Ce fel de mașină pentru a cumpăra un șofer novice

Începător greu pentru a alege prima masina. Mașina trebuie să fie fiabilă și să respecte cerințele de siguranță. A găsi o astfel de mașină este dificilă, mai ales dacă bugetul pentru cumpărare este limitat. Prin urmare, în articol vă voi spune ce fel de mașină să cumpărați pentru un șofer novice pentru o femeie și un bărbat.

7 puncte importante în alegerea

 • Masina noua. Cu o întreținere adecvată vă va fi plăcut proprietarul, fără a provoca probleme. Proprietarul nu va trebui să vă faceți griji cu privire la starea și originea mașinii și nu va exista probleme cu înregistrarea și trecerea la o inspecție tehnică. Chiar și un nou model intern va dura mult timp și va ajuta să stăpânească subtilitățile de reparații și întreținere.
 • Vehicul folosit Dacă nu sunt suficienți bani, uitați-vă la categoria utilizată. Alegeți cu atenție și cu atenție, deoarece cumpărați o loterie auto uzată. Dacă puteți cumpăra o mașină de la un prieten sau o rudă, cine va oferi o reducere și porcul nu va aluneca. Dacă cumpărați un anunț sau pe piața de automobile, asigurați-vă că ați descoperit povestea și efectuați o inspecție amănunțită.
 • Mașină străină sau model intern. Mașinile autohtone nu pot fi comparate cu mașinile străine în ceea ce privește fiabilitatea, confortul și aspectul. Cu toate acestea, acestea sunt mai ieftine pentru întreținere și nu există probleme cu piesele de schimb. Dacă aveți abilitățile, această mașină este ușor de reparat. Dacă sufletul dorește confortul în timp ce conduceți, cumpărați o mașină străină sau noua Lada Vesta și Xray.
 • Dimensiune. Ei spun că șoferii novice cumpăra mai bine o mașină compactă. Dimensiunile mici compensează lipsa experienței de parcare și inversarea. Cred că declarația este nefondată. Pentru o persoană înaltă sau grasă, o mașină mică va aduce numai inconveniente. Ce fel de manevrabilitate sau de parcare este o conversație, dacă te îndrepți din greu? Dimensiunile cabinei trebuie să se potrivească cu șoferul și să asigure o călătorie confortabilă.
 • Transmisie manuală. Transmisia manuală în timpul conducerii distrage atenția conducătorului auto neexperimentat. La dezvoltarea tehnologiei "orb" uneltele durează luni. Transmisia automată este concepută pentru a evita mișcările inutile, deoarece schimbă roțile.
 • Transmisie automată. Începătorii care aleg o mașină pentru ei înșiși sunt sfătuiți să aleagă un mitralieră. Transmisia automată simplifică procesul de învățare. Dar această medalie are oa doua parte. Mașina este bună pe mașinile noi, iar în mașinile uzate se descompune adesea din cauza unei întrețineri necorespunzătoare. Reparația mașinii este dificilă și costisitoare. După ce a învățat să conducă o mașină cu o armă, este dificil să te obișnuiești cu mecanica.
 • Tipul motorului. Centrale electrice Diesel mai economice decât benzina. O mașină folosită cu motor diesel consumă mai mult combustibil decât este indicat în fișa tehnică, iar costul reparării sistemului de alimentare cu combustibil este mai scump.

Dacă aveți bani - cumpărați o mașină nouă de buget cu motor diesel și transmisie automată. Întreținerea corespunzătoare este cheia unei lungi durate de viață.

Dacă cumperi o mașină nouă nu funcționează, cred că alternativa este o opțiune utilizată. Vă recomand să cumpărați o mașină pentru 180 de mii în stare bună, cu mecanica pe un motor pe benzină.

Sfaturi profesionale pentru șoferii începători

Fiecare nou proprietar de permis de conducere încearcă să intre imediat în mașină și să meargă pe prima călătorie independentă. Dar din cauza lipsei de experiență, un novice, o dată pe drum, se confruntă cu probleme.

Chiar dacă ați absolvit scoala de șoferi cu onoruri, vă recomand să citiți sfaturile pentru șoferii începători. Cu ajutorul lor, protejați-vă și pasagerii de probleme.

Un șofer novice subestimează importanța studiilor teoretice, considerând că permisul de conducere elimină respectarea teoriei. Aceasta este o amăgire periculoasă pentru sănătatea șoferului și a altor utilizatori ai drumului.

 1. Dacă ați primit permisul de conducere, nu vă grăbiți să mergeți imediat într-o călătorie pe străzile orașului aglomerate. Practicați-vă pe un drum de țară, familiarizați-vă cu mașina, aruncați o privire mai atentă la abilitățile de conducere. Călătoria ar trebui să aducă bucurie, să nu devină o pedeapsă.
 2. Nimeni nu este imun la o situație neprevăzută. Asigurați-vă că ați cumpărat asigurarea. Având un accident, nu rezolvați problema fără participarea inspectorilor poliției rutiere.
 3. În spatele volanului nu există timp pentru a citi manuale sau note. Cunoscând perfect, veți avea încredere chiar și în timpul comunicării cu inspectorii.
 4. Aflați unitățile de bază ale aparatului. Cunoștințele vor ajuta la restabilirea muncii în cazul unei defecțiuni minore sau vor proteja angajații lipsiți de scrupule de la serviciile de fraudă.
 5. Starea de spirit a șoferului este transferată în mașină. În spatele volanului, păstrați încrederea, calmul, concentrarea, mișcările semnificative și verificate. La început pot apărea dificultăți, dar cu experiență va trece. Având controlul asupra mașinii, nu fi tentat să conduceți. Amintiți-vă de oglinzile laterale care sunt necesare nu numai atunci când manevrați.
 6. Pe un drum urban plin de trafic, uneori trebuie să schimbați benzile sau să vă întoarceți. Aceste manevre par simplu, însă, în realitate, executarea lor în flux necesită răbdare. Crede-mă, e mai bine să aștepți și să ignori o altă mașină decât să fii în spital, săptămâni după o manevră nepotrivită.
 7. Alte mașini sunt conduse și de oameni, nu este nimic rușinos să elibereze mașini de pe un drum secundar sau să treacă pietoni la trecere. Dacă faceți o greșeală, exprimați remușcări. Respectând ceilalți, faceți-vă respect.
 8. Pietonii insuportabili așteaptă la orice întoarcere. Nu toate treceri de cale ferată sunt echipate cu un semafor. Prin urmare, încercați să întoarceți și să depășiți șinele fără a schimba viteza.
 9. Conduceți pe șosea, nu vă distrageți pe laterale. Lăsați pista fără atenție pentru un moment și un pieton sau un gropar va apărea imediat pe drum. Ce să spun despre mașinile oprite brusc.
 10. Dacă trebuie să depășești o mică distanță, du-te în spatele roții în pantofi confortabili. Pentru a conduce o mașină când un pantof sau o călcâie se fixează pe pedala următoare este dificilă.
 11. În partea din spate a oricărei mașini există lămpi de frână concepute pentru dvs. Dacă vehiculul din față este încă departe și semnalele luminează, încetiniți ușor.
 12. Prinse într-o situație dificilă, cereți ajutorul altor utilizatori ai drumului. Bucurați-vă de ridicol calm. Șoferii cu experiență se simt atât de noi. Nu contează ce le-a provocat, vă rugăm să ajutați la schimbarea roții sau în parcare.
 13. Mișcarea pe pistă seamănă cu un joc de șah. Gândiți-vă la toate manevrele în avans, semnalizându-le cu semnale de semnalizare. Nu vă sfătuiesc să modificați drastic intențiile atunci când faceți manevre, deoarece chiar și un șofer cu experiență nu poate dezvălui imediat motivul schimbării bruște a mișcării sau deranjării.
 14. Parcați mașina astfel încât să puteți ieși fără probleme. Unii părăsesc mașina cât mai aproape posibil de locul de muncă și intră într-o situație în care mașina rămasă pe locul liber este blocată de alte mijloace de transport.
 15. Dacă mașina este prinsă în parcare, nu vă puneți în panică. Proprietarul care a blocat calea mașinii, sună, activând alarma. Bateți anvelopele ușor pentru asta.
 16. În plasarea semnului de avertizare "!" pe parbriz nu este nimic rușinos. Cu aceasta, îi avertizați pe ceilalți șoferi să vă supravegheze cu atenție manevrele.
 17. Ultimul sfat. Nu uitați de concentrare - drumul nu iartă greșelile, indiferent cine conduce o mașină, un șofer experimentat, un novice sau o mașină asigurată de sine.

Sper că sfaturile pentru șoferul novice vor proteja împotriva situațiilor neplăcute. Aceste reguli nu sunt un panaceu, dar lipirea lor nu durează.

Cum să curățați și să spălați mașina

O mașină curată și spumoasă plătește viziunea proprietarului și a altora. Dar este suficient să conduci câțiva kilometri, și nu există nici o urmă de strălucire. Murdăria și praful își fac bine treaba. Cred că înțelegeți că ultima parte a articolului este dedicată îngrijirii mașinilor.

Vă recomandăm să utilizați o chiuvetă fără contact pentru a evita zgârierea și deteriorarea vopselei. După spălare, praful se așază pe suprafața corpului. Folosind o cârpă uscată pentru a șterge, ruina smalțul, deoarece particulele așezate vor lăsa zgârieturi. Cârpele ude vor contribui la evitarea unei astfel de destin. Pentru panourile din plastic care taie interiorul, aveți grijă la utilizarea șervețelelor umede.

Nu supraîncărcați mașina. Sedanul mediu poate transporta până la 3 centuri. Dacă aveți de gând să purtați greutăți, distribuiți-le în jurul cabinei, astfel încât sarcina pe corp să fie uniformă. Creșterea ușoară a presiunii în anvelope, pentru a proteja roțile de deteriorări pe o pistă rea.

Nu aglomerați acoperișul mașinii. Nu vă sfătuiesc să fixați o încărcătură acolo care nu se potrivea în salon. Chiar dacă pe acoperiș există un trunchi, nu mai locuiți mai mult de cincizeci de kilograme acolo.

Încercați să lăsați lucruri mai puțin valoroase în mașină. Valori în cabină - cauza deteriorării ușilor, încuietorilor și a sticlei. Malefactorii vânează în mod activ telefoanele mobile, genți de mână, înregistratoarele de radio pe care proprietarul le-a lăsat fără supraveghere.

Respectând regulile, păstrați mașina în stare bună pentru o perioadă lungă de timp. Acest articol sa încheiat. Mult noroc cu achiziția dvs.! Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Calling All Cars: Curiosity Killed a Cat Death Is Box Office Dr. Nitro (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu