Cum să începeți o renovare a unui apartament cu propriile mâini: plan de acțiune, sfaturi, video

Renovarea apartamentelor este un proces minuțios care necesită luarea în considerare a tot felul de lucruri mici. Vorbim despre un plan detaliat de acțiune, costuri, selecție a materialelor, instrumentelor și echipamentelor, fără care reparația este imposibilă. Prin urmare, problema de a începe renovarea apartamentului cu propriile mâini este actuală.

Cum să începeți lucrările de reparații în clădirea nouă

Oamenii care au devenit fericiți proprietari de apartamente în clădirea nouă, care se confruntă cu problema din cauza necesității de a face reparații. Pentru a efectua reparații în carcasa nouă, se recomandă luarea în considerare a diferiților factori care nu sunt cunoscuți de toți.

Dacă aveți de gând să îngrijiți locuințe noi, nu recomand să folosiți materiale scumpe pentru finisarea apartamentului. De mai mulți ani, structura este supusă unei contracții, astfel că materialele de finisare sunt deformate și acoperite cu fisuri. Efectuând reparații, pregătiți-vă să reveniți la această problemă în câțiva ani.

Renovarea unui apartament într-o clădire nouă depinde de structura clădirii. În casele monolitice ale apartamentului, cu un aspect liber, reprezentat de spațiul liber limitat de pereții exteriori. Amenajarea unei astfel de locuințe este complexă și pe scară largă, deoarece în timpul reparației este necesar să se acționeze în conformitate cu codurile de construcție.

Normele interzic echiparea loggiilor închise cu un sistem de încălzire, demontarea conductelor de ventilație sau transportul unui canal de canalizare fără aprobarea autorităților competente.

Puteți cumpăra locuințe în casa panoului. Dezvoltatorii închiriază apartamente cu partiții și șape, care facilitează reparațiile. În unele cazuri, apartamentele sunt dotate cu cabluri, care distribuie țevi și finisaj dur. Dacă nu intenționați să demontați totul, reparați-vă singur lucrarea.

Când instalați spațiu de locuit într-o casă de tip panou, rețineți că clădirea se micșorează timp de cel puțin doi ani. Prin urmare, asigurați-vă că întăriți pereții folosind o plasă. Nu recomand să așezați țiglă la prima reparație. Folosiți mai bine panouri din plastic. Plafoanele și pereții din astfel de apartamente sunt la început acoperite cu fisuri.

Stadiile de reparare

Să vorbim despre etapele de reparare în clădirea nouă. Nu este nimic greu în acest lucru, dacă există anumite abilități și abilități. În caz contrar, aranja profesioniști în aranjarea locuințelor

 1. Întrebare cu aspectul. Dacă doriți ca apartamentul să fie confortabil și original, la etapa inițială, demolați partițiile inutile și ridicați pereți noi la discreția dumneavoastră. Foi de gips carton sunt utilizate în acest scop.
 2. Secvența lucrărilor din clădirea nouă. Depinde de nivelul de personal. În cazul în care carcasa are canalizare, instalații sanitare și cablaj, simplifică munca. Dacă apartamentul este lipsit de aceste lucruri, utilizați serviciile unui expert care se va instala profesional.
 3. strecurătoare. Sapa standard lasă mult de dorit, nu recomand să o las nesupravegheată, deoarece vor exista probleme în procesul de așezare a pardoselii. Pentru a începe, așezați podelele și apoi acoperiți-le cu un material plastic. Pentru a organiza podeaua, utilizați placa de podea sau țiglă.
 4. Izolarea fonică într-o clădire nouă. Dacă nu doriți să auziți conversațiile vecinilor, aveți grijă de izolarea fonică a apartamentului, acordând atenție tavanelor și pereților.
 5. Înălțarea pereților. Efectuați lucrările de tencuire și apoi aplicați materialul de finisare. Atunci când alegeți materiale de construcție, luați în considerare contracția. Profesioniștii sunt sfătuiți să utilizeze tapet de imprimare pentru pereți. Ele sunt caracterizate de densitate mare, care ascunde mici fisuri.
 6. Decorarea tavanelor. În acest scop, sunt adecvate tavanele întinse din țesături sau din material plastic care nu se deformează sau nu sunt acoperite de fisuri. Pentru a obține designul original, completați finisajul pe baza de gips-carton.
 7. uşi. Instalați ultima. Singura excepție este ferestrele și ușa din față, care sunt montate în stadiul inițial. Reguli pentru selectarea și instalarea ușilor pentru clădiri noi acolo. Cumpărați produsul la discreția dvs.

Acum aveți o idee de unde să începeți reparațiile la domiciliu. Secvența lucrărilor este cunoscută. Selectați interiorul și stilul folosind forumuri tematice sau reviste.

Cum să salvați

În concluzie, vorbim despre economii. După calculele preliminare, veți obține o sumă terifiantă, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare. Acesta este costul vieții într-un apartament confortabil, confortabil și renovat. Există o cale de ieșire din orice situație. În loc să ardă celulele nervoase în zadar, gândiți-vă cum să economisiți bani. Cu abordarea corectă, salvați o parte decentă a banilor.

Utilizați materiale de construcție și finisaje mai ieftine. Există multe soluții pe piață care oferă un raport preț-performanță acceptabil.

Salvați pe hardware. Nu vă recomandăm economisirea energiei electrice, ventilației sau încălzirii. După instalarea dispozitivelor de calitate scăzută, cheltuiți bani pentru reparații sau cumpărați un înlocuitor.

Cu un buget limitat, reparați-vă. Dacă nu există timp, căutați o echipă de reparatori din oraș care nu urmăresc după profituri mari și nu supraestimează costul serviciilor.

Pentru a economisi bani, urmați aceste reguli.

 • Înainte de reparații, apelați magazinele și faceți o listă cu punctele de vânzare care oferă materiale de construcție la prețuri competitive.
 • Cumpăra materiale pe anunțuri. De obicei, vinde materiale care au rămas după reparații, ceea ce afectează costul.
 • Pentru vopsirea ramei, ușilor și elementelor sistemului de încălzire, folosiți vopseaua obișnuită. Utilizarea vopselelor și lacurilor scumpe nu va oferi cel mai bun efect.
 • Pentru finisarea etajelor în bucătărie, în toaletă și în baie, utilizați plăci. La prima vedere se pare că este scump. Dar dacă considerați că chiar linoleumul de înaltă calitate în câțiva ani își va pierde aspectul original, costurile vor fi plătite.
 • Pentru a sparge pereții înainte de finisarea tapetului, utilizați chit de ipsos. Acesta nu va oferi o suprafață atât de netedă ca chitul acrilic, dar cu un astfel de finisaj nu este necesar, tapetul va ascunde defectele minore.
 • Oamenii, încercând să facă interiorul apartamentului perfect, cumpără borduri scumpe. În schimb, cumpărați o rolă de tapet dungat și dizolvați-o în benzi separate. Rezultatul este o bordură.
 • Nu ignorați tapetul pentru pictura. Ele sunt mai scumpe decât analogice, dar mai largi și mai lungi. Și după câțiva ani, interiorul camerei poate fi schimbat folosind vopsea de altă culoare. Puteți lipi prin pastă acasă.
 • Când faceți o cameră pentru copii, nu utilizați imagini de fundal cu animale și personaje din desene animate. Aceasta este o plăcere costisitoare, obosită de ochi. Utilizați rola de "tapet fabulos", completată de acompaniamentul monofonic ieftin al nuanțelor pastelate.

Sper că, după ce ați citit articolul, ați învățat ceva nou și util. În familia mea, repararea se face independent. Aceste economii și realizarea potențialului creativ. Nu pot spune că rezultatul este minunat, dar nu îl puteți numi departe de ideal.

Lasă Un Comentariu