Cum să începeți să planificați o sarcină pentru o femeie și un bărbat

În timp, cuplurile căsătorite se gândesc la copil. Ei abordează această problemă în mod responsabil, încercând să gândească totul prin și planificând. Din cauza lipsei de experiență, nu toată lumea poate să o facă. Prin urmare, vă voi spune cum să începeți să planificați o sarcină pentru o femeie și un bărbat.

Vitamine și dietă

Acordați atenție vitaminei "E" și acidului folic, a căror lipsă afectează în mod negativ dezvoltarea fătului. Amintiți-vă, cantități mari de acid folic se găsesc în carnea de vită, hrișcă, legume verzi, semințe, varză și brânzeturi. Vitamina E se găsește în ulei vegetal, spanac și broccoli.

Nu uitați de vitamina "C", care neutralizează toxinele și întărește sistemul imunitar. Citricele, trandafirul, ardeiul dulce și coacăzul negru sunt considerate a fi o sursă naturală de vitamină.

Iodul este necesar unei femei pentru a preveni anormalitățile dureroase ale glandei tiroide și dezvoltarea normală a copilului. Un element important se regăsește în multe produse, dar cea mai mare cantitate este concentrată în pește și pește.

Vitaminele enumerate, multe femei iau sub formă de pilule. Această abordare nu este interzisă, ci cu prudență. Un surplus de vitamine agravează starea de sănătate în timpul sarcinii. Medicii recomanda parierea pe o dieta echilibrata si corecta.

Viitoarea mamă nu va face rău să lucreze la presă, pompând mușchii. Ca urmare, este mai ușor să suporți și să aveți un copil. Exercițiul constant va crește rezistența.

hormoni

Există femei în corpul cărora există puțin progesteron. Lipsa unui hormon feminin duce la avorturi. Dacă testele confirmă lipsa, medicul va prescrie medicamente care stimulează sarcina.

  1. utrozhestan. Este o progesteron natural administrat femeilor care au avut un avort spontan. De asemenea, recomandă femeilor în organismul cărora se află un exces de testosteron - un hormon masculin care împiedică apariția sarcinii.
  2. Duphaston. Progesteron sintetic. Ajută la creșterea nivelului hormonului din organism.

Sper că cunoștințele acumulate vor servi. Evitați stresul. Ocazional, stresul fizic sau mental poate împiedica concepția. Pentru a-ți atinge scopul, relaxează-te și uita problemele pentru un moment.

Instrucțiuni video

Aderând la sfaturile listate, un copil va apărea în familie în anul următor.

Cum să începeți planificarea unei sarcini pentru viitorul tată

Medicii spun că sănătatea copilului depinde de starea corpului ambilor parteneri. Dar nu toți oamenii iau aceste cuvinte în serios. Prin urmare, dacă planificați o sarcină, tatăl ar trebui să fie implicat în pregătire.

Nu este vorba despre concepție, ci despre pregătirea pentru aceasta, care ar trebui să înceapă în avans. Nu este nimic complicat. Lucrați puțin pe voi, regândiți-vă abordarea vieții și schimbați unele puncte.

  • Viitorul tată este sfătuit să înceapă planificarea unei sarcini prin renunțarea la obiceiurile proaste, inclusiv alcoolul și produsele din tutun. Nu durează să renunți chiar la bere.
  • Toxinele din alcool și nicotina afectează în mod negativ calitatea semințelor. Amintiți-vă că o reînnoire completă a lichidului seminal necesită cel puțin trei luni. Prin urmare, pentru a începe lupta împotriva obiceiurilor proaste cât mai curând posibil.
  • Includeți fructe și legume în dietă. Luați vitamine cu acid folic. Vitamina "E" previne formarea de spermatozoizi de calitate scăzută la sperma masculină, caracterizată prin numărul greșit de cromozomi, iar vitamina C accelerează reînnoirea spermei și are un efect pozitiv asupra motilității și activității vitale a spermei.
  • În timpul planificării sarcinii, aveți grijă de răceli, refuzați să luați antibiotice și medicamente puternice, uitați de cafea pentru o vreme.
  • Tipul care se pregătește pentru paternitate, se recomandă să se ia mai multe măsuri care să îmbunătățească calitatea semințelor și să contribuie la conceperea cu succes a copilului. Evitați efortul fizic puternic, purtați un telefon mobil în buzunarele din față ale pantalonilor, supraîncălziți scrotul, lenjeria înghețată și stilul de viață sedentar.
  • Pentru a obține efectul, luați complexe de vitamine, consumați produse naturale, eliminați produsele semifinite și conservanți, întăriți sistemul imunitar. Procedurile de apă, exercițiile moderate și bronzarea vă vor ajuta.
  • Scapa de boli cronice care sunt un focar de viata in pericol de infectie. În caz contrar, nimeni nu va da o garanție că fructul se va dezvolta normal.

La prima vedere se pare că prostiile scrise, complete. Puteți face fără ea, dar un bărbat care dorește să devină un tată grijuliu va asculta sfatul.

În concluzie, vorbim despre planificarea sarcinii după naștere. După cum arată practica, unele cupluri, după nașterea primului copil, încep să se gândească imediat la al doilea. Contrar dorințelor lor, ei așteaptă, pentru că nu se știe cât trebuie să treacă timpul după naștere, astfel încât corpul feminin să se poată pregăti pentru a se purta.

Potrivit medicilor, capacitatea de reproducere revine după prima menstruație. Dacă mama nu alăptează copilul, acest moment va veni la un sfert după data fericită. În același timp, fiziologii nu recomandă să se grăbească. Este mai bine să ai un copil în câțiva ani. Acest timp este suficient pentru ca organismul feminin să se recupereze, să umple alimentarea cu substanțe nutritive și să se odihnească. Sarcina împovărează foarte mult organele interne, sistemul imunitar și sistemul nervos.

Lasă Un Comentariu