Cum să începeți reparațiile în baie și toaletă

Bună ziua, dragi cititori! Continuând tema reparării, vă voi spune unde să începeți reparațiile în baie și toaletă cu propriile mâini. Desigur, multe reparații ale acestor premise se confruntă cu o astfel de problemă.

Cum să începeți reparațiile în baie

O baie este o cameră în care o persoană este lăsată singură cu gânduri și emoții. Aici face un duș, se relaxează, se odihnește după o zi obositoare, scapă de iritare și oboseală, obține un impuls de energie.

Efectul descris va aduce doar o baie confortabilă și confortabilă.

Pas cu pas plan de reparații în baie

 1. Măsurați camera. Luați o bucată de hârtie, creion, banda și măsurați lungimea și înălțimea zidurilor, zona camerei. Pe baza numerelor obținute, calculați numărul de materiale care vor fi necesare pentru a repara baia.
 2. Imaginați-vă mental o baie nouă.. Alegeți culoarea și tipul materialelor de finisare, locația băii, mobilierul și accesoriile.
 3. Pregătiți camera. Curățați pereții și tavanul băii de la finisajul vechi. Lucrul este praf și murdar, deci purtați un aparat respirator. Veți avea nevoie de un burghiu cu ciocan, o mistrie, o perie pentru metal și alte dispozitive.
 4. Primer pereții. Așezați cablajul și aliniați tavanul cu chit. În această etapă, faceți marcajele verticale și orizontale de nivel sau plumb.
 5. Înlocuirea alimentării cu apă. Pasul responsabil, cu excepția să nu consilieze. Este vorba despre înlocuirea instalațiilor sanitare, a șanțurilor și a canalizărilor în baie.
 6. Protecția pereților. Prin realizarea șapei de ciment, apa nu se va scurge către vecini. Tratați articulațiile dintre pereți și podea, întreaga zonă a băii cu o soluție specială de impermeabilizare.
 7. Pentru decorarea pereților și podelelor. Încercați să puneți singuri țigle în baie. În cazul în care nu există abilități, cereți ajutor de la un atelier. Unii, din motive de economie, locul din spatele și sub baie nu este căptușit. Este mai bine să revizuiți avionul și să puneți băița pe țiglă. Ascundeți ecranul de ajutor lateral și de comunicații.
 8. Instalarea ușilor. Dacă intenționați să înlocuiți ușa de baie, faceți-o înainte de a așeza placa.
 9. Plăci și tavan. În final, în jurul perimetrului tavanului, instalați un plin decorativ și pictați tavanul cu vopsea pe bază de apă. Dacă această opțiune de finisare a tavanului în baie nu este potrivită, acordați atenție tavanelor întinse sau designului panourilor din plastic. Va rămâne să închidem cusăturile.

Instrucțiuni video

Urmând instrucțiunile, ajungeți la etapa finală. La final, instalați o chiuvetă, atârnați o oglindă și o lampă, instalați mobilier. Rezultatul este o cameră frumoasă.

Cum să începeți repararea toaletei

Oamenii au dificultăți în repararea sălii de toaletă. Toaletă - o parte importantă a locuinței, o reparație pe care o sfătuiesc bine și corect, luând în considerare toate detaliile. Cum să încep un proces minuțios, voi spune mai jos.

 1. Ca și în baie, vă recomand să începeți repararea toaletei cu pregătirea camerei. Mai întâi, scoateți toaleta veche, îndepărtați materialele vechi de finisare de pereți, podea și tavan.
 2. La locul de instalare a toaletei noi, aduceți apă și canalizare. Dacă sistemul de canalizare din apartament este realizat din țevi din fontă, înlocuiți-l cu produse din plastic. Dacă nu este planificată înlocuirea țevilor, limitați la intrarea din plastic. Conectați mai bine conductele cu inserții speciale. Nu uitați de panta, care este necesară pentru funcționarea normală a sistemului de canalizare.
 3. Acordați atenție comunicărilor. Dacă trec de-a lungul peretelui, închideți cutia. Asigurați-vă că vă asigurați că cutia este îndepărtată sau dezasamblată. Este mai ușor să remediați problemele de scurgere.
 4. Înainte de începerea lucrărilor de tencuire pe pereții toaletei, setați balizele. Folosind ca ghid, aliniați pereții. După ce tencuiala sa uscat, așezați placa.
 5. Treceți la podea. Mai întâi faceți o șapă de beton și, după uscare, puneți placa. Imediat nu instalați toaleta, aceasta va interfera în timpul executării lucrărilor în partea superioară a camerei.
 6. Opțiuni pentru decorarea pereților setului. Ce material de finisare să alegeți, decideți, dar sfătuiesc țigla. Dacă acest furnir nu vă place, piața oferă tapet, mozaic, piatră naturală sau decorațiuni din lemn.
 7. Aveți grijă de plafon. Plăci de gips-carton potrivite pentru camera de toaletă. Acesta va ascunde cablajul și sistemul de ventilație. Dacă doriți să adăugați un plin decorativ, frumusețea se va întoarce.
 8. În sfârșit, instalați un corp de iluminat în toaletă, fixați toaleta și fixați un suport de hârtie pe perete. Vă sfătuiesc să echipați imediat toaleta cu rafturi pentru depozitarea odorizantelor și a hârtiei igienice.

Având un drum greu, în cele din urmă veți obține un rezultat care vă va încânta cu prospețime și originalitate. Dar mai multă plăcere va aduce ideea că autorul capodoperei - tu însuți.

Cum să începeți reparațiile în baia combinată

Baia combinată are dezavantaje și avantaje. Principalul dezavantaj este că încăperea este disponibilă numai unei gospodării. Plus - capacitatea de a extinde zona băii. În baia combinată este ușor să puneți o mașină de spălat sau un dulap pentru accesorii.

În apartamentele moderne, toaleta este separată de baie. În același timp, spațiile sunt caracterizate printr-o zonă mică și există adesea cazuri în care lipsesc câteva centimetri pentru instalarea de mobilier sau un alt obiect. Pentru a aborda complet problema, luați în considerare cum să combinați baia și toaleta.

Cum să combinați baia și toaleta

Acest tip de reparații, în plus față de lucrările de construcție, prevede "hârtii". Conform regulilor, reamenajarea apartamentului este coordonată cu autoritățile competente. În același timp, se fac modificări ale planului de locuințe.

Atunci când creați un plan preliminar, marcați transferul instalațiilor sanitare, schimbarea instalațiilor electrice și a instalațiilor sanitare. Aceasta este o listă incompletă de factori care nu trebuie ignorați. Combinarea unei băi este o mică parte tehnică a unei meserii uriașe.

Aprobarea planului, trecerea la reparații. Este mai bine dacă în acel moment gospodăriile merg pe o vacanță de vară. Ca rezultat, ei se vor proteja de disconfort și nimeni nu va interfera cu voi.

 • Stingeți partiția dintre baie și toaletă, linia pereților, care de obicei sunt extrem de curbate.
 • Răsuciți conductele. Dacă este necesar, schimbați locația pentru a nu interveni. Același lucru este valabil și pentru încălzitorul pentru prosoape.
 • Următorul pas implică cablarea. Trageți cablurile, localizați comutatoarele și prizele și instalați-le.
 • Se diluează pereții și se coboară podeaua cu un șapă din beton. Înainte de a pune podeaua, fie că este vorba de o faianță sau de alt material de finisare, umpleți podeaua cu bitum. Acest lucru va reduce probabilitatea inundării vecinilor atunci când are loc scurgerea.
 • Stretch plafoane - o opțiune bună pentru site-ul combinat. Numai încredințați profesioniștilor lor de instalare, deoarece amenajarea plafonului implică utilizarea de echipamente și abilități speciale.
 • Tăiați pereții și așezați podeaua. Pentru a extinde vizual spațiul camerei, construiți o oglindă mare în fiecare perete. Baia combinată se va dovedi frumoasă și originală.
 • Etapa finală de reparare implică instalarea de instalații sanitare, mobilier, conectarea aparatelor de uz casnic, instalarea accesoriilor pentru baie - vase de săpun, agățate.

Dacă doriți să obțineți un rezultat, ascultați recomandările. Acestea vor ajuta la finalizarea rapidă și cu succes a reparației. Când familia se întoarce acasă, frumusețea băii combinate va surprinde.

Alegerea mobilierului și planificarea băii

Partea finală a articolului este dedicată planificării băii și a subtilității selecției mobilierului. Dacă aveți finanțe, aranjați o baie separată în casă, mai ales dacă familia este mare. Ca urmare, mai multe persoane, în același timp, vor putea satisface nevoile. Dacă preferați o baie combinată, asigurați-vă că are o partiție glisantă. Cu ajutorul său, împărțiți camera în zone.

Dimensiunea camerei. Pentru a face toaleta confortabilă și confortabilă, selectați câțiva metri pătrați pentru mobilier. Nu este necesar spațiu excesiv. Proiectați o baie, ghidat de gusturi și preferințe, dar nu ar trebui să exagerați cu spațiu - 6-10 patrate abundă.

Mobilier. Înainte de a cumpăra mobilier, decideți ce doriți să vedeți în interior. De obicei, este vorba de un set de chiuvetă, oglindă, creion și suport pentru podea. Uneori există o dulap agățat. Înainte de a cumpăra un căști de baie, asigurați-vă de calitate. Pe suprafața vopselei de mobilier ar trebui să se întindă în mod egal.

Accesorii. Din accesorii alegeți modele dotate cu picioare cromate, mânere și balamale din metal. Faceți accesorii și plastic, acoperind cu un strat de crom. Aceste mobilier nu merită să fie cumpărate, deoarece mânerele de plastic cromate sau placate cu aur vor pierde rapid aspectul original.

Chiuvetă. Este obligatoriu inspectarea chiuvetei pentru chipsuri și deteriorări. Verificați integritatea produsului atingând. Chiuveta, publicând o jinglă plăcută, cumpărați cu îndrăzneală. Un sunet plicticos este un semn de defecte.

Noptiere si dulapuri. Atunci când alegeți noptiere și dulapuri, fiți ghidați de dimensiunea camerei, numărul de chiriași și gusturi. Dacă există mai mult spațiu suficient, cumpărați un set cu căști mari, în care se potrivesc uscătorul de păr, fierul curling, șampoanele și alte lucruri. Dacă există o problemă cu pătratul, acordați atenție setului de degete mari și câtorva casete suspendate.

Rafturi și nișe. Este utilă finalizarea băii cu nișe și rafturi deschise sau închise. Ele vor ajuta la depozitarea ustensilelor pentru baie. Asigurați-vă că vă asigurați un loc pentru haine și prosoape de baie. Un cuier sau un set de cârlige va ajuta la rezolvarea problemei.

Sper că ziua cunoașterii nu a fost în zadar și ați învățat multe informații utile.

Lasă Un Comentariu