neutrul". Pentru a porni mișcarea, strângeți ambreiajul, porniți viteza, apoi eliberați încet ambreiajul, adăugați gaz și în momentul conectării discurilor ambreiajului scoateți frâna de mână.

Sper că recomandările vă vor ajuta să stăpâneți rapid mecanica și să conduceți mașina în mod corect. Dacă la început vor exista dificultăți, nu vă faceți griji. Fiind pregătiți, stăpâniți elementele de bază și o practică mică vă va ajuta să stăpâniți arta la perfecțiune.

Cum să conduci o mașină cu o transmisie automată

În timpul conversațiilor cu mecanicii stațiilor de service auto implicate în service și repararea autoturismelor cu transmisie automată, sa dovedit că, în majoritatea cazurilor, acțiunile greșite ale șoferilor sunt cauza unor defecțiuni automate.

Diferă mașină de la mecanică

Nu există ambreiaj în transmisia automată. În mecanica de schimbare a vitezelor, șoferul trebuie să elibereze gazul, să strângă ambreiajul, să schimbe viteza. Într-o mașină cu transmisie automată, un computer este responsabil pentru acest lucru.

Conducerea unei mașini cu o armă este mai ușoară decât cu mecanica. Cu toate acestea, transmisia automată are dezavantaje. O mașină cu pistol consumă mai mult combustibil, iar repararea și întreținerea transmisiilor automate este mai scumpă. Pe mașină nu puteți remorca cealaltă mașină, deoarece poate provoca o defecțiune la transmisie.

Afirmația că mașina cu mecanică este mai sigură este provocată de argumente și argumente grele. Un automobilist care a stăpânit mecanica va face calm și rapid cu mitraliera.

Planul de conducere

 1. Deplasați maneta de transmisie automată în poziția de lucru când frâna este apăsată. Începeți mișcarea după pornirea transmisiei, însoțită de o împingere caracteristică.
 2. În condiții de conducere în oraș, cu blocaje și semafoare constante, contrar recomandărilor "experților", nu mutați maneta în poziția neutră. În astfel de situații, puteți activa neutrul în mecanică.
 3. Conducerea pe coborâre lungă, mulți șoferi de mașini cu mecanică de dragul economiei de combustibil opresc transmisia pentru a se mișca "coborârea". Pe mașină, așa că nu puteți face.
 4. În mașina de lubrifiere a pieselor de frecare întâlnește pompa de ulei. Opriți transmisia, opriți alimentarea pompei, ca urmare, alimentarea cu ulei se oprește, iar roțile motoare continuă să transmită cuplul la transmisie. Acest lucru face ca nodul să eșueze.
 5. Viteza din spate este interzisă pentru a include o oprire completă. Apăsați frâna, așteptați oprirea, porniți "invers" și după pornire mișcați.

Cum să economisiți atunci când conduceți pe transmisia automată

Continuând subiectul conversației, voi vorbi despre cum să conduci economic pe mașină. Pentru a stăpâni tehnica conducerii economice este ușor. Vă sfătuiesc să vă familiarizați cu caracteristicile site-ului. Dacă doriți să economisiți combustibil, nu mergeți mai repede decât 110 km / h. Abordând obstacolul, în fața căruia trebuie să încetinești, îndepărtează-ți piciorul din gaz în prealabil. Mutarea în coborâre, mașina consumă mai puțin benzină. Începeți și încetiniți, vă recomand liniștit.

Salvarea la benzinărie poate fi un alt mod, depășind transmisia. Imaginați-vă că viteza mașinii în viteza a treia este de 60 km / h, turația motorului la 2500 pe minut. Eliberați accelerația, apoi apăsați ușor. Mașina va comuta la următoarea viteză, iar viteza motorului va scădea.

Cea mai mare lovitură la buget face răsfăț. Prin apăsarea pedalei pe podea, forțați transmisia automată să intre în modul sportiv. În consecință, turațiile motorului cresc. O asemenea plimbare golește rezervorul.

Unii susțin că o cutie manuală este mai bună, mai sigură și mai ieftină de întreținut. Acest lucru este adevărat, dar nu se compară cu sistemul automat în ceea ce privește viteza de schimbare a vitezelor și a confortului. Șoferii începători sunt mai confortabili pentru a conduce o mașină cu transmisie automată.

Istoria transmisiunii

În concluzie, spune povestea despre aspectul cutiei de viteze. După inventarea motorului, era nevoie de un nod care ar fi responsabil de transmisia cuplului pe roțile motoare. Inițial, nu era vorba despre unelte. Karl Benz a folosit mai multe perechi de centuri cu rapoarte diferite de transmisie. Datorită roții de mers înapoi, viteza de deplasare pe autostradă a crescut.

Ulterior, Wilhelm Maybach a folosit roți dințate, ceea ce a făcut posibilă alegerea unui raport de transmisie corespunzător situației de pe șosea. Cuplul este încă transmis pe roți printr-o transmisie cu lanț. Apoi Louis Renault a creat arborele de acționare, care a fost destinat să joace un rol important în industria automobilelor. Deci, la începutul secolului trecut, a apărut o cutie progresivă.

Cutia de viteze nu era întotdeauna conectată la corpul centralei prin clopot. În anii 50 ai secolului trecut, mașinile au fost produse cu o locație independentă a cutiei, care a fost conectată la motor printr-un arbore de acționare. Acest concept a implicat o dispunere explodată a nodurilor de unitate.

Lucrările primelor cutii au fost însoțite de zgomot, care a depășit sunetul motoarelor. Conducătorii au avut dificultăți în trecerea trenului. Pentru a permite o treaptă inferioară, a trebuit să apăsați două pedale de ambreiaj pentru a distribui gaz. Procesul nu sa terminat întotdeauna cu succes, dar a durat atât de mult încât o mare pierdere de viteză ma forțat să cobor.

În acele zile, fiecare mașină era echipată cu un tahometru. Utilizând senzorul, am determinat cel mai bun moment pentru comutare. Personalul de conducere a petrecut mult timp pentru ai învăța pe elevi să schimbe rapid și silențios uneltele.

În acel moment, americanii nu-i plăceau cutia manuală și acest dezgust persistă în zilele noastre. Dar au existat și alte argumente care au contribuit la apariția automatului. Acest eveniment sa întâmplat în 1940. Producătorii au decis să extindă domeniul de aplicare al cumpărătorilor care doresc să cumpere o mașină cu femei.

Începutul mașinilor a pus transmisia hidromecanică pe baza ambreiajului hidraulic, cuplat cu o cutie de viteze planetară cu două rânduri. Deci, a existat o transmisie automată în două trepte, care a devenit principalul element al standardului american.

În acel moment nu exista încă o faimoasă centrală electrică V8, dar exista deja motoare care nu erau inferioare ei în ceea ce privește volumul. În Europa, mașina a apărut mai târziu împreună cu mașini de primă clasă. Mai târziu, au creat un convertor de cuplu, care pentru o perioadă lungă a limitat numărul de roți din mașină la nivelul trei.

Transmisiile mecanice s-au dezvoltat mai lent. În 1928, prin eforturile lui Charles Kettering, la cererea concernului GM, a apărut un mecanism de sincronizare. Dar cutia manuală a fost utilizată doar în Corvettes.

Sper că ați scos ceva util sau interesant din material. Ne vedem din nou!

Vizionați videoclipul: CUTIA AUTOMATA - cum functioneaza si sfaturi de utilizare CARVLOG #42 (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu