Cum de a scăpa de dependența de calculator de tine

Dependența de calculator este fascinația patologică a unei persoane cu echipamente informatice și lumea virtuală. În unele cazuri, dependența este atât de puternică încât o persoană se îndepărtează din viața reală în fiecare zi. Din fericire, sfaturile vă ajută să scăpați de dependența de calculator pe cont propriu acasă.

Pas plan pentru a scăpa de dependență

Voi împărtăși cinci sfaturi utile care vă vor ajuta să scăpați de dependență de pe cont propriu, să puneți lumea virtuală în fundal și să reveniți la viața reală.

 1. Minimizați timpul petrecut la computer. Prima dată când nu renunți complet la computer. După ce ați învățat să dați timp, îmbunătățiți starea mentală și îmbunătățiți sănătatea.
 2. Reduceți timpul petrecut pe PC treptat. Efectuați o programare și specificați timpul în care stați la calculator. Porniți alarma și opriți calculatorul după semnal. La început va fi foarte dificil, dar în cele din urmă obișnuiți-vă și simțiți-vă ușurat.
 3. Un computer este un lucru bun, dar nu înseamnă că nu poate fi înlocuit cu ceva. Citiți cărți, discutați cu prietenii sau vizionați filme la televizor. Nu uitați să vizitați muzee, parcuri, cinematografe.
 4. Găsiți un hobby fără calculator. Dacă hobby-ul este foarte interesant, uitați de jocurile pe calculator și World Wide Web.
 5. Tehnica poate oferi o bună oportunitate de a se distra. Citiți literatura din e-carte, ascultați muzică pe player. Dacă nu vă place cinematografele, apar mai des în parcuri și în aerul proaspăt. Faceți cunoștință cu prietenii, jucați sporturi, întâlniți oameni noi.

Atingeți obiectivul dacă îl doriți cu adevărat. Va trebui să intram într-o luptă inegală cu slăbiciunile noastre, care s-au întărit de-a lungul anilor. Dar, stăpânind-te și regândind controlul minții, vei câștiga libertate.

Cum adolescentilor scapa de dependenta de calculator

Adolescenții intră adesea în rețeaua de diverse dependențe, inclusiv alcoolul, țigările și drogurile. Și deși promovarea unui stil de viață sănătos se desfășoară în mod activ, societatea nu a reușit să protejeze tinerii de obiceiurile nocive.

Un pericol suplimentar este dependența de adolescenți la computere. Este dificil să găsești o casă în care nu există nici un computer. Ceea ce este surprinzător, deoarece tehnica ajută să câștigi bani, să înveți și să te distrezi. Transferul rapid de informații, comunicarea cu prietenii, filmele și jocurile - meritul tehnologiilor avansate pe care oamenii le folosesc cu mare plăcere.

Se părea că totul ar fi grozav dacă nu ar fi fost partea opusă a monedei. Cravarea neregulată a computerelor afectează grav sănătatea intelectuală și fizică a adolescenților, contribuie la distrugerea sistemului nervos. Ca rezultat, identitatea dependentă de calculator devine avariată și singură.

Rețelele sociale, jocurile de rețea, tehnologiile de stocare nelimitată a informațiilor și de comunicare nu sunt toate exemple la care tinerii au acces. Pe fundalul faptului că sistemul nervos al adolescenților nu este pe deplin format și nu exclude posibilitatea de a fantezi și a se îndepărta de realitate. În timpul adolescenței se formează viziunea persoanei despre bine, moralitate și rău. Fluxul de informații, care provine de la echipamentele informatice, le distorsionează.

Dependența de calculator are multe aspecte nocive. În special, are un efect negativ asupra posturii, a vederii și a muncii organelor interne. Puteți lista ore întregi, dar acest lucru nu va schimba situația.

Vă propun să luați în considerare semnele vizibile ale bolii și să determinați căile de auto-control la domiciliu.

Dacă copilul este așezat în mod constant la computer, mănâncă prost și practic nu doarme, iar notele din școală au început să scadă, poate că a lovit rețeaua de dependență a calculatorului. Semnele de boală pot fi: lipsa comunicării cu colegii din viața reală, iritabilitatea, indiferența și izolarea.

 1. Un adolescent va arunca cătușele dependenței de calculator dacă își va îndrepta atenția spre altceva. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că stilul de viață al familiei vă va ajuta. Poate că el este interesat de calculator, deoarece îi plătiți puțină atenție sau nu împărtășiți interesele sale. Adunați-vă cât mai des posibil, ieșiți în natură, plimbați cu bicicletele sau patinele cu role.
 2. Dacă raritatea colectivă de familie este rară, trebuie să schimbi totul. Pentru a începe, discutați cu un adolescent. În consecință, el va înțelege că sunteți interesat de gândurile și faptele sale. Ca o opțiune, sugerați-i copilul să vină cu un eveniment de familie sau să aleagă un loc pentru sărbătorile de Anul Nou.
 3. Călătoriile în familie, sportul, plimbările contribuie la apariția unor noi priorități și obiective în viața tinerilor. Este important ca relația să nu fie formală, ci binevoitoare și sinceră. Amintiți-vă, în majoritatea cazurilor, copiii cu capul în abisul internetului din cauza lipsei de atenție parentală și de dragoste.
 4. Un alt motiv pentru apariția dependenței de PC - un set de eșecuri în comunicarea cu prietenii. În acest caz, ajuta copilul să câștige încrederea și să spună cum să nu mai fie frică de oameni.
 5. Încercați să explicați unui adolescent că viața virtuală nu este calea spre ieșire și nu o soluție la probleme. Asigurați-o astfel încât copilul să poată extinde cercul de comunicare. Scrieți un adolescent într-un cerc sau trimiteți-l la o tabără pentru copii.

Informații despre video

Dacă recomandările nu ajută sau au un efect minor, contactați psihologul copilului pentru ajutor. Faceți același lucru dacă dependența de adolescenți este prea lungă.

Cum sa scapi de dependenta de calculator pentru adulti

Numărul de dependențe în zeci. Unele dintre ele sunt simple, altele sunt distructive. În special, se numește o relație financiară sau de dragoste simplă atunci când o persoană depinde financiar de o altă persoană sau nu este în măsură să stea pentru un minut fără a doua jumătate. Dependența include alcoolul, țigările și drogurile.

Este greu de spus ce categorie de dependenta de calculator apartine. Se părea că computerul nu dăunează corpului la fel de mult ca alcoolul sau țigările. Cu toate acestea, o ședere permanentă la calculator dă naștere departe de consecințe inofensive, deci ar trebui să o luptați cu siguranță.

Dacă copilul este prea îndrăgit de computer, acest lucru este de înțeles. Dacă un adult supraveghează monitorul ore întregi, uitând de lucrurile minunate pe care viața reală le oferă, acesta este un dezastru real care ar putea distruge o familie.

Simptomele și primele semne de dependență la adulți

Să vorbim despre simptomele bolii. Dacă există cel puțin jumătate, trebuie să schimbați ceva. În astfel de condiții este imposibil să găsești o fată sau să te căsătorești. Dependența de computere - calea spre singurătate.

 • Dacă un adult se află în mod constant la un computer sau încearcă să intre într-un scaun de computer cât mai repede posibil, poate că a căzut într-o capcană. Pacientul motivează acest lucru dintr-un motiv serios - verificarea corespondenței, trecerea nivelului următor în joc, actualizarea panglicii de prieteni.
 • Dependentul de calculator are iritabilitate severă. Conectarea la internet deconectată, solicitând ajutor sau înghețarea sistemului poate duce la o stare iritată.
 • Agentul dependent pune accentul numai pe calculator, nu controlează trecerea timpului. Chiar dacă mai devreme el ar fi o persoană punctuală, acum el de multe ori rămâne și întârzie în mod constant.
 • Boala se manifestă și dorința constantă de a actualiza fila în browser, chiar și atunci când nu este necesară. Fanii jocurilor cumpără în mod regulat discuri noi sau descarcă fișiere de instalare de pe Internet. Adesea, acest lucru duce la o pierdere de bani.
 • Un alt simptom al bolii este uitarea. O persoană care se află în mod constant la un calculator uită promisiunile, numirile și munca.
 • Foarte adesea, dependenții neglijează chiar și alimentația. În cazul în care bucătăria este prăjită în somon roz cuptor, aroma nu va forța să se ridice de pe scaun. Când senzația de foame devine foarte puternică, pacienții se alătură gustărilor și alimentelor convenționale.
 • În stadiile incipiente ale bolii, persoana persistă mai mult în fața ecranului monitorului și merge mult mai adormit. În viitor, ei nu pot dormi de zile.

Am enumerat simptomele dependenței de calculator. Înainte de începerea tratamentului, determinați ce a cauzat dependența - Internetul, jocurile sau altceva în legătură cu tehnologia computerului.

Metode de tratament la domiciliu

Dacă o persoană joacă în mod constant, determina genul proiectelor dvs. preferate de joc. Dacă jocurile sunt dedicate subiectului sportului, cel mai probabil motivul apariției dependenței este lipsa de realizare în sport. În ceea ce privește împușcăturile, este posibil ca o persoană să aibă furie și să încerce să o arunce cu ajutorul jocului.

Unele ore dispar pe Internet. Dacă o persoană comunică în mod constant în rețeaua socială, cel mai probabil, în viața reală nu există comunicare suficientă. Adesea, astfel de oameni devin o personalitate dublă, care incorporează idei care nu puteau fi realizate anterior.

 1. Dacă doriți să rezolvați o problemă, mai întâi recunoașteți și realizați boala. Bineînțeles, dependentul singur nu va face acest lucru și în orice moment va respinge existența problemei. Trebuie să-i ajute pe alții.
 2. Distrați-l pe dependent. Nu faceți acest lucru prin restricții și interdicții, deoarece pot apărea consecințe negative. Încercați să-l invitați la plimbare sau, de exemplu, într-o cafenea unde nu există computere și Internetul.
 3. În cazul în care dependența este cauzată de o lipsă de comunicare, invitați mai des oaspeții sau organizați tot felul de activități recreative. Aceasta va înlocui comunicarea virtuală cu cea reală.

Dacă, după o analiză atentă a situației și a acțiunilor întreprinse, problema nu a putut fi rezolvată, consultați un psiholog cât mai curând posibil.

Dacă tot mai consideri dependența de calculator, o să încerc să te conving. Excesul de entuziasm al computerului este periculos pentru sănătate, iar dovezile acestui fapt sunt următoarele consecințe medicale:

 • Pierderea sensibilității la deget;
 • Leziuni la deformare;
 • Oboseală constantă a umerilor, provocând viitis;
 • Apariția convulsiilor convulsive;
 • Impactul controlului impulsurilor;
 • Tulburare psihică și agresivitate excesivă;
 • Vedere încețoșată;
 • Sindromul de tunel carpian;
 • Dureri de cap intense;
 • Moartea.

Sper ca informațiile prezentate să ajute la scăderea dependenței de computer, să se întoarcă la viața normală și să se bucure de faptul că lumea virtuală nu poate oferi. Mult noroc pentru tine!

Vizionați videoclipul: DEPENDENȚA DE SMARTPHONE - câteva sfaturi (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu