Cum să scoateți mașina din registru dacă nu este în mișcare

În articolul de astăzi vă voi spune cum să scoateți mașina din registru, dacă nu este în mișcare. Această procedură este simplă. Dacă intenționați să vindeți sau să donați o mașină, nu este nevoie să vă deregistați dacă nu există un conflict cu legea.

Sfaturi utile

Dacă mașina nu se află în mișcare, pregătiți un pachet de documente, inclusiv originalul și o fotocopie a pașaportului, originalul și o fotocopie a pașaportului, numărul, certificatul de înregistrare de stat, primirea plății datoriei și o declarație.

 1. Reprezentanții poliției rutiere inspectează mașina. Ai grijă ca mașina să fie curată. În caz contrar, primiți un refuz de inspecție. Din alte motive, cum ar fi farurile colorate, toba de eșapament direct sau geamurile din față colorate, pot fi de asemenea refuzate.
 2. Dacă nu este posibil să livrați vehiculului la locul de inspecție, scrieți o declarație astfel încât experții să sosească la locul unde se află mașina. În același timp, în cererea de stat indică motivul defalcării.
 3. După finalizarea inspecției, veți primi un act care este valabil timp de douăzeci de zile. În acest timp, scoateți mașina din registru.
 4. Dacă camerele sunt curate, mașina este curățată și hârtia este colectată, vizitați biroul MREO. Trimiteți documentele și așteptați inspecția, scoateți hârtia înapoi cu notele corespunzătoare. PTS va rămâne în poliția rutieră.

V-ați asigurat că procedura este simplă și nu necesită costuri financiare și de timp. Dacă vă decideți să cumpărați o mașină bună, pregătiți-vă procedura de înregistrare.

Cum să eliminați o mașină din registru dacă este vândută prin proxy

O persoană care vinde sau cumpără un vehicul se confruntă cu o problemă cu o vânzare. Acest lucru se datorează lipsei de dorință de a pierde timpul în ceea ce privește retragerea vehiculelor. În această problemă există capcane.

Continuând subiectul articolului, voi vorbi despre scoaterea mașinii din registru la vânzarea prin proxy. Este imposibil să vinzi un vehicul prin proxy. Nu există așa ceva. În ceea ce privește împuternicirea, este o formă de utilizare a mașinii care nu prevede schimbarea proprietarului în timpul înregistrării.

Din păcate, greșeala este făcută de mulți, care schimba adesea mașinile. Taxele de transport sunt percepute pentru persoana căreia îi este înregistrată autoturismul. Aceasta este o parte a monedei. Și dacă e un accident grav. Dacă conducătorul auto dispare de pe teren, proprietarul mașinii va trebui să răspundă, deoarece este foarte dificil să dovedești că nu conduci mașina în momentul accidentului.

Procura are o durată de valabilitate, valoarea maximă fiind de 3 ani. În acest caz, persoana care utilizează mașina nu va putea elimina vehiculele din registru. Dar există o cale de ieșire din situație.

 • Dacă puteți găsi un nou proprietar, solicitați-i să plătească taxe pentru perioada anterioară și să încheie o tranzacție de vânzare cu mașinile. În caz de defecțiune, amenințați cu eliminarea mașinii.
 • Dacă nu puteți găsi proprietarul actual al mașinii, trimiteți-l la lista dorită. Mai devreme sau mai târziu, poliția rutieră va opri mașina și apoi puteți aplica schema descrisă în primul paragraf.

Dacă doriți să cumpărați o mașină pentru 180 de mii de bani din vânzarea unui vehicul vechi, faceți o înțelegere oficială. Pentru a vinde o mașină pe baza unui contract, deregistrează-te. Cum să nu încercați să economisiți timp, va dura cel puțin o jumătate de zi. Strângeți hârtia, scrieți o declarație, plătiți taxa și treceți prin inspecție, apoi vi se va da înapoi hârtia. După acest cal de fier, pus la vânzare, fără teama de a fi într-o situație ridicolă.

Cum să scoateți mașina din cont pentru reciclare

Fiecare lucru are o durată de viață, iar mașinile nu fac excepție. Continuând subiectul conversației, să vorbim despre scoaterea mașinii din registru pentru a fi eliminată. Durata de viață a vehiculului depinde de condițiile de funcționare. Vehiculele nepotrivite pentru utilizare ulterioară trebuie reciclate.

În primul rând, ia în considerare situațiile care duc la necesitatea de a dispune de vehicul.

 1. Mașina a devenit inutilizabilă. Vehiculul este reciclat dacă proprietarul decide că nu este recuperabil.
 2. Masina a fost vândută prin împuternicire, dar noul proprietar nu sa înregistrat în timpul stabilit. Drept urmare, vechiul proprietar plătește taxe fără a utiliza un vehicul.
 3. Mașina a căzut în dezavantaj, dar intenționează să vândă unități individuale și componente cu numere.

Deoarece primul element este cel mai frecvent, ne concentrăm asupra acestuia.

 • Uită-te la MREO. Nu este necesar să luați o mașină cu dumneavoastră. Colectați un pachet de documente, inclusiv un pașaport, certificat de înregistrare a vehiculului și numere de înregistrare.
 • Completați formularul de înscriere, indicați că scoateți vehiculul din registru pentru eliminare, introduceți datele din pașaport și informațiile din fișa tehnică.
 • Scrieți o explicație pe o bucată de hârtie. Se spune că mașina este reciclată, indicând marca, modelul și numărul de înregistrare. Faceți o notă despre documente, puneți numărul și semnătura.
 • Dați semne de înregistrare împreună cu documentele reprezentanților poliției rutiere și așteptați puțin. Timpul de așteptare depinde de coadă, de numărul de personal, de starea de sănătate a comunicațiilor și a echipamentului, de viteza procesării informațiilor de către inspectori.
 • În cele din urmă, vi se va da un certificat sau un extras din registru cu privire la tranzacția de înregistrare efectuată. Primiți un document care confirmă eliminarea vehiculului de la înregistrare pentru eliminare ulterioară.

Sper că, datorită instrucțiunilor, veți scăpa de vehiculul inutil și vă veți apăra de situații neplăcute.

Cum să scoateți mașina din registru și să păstrați numerele pe cont propriu

Cum să scoateți mașina din registru și să păstrați numerele? Este posibil să eliminați un număr dintr-un vehicul și să-l instalați pe altul fără a încălca legislația? Răspunsurile la aceste întrebări sunt așteptate mai jos.

În primăvara anului 2011, sa schimbat procedura de înregistrare a transportului. Conform legislației actualizate, autoturismul este autorizat să vândă fără a fi eliminat din registru. Proprietarii au posibilitatea de a transfera vehicule către alte persoane împreună cu numerele. În acel moment a devenit posibilă păstrarea numerelor pentru tine.

 1. Când scoateți autovehiculul de la înregistrare, informați inspectorul, care inspectează autovehiculul, despre intențiile de păstrare a plăcuțelor de înmatriculare. Inspectorul va verifica numerele pentru respectarea standardelor de stat.
 2. Următorul pas constă în scrierea unei declarații, a cărei formă va fi dată la fața locului. Amintiți-vă, păstrați plăcuțele de înmatriculare dacă inspectorul confirmă faptul că plăcile respectă standardele actuale.
 3. Dacă în cursul verificării se stabilește nerespectarea numerelor în conformitate cu standardele, comandați fabricarea de noi, care au trecut anterior numerele vechi. În aproximativ o oră vor da noi, dar vor trebui să plătească câteva mii de ruble.
 4. Termenul de depozitare legală a numerelor este de o lună de la data depunerii cererii. Dacă timpul expiră, acestea sunt eliminate. Termenul de valabilitate nu poate fi prelungit.

Înregistrați o mașină nouă, păstrând numerele anterioare, este permisă numai o lună. Nu uitați că numai proprietarului i se permite să salveze plăcuțele de înmatriculare. Dacă un mandatar elimină înregistrarea din mașină, această posibilitate nu este furnizată.

Nu este posibil să economisiți bani la datorie atunci când stocați numere, deoarece nu se percepe o taxă pentru a face numere, ci pentru a efectua operațiuni de înregistrare.

Voi dedica ultima parte a articolului la o analiză detaliată a necesității de a scoate o mașină de la înregistrare înainte de a fi vândută. Legea privind înregistrarea transporturilor a primit o serie de modificări care au intrat în vigoare din octombrie 2013. Esența este după cum urmează:

 • La vânzarea către proprietar nu este necesar să scoateți mașina de la înregistrare.
 • Înlăturarea vehiculului de la înregistrare se face numai înainte de a fi trimisă în afara statului sau pentru reciclare.
 • Modificarea datelor de înregistrare este permisă în orice ramură a poliției rutiere.
 • Noul proprietar are dreptul de a alege între numere noi și vechi.

Inițial, s-ar părea că amendamentele au simplificat procesul de cumpărare și de vânzare a autoturismelor. Există dezavantaje.

 1. Noul proprietar are la dispoziție zece zile pentru a depune o cerere de modificare a datelor de înregistrare. În această perioadă, el poate încălca regulile, iar fostul proprietar va trebui să plătească amenzi.
 2. Fără îndoială, instanța nu a fost anulată și justiția poate fi restabilită cu ajutorul ei. În același timp, studiul este costisitor și deranjant. Prin urmare, rămâne să sperăm că cumpărătorul mașinii va fi decent și onest.
 3. Există momente neclare atunci când vindeți o mașină uzată prin intermediul unei reprezentanțe auto. Schema, care sa îndrăgostit de mulți proprietari, sa schimbat.
 4. Anterior, a trebuit să scot mașina de la înregistrare, iar apoi a fost prezentată pentru vânzare. Acum, în ciuda faptului că mașina nu aparține persoanei, aceasta își păstrează statutul de proprietar legal. Este forțat să plătească asigurare, amenzi, taxe de transport. Numai noul proprietar, care se găsește, poate pune capăt acestui lucru.
 5. După zece zile, puteți contacta reprezentanții poliției rutiere cu o cerere de întrerupere a înregistrării. Ca rezultat, masina va fi declarata pe lista dorita ca dealer-ul nu este la indemana. Rezultat - elaborarea unui contract care să indice obligațiile ambelor părți.

Sper că, vă familiarizați cu materialul, veți obține cunoștințe care vor ușura soarta asociată cu scoaterea mașinii de la înregistrare, dacă nu este în mișcare sau pentru reciclare.

Lasă Un Comentariu