Cum să scapi de ciuperca de pe pereții remediilor populare

Ciuperca apare dintr-o dată în casă și adesea devine agentul cauzator al bolilor, inclusiv alergiile. Detectarea și eliminarea mucegaiului este o sarcină extrem de importantă. Cum să scapi de ciuperci pe pereții remediilor populare acasă, veți învăța în articol de astăzi.

Cele mai eficiente remedii populare

În lupta împotriva flagelului de remedii folclorice bine dovedite. Desigur, ele nu pot fi comparate cu achiziționarea unui grund, dar mai puțin de substanțe toxice în compoziția lor.

înălbitor

Eliminați aproape toate varietățile de înălbitori convenționali ai mucegaiului fungic, care include hipocloritul de sodiu. Această substanță activă ucide ciuperca împreună cu sporii. Agentul de albire este folosit pentru curățarea podelei, a sticlei, a plăcilor și a pereților. Amintiți-vă, sub influența sa, unele lucruri se pot deteriora sau pot pierde culoarea.

Bleach este capabil să corodeze pielea. Vă recomandăm să-l utilizați într-o zonă bine ventilată, după purtarea mănușilor de cauciuc. Pentru tratamentul de suprafață utilizați un amestec format din zece părți de apă și o parte din agentul de înălbire.

Oțet de masă

Un acid slab care ajută la scăderea mucegaiului fungic. Oțetul are un miros pronunțat, dar nu emite vapori nocivi. Pentru a combate mucegaiul, aplicați oțet la suprafață cu un pulverizator și, după o oră, clătiți bine cu apă și ventilați camera. Ca măsură preventivă, suprafața problematică trebuie pulverizată cu oțet o dată pe săptămână.

Peroxidul de hidrogen

Pentru a ucide ciuperca de pe pereți, puteți folosi peroxid de hidrogen. Acest agent antibacterian este vândut în orice farmacie. Nu conține toxine și nu are miros caustic. Medicamentul elimină ciuperca pe diverse materiale, însă pe suprafața pictată este folosită cu atenție, deoarece peroxidul se caracterizează printr-un efect de albire.

amoniac

Adesea, pentru a distruge ciuperca folosind amoniac. Ea demonstrează cea mai mare eficiență pe o suprafață solidă, iar pe un material poros prezintă un efect ușor. Pentru a elimina ciuperca, se amestecă amoniacul cu apă în cantități egale și se pulverizează pe zona infectată. După câteva ore, clătiți amestecul.

Amoniacul lichid are un miros pungent care provoacă dureri de cap și disconfort în gât. Este strict interzisă amestecarea amoniacului cu un agent de înălbire, deoarece lichidul rezultat emite un gaz toxic.

Soda de coacere

Puteți lupta cu mucegaiul și mucegaiul pe pereți cu bicarbonat de sodiu, un curățitor sigur și natural. Utilizarea sifonului nu dăunează fie câinilor cu pisici, fie membrilor de familie. Se dizolvă o lingură mică de sodă într-un pahar de apă și apoi se pulverizează zona din jurul ciupercii. Soda nu se spală complet, deoarece protejează perfect împotriva aspectului secundar al mucegaiului fungic.

Când scapi de nenorocire, rezolvă o parte din problemă. Va trebui să avem grijă ca încăperea să fie uscată și proaspătă, altfel ciuperca va apărea din nou.

Sfaturi și trucuri video

Amintiți-vă, munca de eliminare a ciupercilor poate fi periculoasă pentru sănătate. În timpul procesului, sporii pot ajunge pe piele sau în plămâni, ceea ce este rău pentru sănătate. Nu uitați de siguranță și precauții.

Plan de acțiune pas cu pas împotriva ciupercilor din apartament

Mucusul, înflorirea gri, pereții întunecați și colțurile negre sunt semne de mucegai și mucegai în apartament. Atunci când apar condiții favorabile în apartament, sporii de mucegai se dezvoltă activ. Ca urmare, în cameră există suprafețe deteriorate care arată urât. Mai mult, ciuperca distruge acoperirea pereților.

Mouse-ul fungic evidențiază în mod activ sporii pe care locuitorii trebuie să respire. Bineînțeles, este foarte dăunătoare pentru sănătate. Dacă în apartament apare o ciupercă, înseamnă că carcasa are o umiditate foarte ridicată, care, împreună cu temperatura camerei, oferă condiții optime. În primul rând, baie, baie și bucătărie sunt atacate.

 1. Normalizați egalizarea umidității. Mulți pentru lupta folosind antiseptice și fungicide, distruge perfect ciuperca. Astfel de tactici, fără a elimina cauza apariției mucegaiului fungic, nu sunt complet corecte. Prima normalizează nivelul de umiditate din apartament.
 2. Verificați ventilația și evacuarea. Ei verifică sistemele de ventilație acasă cu un meci, o brichetă sau altă sursă de foc. Dacă rezultatul nu este satisfăcător, va trebui să contactați autoritatea competentă pentru a corecta problema. Dacă ventilația este slabă, încercați să instalați un ventilator în aer liber.
 3. Verificarea etanșeității ușii. O ușă bine sigilată împiedică circulația normală a aerului. În partea de jos a ușii în baie ar trebui să fie ventilatoare. Dacă ușa "perforată" nu se potrivește în interior sau nu-i place această abordare pentru rezolvarea problemei, măriți decalajul dintre ușă și cutie.
 4. Verificați ferestrele din apartament. Atunci când alegeți un sistem de ferestre, căutați prezența unui sistem de schimb de aer cu mediul - strada. Ferestrele sunt vândute, dotate cu ventile sau ventile de climatizare. Ideal - ferestre cu supape de admisie. Atunci când umiditatea din cameră crește, acestea funcționează automat și, după normalizarea indicatorului, se închid.
 5. Mucegaiul și îndepărtarea mucegaiului. După eliminarea cauzelor problemei, continuați cu acțiunea orientată spre distrugere. Mai întâi, utilizați o perie metalică pentru a elimina urmele ciupercii. În timpul procedurii, utilizați un aparat respirator care protejează sistemul respirator. După finalizarea îndepărtării mecanice, nu clătiți peretele.
 6. Tratarea suprafeței cu un instrument special. Soluții antiseptice, fungicide sau folclorice adecvate, discutate mai sus. După aplicarea soluției pe perete, așteptați câteva ore pentru ca medicamentul să intre în vigoare.

Dacă camera nu este într-o stare neglijată, cu ajutorul recomandărilor pas cu pas, returnați-o în starea normală.

Modalități de a elimina ciupercile într-o casă privată

Chiar și într-o casă cu reparații costisitoare și mobilier excelent pe pereți pot trăi ciuperci. În aer, există dispute în mod constant care se dezvoltă rapid sub influența umidității ridicate.

Ciuperca din casă nu numai că strică interiorul și afectează confortul, este periculoasă pentru sănătatea umană, deoarece provoacă astm, alergii și alte boli periculoase.

 • Eliminați aspectul mucegaiului fungic. Reproducerea contribuie la un mediu umed și nu suficient de cald. Prin urmare, în mod constant de aer de locuințe. În timpul zilei, nu închideți perdelele astfel încât suficientă lumină solară să cadă în camere.
 • Nu blocați ventilația.. Păstrați deschiderile de ventilație în toaletă și în baie deschisă. În aceste camere, asigurați-vă că ați instalat fani. Adesea mucegaiul se găsește în interiorul conductelor vechi, astfel încât, dacă este posibil, să se schimbe alimentarea cu apă.
 • Lăsați spațiu liber între pereți și mobilier.. Ca urmare, aerul poate circula în mod normal. Cumpărați un dispozitiv special care controlează nivelul umidității în casă. Acest lucru va ajuta la prevenirea reapariției ciupercii.
 • Scoateți zonele afectate. Pentru a distruge ciuperca, curățați cu atenție zonele afectate de pereți. Facilitează sarcina de sodă și oțet. Slăbiți zonele infectate cu bicarbonat de sodiu și presărați cu oțet deasupra. Este posibil să trebuiască să eliminați stratul de chit dacă sporii au pătruns prea adânc. După procedură, tratați suprafața cu o temperatură ridicată folosind un uscător de păr sau o lampă mare.
 • Tratați pereții cu un amestec de apă și sulfat de cupru în proporții egale.. Un astfel de tratament va ajuta la scăderea mucegaiului fungic. Dacă nu există mod de sulfat de cupru, utilizați un antiseptic. Medicamentele speciale sunt vândute în magazinele de hardware. După pereți, aplicați finisajul final.

Nu uitați să efectuați în mod regulat prevenirea. O dată pe lună, ștergeți suprafețele cu soluție de sifon sau detergent cu efect antifungic. Pe litru de apă sunt suficiente trei linguri de bicarbonat de sodiu.

Cum să scapi de ciuperci pe pereți și pe tavan în baie

Dacă mucegaiul fungic a ales un apartament, înseamnă că atmosfera predomină în locuință, caracterizată de umiditate și ventilație slabă. Ciuperca rar "ocupa" tot spatiul de locuit. Mai des se răspândește pe pereții și pe tavanul băii sau în baie.

Pentru mucegaiul fungic, umiditatea ridicată, căldura și ventilația slabă a aerului sunt condiții cerești. Pentru persoanele care locuiesc într-un apartament, disputele sunt periculoase deoarece provoacă tuse, dureri de cap și chiar erupții cutanate. Înainte de a lua măsuri, inspectați cu atenție băile. Acest lucru va ajuta la localizarea ciupercii și va face o strategie optimă de control.

Ciuperca de pe tigla din baie

Dacă găsiți o mucegai mucegai pe țiglă, și anume, plăcile cele mai des se taie pereții în baie, luați pașii următori.

 1. Verificați ventilația. Dacă lucrarea nu provoacă plângeri, acest lucru este suficient pentru a elimina permanent mucegaiul și pentru a preveni apariția secundară a problemei. În caz contrar, reparați sistemul de ventilație sau instalați un ventilator suplimentar.
 2. Lupta o colonie de mucegai și mucegai, care a ales țiglă ca locația sa, este ușor. Curățați, degresați și uscați țiglă. La sfârșit, tratați cu oțet.
 3. După uscare, tratați suprafața cu o soluție de sodă. Pe litru de lichid, luați cel puțin patru linguri de sodă. În loc de esență acetică, peroxidul de hidrogen, sulfatul de cupru sau înălbitorul de clor vor face.

Ciuperci pe cusăturile plăcilor

Dacă mucegaiul sa așezat pe cusăturile plăcilor, este mai greu să scapi de el. În cel mai rău caz, trebuie să coaseți cusăturile.

 • Tratați cusăturile cu soluție de sodă folosind o periuță de dinți veche. Va primi recepția, aflați după uscarea completă a suprafeței tratate.
 • Dacă tehnica este ineficientă, va trebui să faceți o mică reparație. Va trebui să brodăm cusăturile, să procesăm sulfatul de cupru și să-l etanșăm cu un nou material de mistrie care conține un antiseptic.

Ciuperca pe tavanul de baie

Adesea, sporii formează o colonie pe tavanul din baie. Va trebui să fim răbdători și să muncim din greu, deoarece măsurile preconizate pentru luptă sunt radicale.

 1. Curățați tavanul de zăpadă sau tencuială. Pentru a facilita procesul și a reduce cantitatea de praf, umeziți suprafața plafonului cu un atomizor.
 2. Tratați tavanul cu un primer care conține un antiseptic. După uscare, aplicați un strat de grund de penetrare care îmbunătățește aderența plafonului la chit.
 3. Când tavanul este uscat, îndepărtați defectele cu chit acrilic.
 4. Va trebui doar să lustruiți suprafața, re-amorsată și pictată.

Dacă doriți să salvați, utilizați un instrument numit "Whiteness". Se înmoaie tavanul, apoi se usucă bine. Este adevărat, metoda recomandată de a utiliza în caz de urgență, nu va oferi un efect durabil.

Prevenirea ciupercilor în apartament și în casă - 5 sfaturi

Voi acorda atenție prevenirii fungilor. De ce apare în spații rezidențiale, deja știți. Prin urmare, cu ajutorul muncii preventive, preveniți dezvoltarea adversității.

Acordând o atenție adecvată prevenirii, puteți scăpa definitiv de aspectul problemei la domiciliu. Principalul lucru este să-l distrugi în timp util cu remedii folclorice, în caz contrar, colonia se dezvoltă rapid și se răspândește cu viteza fulgerului în spațiile rezidențiale.

 1. Circulația continuă a aerului este bună. Aerul apartamentului sau casei din când în când prin deschiderea ferestrelor și ușilor.
 2. Înainte de instalarea timpului rece, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează. Bateriile usucă aerul, împiedicând dezvoltarea mucegaiului.
 3. În baie, instalați o șină de prosop încălzită. Ajută la uscarea rapidă a lenjeriei și a prosoapelor, reduce nivelul de umiditate din cameră. Alternativ, puneți un model care funcționează pe electricitate.
 4. Utilizați unelte speciale care ucid sporii. Ciuperca nu va avea nici o șansă să creeze o colonie.
 5. Ștergeți periodic suprafețele pe care se formează condensul. Periodic, uită-te în spatele mobilierului și în locuri îndepărtate, în căutarea primelor semne de apariție a nenorocirii.

Sper că povestea va ajuta să scapi de ciuperci și mucegai pe pereți și în tavan pentru totdeauna. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Cum știi dacă ai un vagin sănătos (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu