Car DVR: cum să alegi aceste. caracteristici, clasificare

Conducătorii auto sunt din ce în ce mai convinși că un dvr de mașini a devenit o necesitate. Tot felul de situații și incidente asupra proprietarilor mașinilor de forță rutieră să recurgă la utilizarea unui sistem care produce înregistrarea video în jurul vehiculului și în cabină. Prin urmare, întrebarea cum să alegeți un DVR pentru o mașină este relevantă.

Clasificarea DVR în mașină

Subiectul discuțiilor ulterioare va fi clasificarea DVR-urilor auto. La început, se recomandă să alegeți o clasă, și numai după, un dispozitiv.

Cel mai bun este clasa DVR-urilor, reprezentată de cele mai confortabile modele. Pentru condițiile urbane, cea mai bună soluție este considerată o opțiune costisitoare. În orașele mici și în satele caracterizate de șoferi prietenoși, unde se cunosc mulți, un sistem mai puțin eficient va face.

Luați în considerare toate clasele pentru a clarifica imaginea.

  1. Modele bugetare. Clasa este reprezentată de sisteme ieftine și simple, cu un microfon, o cameră și informații de înregistrare pe un card SD. Conectați dispozitivele prin brichetă, iar instalarea durează câteva secunde. Principalul dezavantaj este numărul minim de microfoane și camere, care nu este suficient pentru a fixa complet drumul. În același timp, datorită dispozitivelor cu costuri reduse sunt foarte populare.
  2. Cutii negre. Acestea fixează imaginea și indică caracteristicile mașinii, ceea ce face mai ușor să reproducă accidentul, comportamentul mașinii și reacția șoferului. Ca urmare, este ușor să aflați vinovatul. Sistemele multifuncționale înregistrează în plus coordonatele mașinii, arată accelerația, înregistrează video în cabină și pe stradă. Montat pe parbriz. Dacă în pachet sunt incluse camere suplimentare, acestea sunt instalate în alte părți ale cabinei. Este o mulțime de plusuri, o lipsă una - prețul ridicat.
  3. camere video. Caracter universal DVR. Un astfel de sistem montat pe sticlă îndeplinește funcțiile unui înregistrator. Dacă îl scoateți, devine o cameră. O asemenea versatilitate nu oferă o imagine bună. Camera are o sursă autonomă de alimentare, care este rău pentru dimensiunea și greutatea produsului. Acest lucru duce la vibrații. În plus, recorderul are un unghi de vizionare de aproximativ 130 de grade, și o cameră de 60 de grade. Dacă luăm valoarea medie, în ambele cazuri se va întâmpla rău.
  4. DVR-uri profesionale. Dispozitivele înregistrează imaginea completă, fiind completate cu patru camere și mai multe microfoane. Sprijiniți lucrul cu punctele de ieșire către rețea, ceea ce vă permite să transferați informații pe un computer staționar sau netbook. Sistemul scrie pe un card de memorie sau pe un hard disk. DVR controlează instrumentele mașinii, ceea ce vă ajută să recunoașteți cu ușurință accelerația, viteza și alte caracteristici. Principalul avantaj al dispozitivului este calitatea imaginii în orice moment al zilei.

Apoi, voi vorbi despre caracteristicile și caracteristicile operaționale ale echipamentului.

Caracteristicile tehnice ale DVR-urilor

Luați în considerare caracteristicile tehnice ale DVR-urilor. Dacă puteți naviga în această problemă, aceasta va facilita procesul de selecție și va crește șansele de a achiziționa un dispozitiv de calitate.

  • permis. Valoarea determină numărul de elemente ale imaginii raster. Din parametru depinde claritatea imaginii. Magazinul va oferi diferite opțiuni, dar alege un model cu o rezoluție de 1920 de 1080. Un astfel de dispozitiv va aprecia calitatea imaginii, care va proteja împotriva problemelor.
  • Unghiul de vizualizare. Un parametru important care determină aria terenului care intră în cadru. Amintiți-vă că un unghi de vizionare mare contribuie la efectul care se numește "ochi de pește", iar un mic unghi de vizionare nu permite acoperirea părții necesare a drumului. Opțiunea medie este de 90 de grade.
  • Frame rate. În toate DVR-urile, rata este de 22 de cadre pe secundă. Datorită frecvenței ridicate, este posibilă dezasamblarea unei înregistrări de incident pe cadru. Unele dispozitive suportă modul CCTV, fotografierea video la 5 cadre pe secundă.
  • scanda. Indicele "i" în caracteristicile dispozitivului indică operația care utilizează scanarea intercalată, iar indexul "p" desemnează scanarea progresivă. Vă sfătuiesc să cumpărați a doua opțiune, care are o imagine de înaltă calitate în modul de mișcare lentă.
  • Rată de biți. Calitatea imaginii depinde de acest indicator. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine va fi videoclipul. În dispozitivele moderne, este de 8 Mbit / s.
  • sensibilitate. Vă ajută să obțineți videoclipuri de înaltă calitate în obiecte cu lumină scăzută. Persoanele care fac fotografii profesionale știu acest lucru. Notă, dispozitivele sunt adesea echipate cu matrice CMOS cu rezoluție ridicată, dar cu o sensibilitate scăzută.

În ceea ce privește caracteristicile funcționale ale echipamentului, acestea sunt reprezentate de pornirea și oprirea automată, funcționarea autonomă, impunerea datei și a timpului, un afișaj integrat și un accelerometru. Modelele avansate sunt echipate cu iluminare infraroșu, detector radar și receptor GPS, viteză de înregistrare și fixare a traseului.

Reguli de funcționare a înregistratoarelor video

Partea finală a articolului este dedicată regulilor de funcționare a DVR-urilor. Funcționarea corespunzătoare vă va prelungi viața și vă va ajuta să obțineți înregistrări de înaltă calitate adecvate pentru a fi prezentate ca dovadă inspectorilor poliției rutiere sau reprezentanților companiilor de asigurări.

Pentru a utiliza dispozitivul, asigurați-vă corespunzător camera. O cameră trebuie să acopere obiectivul din fața vehiculului și o bucată de capotă. Sistemele cu un monitor sunt considerate a fi ușor de utilizat - șoferul poate vedea în orice moment ceea ce este fixat de dispozitiv.

Dacă există două camere în kitul DVR, cel de-al doilea ar trebui să privească înapoi și să tragă ce se întâmplă în spatele mașinii. Adesea este plasat în cabină și trimis pe scaunul din spate sau pe panoul de bord.

Atașați DVR-ul la parbriz astfel încât să nu vibreze. Se recomandă utilizarea unor dispozitive de fixare fiabile. În caz contrar, nu este exclusă căderea aparatului și deteriorarea acestuia.

În momentul accidentului, sub influența unui șoc puternic, DVR va zbura și va deveni inutilizabil sau va reporni. Puteți evita o astfel de soartă prin cumpărarea unui dispozitiv, cu protecție împotriva vibrațiilor și vibrațiilor.

Dacă pe cartela de memorie apare o intrare importantă, copiați pe un alt suport. Capacitatea memoriei nu depășește marcajul de 64 gigaocteți, iar dacă nu există spațiu, sistemul va șterge singuri intrările vechi. Dacă nu copiați, fișierul important va fi pierdut.

Configurați recorderul astfel încât să pornească simultan cu pornirea motorului. Dacă mașina este în picioare și centrala este oprită, nimic nu se va întâmpla dacă ați parcat corect. Când unitatea de alimentare este oprită, DVR-ul pierde energie. După pornirea motorului, sistemul se activează automat.

Sper că în materialul pe care l-ați găsit informații utile, care vor ușura situația și vă vor ajuta să achiziționați recorderul video corect și de înaltă calitate pentru mașină.

Vizionați videoclipul: Highly Reliable 170 Wifi Dash Cam Autumn 2017 car dvr (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu