Cum se face o pastă de apă și făină acasă

În articol vă voi spune cum să faceți o pastă de apă și de făină acasă. Desigur, materialul va fi util, deoarece fiecare persoană are câteodată să facă reparații în apartament.

Pastă de făină clasică

Dacă, în timp, vă decideți să refaceți interiorul locuinței, va trebui să eliminați tapetul vechi. Faceți-o ușor dacă sunt lipite pe pastă. Este suficient să umezi pereții cu apă, iar tapetul se va îndepărta cu ușurință. Pe suprafața pereților nu vor rămâne rugozitatea și neregulile.

Pentru a pregăti, luați 6 litri de apă și un borcan de două litri de făină.

 • Se toarnă șase litri de apă într-un castron mare de email, se pune pe gaz și se fierbe. În apă fierbinte se toarnă făina, amestecând lent masa. Pentru 6 litri de lichid luați un borcan de două litri de făină.
 • Consistența soluției ar trebui să fie omogenă, iar din punct de vedere al densității, pasta de calitate seamănă cu un aluat. Se răcește masa pregătită și trece prin tifon. După aceea, este gata de utilizare.

Pentru a face o pastă de calitate din apă și făină, adăugați un mic adeziv de lemn preîncălzit la compoziție. Amintiți-vă, substanța poate lăsa pe fundal pete galbene. Folosiți-l atunci când lipiți pereți cu tapet dens de înaltă calitate.

Uneste peretii cu pasta fierbinte, si pentru a acoperi tapet - răcite. Perioada de valabilitate adezivă la domiciliu - o zi.

Tapetul, lipit prin pastă, va fi ținut în siguranță. Dacă doriți să vă protejați locuința de purici, păianjeni, molii și alte insecte, adăugați un pic de carbofos la compoziție.

Cum se face o pastă din făină pentru macheta de hârtie

Artizanatul este o activitate elegantă, la modă și ecologică. Dacă există fantezie și hârtie nefolosită, creați o fabrică reală papier-mâché acasă. Ziarele, notebook-urile și chiar hârtia igienică sunt excelente în acest scop.

Există două moduri de a face papier-mâché acasă. Prima se referă la lipirea formei prefabricate, cea de-a doua se bazează pe formarea unui obiect din mastic.

Orice proces creativ implică asiduitate și un plan de acțiune pas cu pas. Mai întâi pregătiți materialul. Ziarele și alte hârtii se rup în bucăți mici. Toți membrii familiei pot participa la acest proces. Lucrările de echipă. În timp ce lucrați, puteți asculta muzică sau viziona filme.

După pregătirea cantității necesare de material, comutați la fabricarea adezivului. Se va cere făină de grâu și lipici din lemn, ceea ce dă o vâscozitate acceptabilă și o întărire rapidă.

 1. A face o pastă la domiciliu, amintește de cremă de gătit. Se toarnă două pahare de apă într-un castron mic, se aduce la fiert și se adaugă treptat făină, amestecând cu o furculiță. Două sute de grame de făină sunt suficiente.
 2. Pentru a preveni bulgări, gătiți adezivul la căldură scăzută. După masă, se scurge și se combină cu patru linguri de adeziv din lemn.
 3. Lăsați pasta timp de două până la trei ore să se răcească complet.

Acest tip de pastă este folosit peste tot dacă papier-mâché se face pe baza unei matrițe.

Datorită lipiciului de casă, puteți crea cu ușurință jucării minunate la domiciliu, care, după uscare și pictura cu acrilice sau vopsele, vor ocupa un loc vrednic pe unul dintre rafturi și vor deveni o decorație minunată a interiorului.

Adesea durează mai multe zile pentru a face o jucărie. Pentru a nu fi nevoie să re-a face pasta, păstrați-l în frigider. În condiții de temperatură scăzută, aceasta își va păstra calitatea timp de câteva zile, după care va fi acoperită cu mucegai și își va pierde aderența.

Făina de pastă corectă pentru tapet

În timpul reparațiilor în apartament, mulți folosesc tapet și clei obișnuit, care este vândut în magazinele de hardware, pentru decorarea pereților. Cu toate acestea, pasta de casa de apa si faina nu pierde popularitate.

Anterior, oamenii acopereau zidurile caselor cu un strat de vopsea de ulei sau amorsate cu ulei de in. Adezivul cumpărat difuzează prost cu suprafețe de acest tip. În consecință, aveți nevoie de o substanță care poate funcționa normal în astfel de condiții, de exemplu, pastă de făină.

Pastele gătite au un singur dezavantaj - rezistență slabă la umiditate, care este eliminată cu ajutorul aditivilor. Lista de merite ale compoziției este prezentată prin confortul în muncă și ușurința înlăturarea tapetului.

În mod tradițional, pentru gătit se utilizează făină și lemnul de lemn, care asigură un contact excelent cu aproape toate tipurile de suprafețe. Aceste ingrediente vor înlocui amidonul și adezivul PVA. Rezultatul nu se va deteriora.

Pentru fabricarea de pastă nevoie de un litru de apă și 200 de grame de făină de grad scăzut. Nu recomand să folosiți făina de cea mai bună calitate, deoarece nu este capabilă să asigure o bună aderență.

 • După cernere, adăugați puțină apă în făină și amestecați, zdrobind bucățele. Dacă nu găsiți făină ieftină, luați cartof sau amidon de porumb.
 • Gatiti compozitia rezultata. Într-o soluție de flux subțire se toarnă apă fiartă până când volumul amestecului este egal cu un litru. Dacă pasta se dovedește a fi foarte groasă, creșteți cantitatea de apă.
 • Pentru a face lucrarea adezivă cu suprafețele vopsite, adăugați un adeziv puțin din lemn. Se fierbe amestecul la căldură scăzută până când pe suprafață apar mici bule.
 • La sfârșitul gătitului compoziția este filtrată pentru a scăpa de bucăți. Când compoziția sa răcit, scoateți filmul de pe suprafața care a apărut în timpul răcirii.

Faceți o pastă pentru tapet înainte de utilizare, deoarece calitățile adezive apar la o temperatură de patruzeci de grade. Păstrați adezivul dvs. într-un loc răcoros, pierde performanța caldă.

Pentru a crește durata de depozitare într-o pastă de casă, adăugați puțin acid carbolic. Zece litri de adeziv iau douăzeci și cinci de grame de substanță.

Instrucțiuni video

Acum, există o mare oportunitate de a economisi pe achiziționarea de lipici. Dacă nu există probleme cu finanțele, cumpărați adezivul din fabrică și lăsați făina să se pregătească pentru clătite.

Cum se face pastă de amidon tapet

Spre deosebire de gama largă de adezivi oferite de magazinele de materiale de construcții, pasta de amidon este încă folosită pe scară largă pentru a pregăti zidurile, pentru a crea hârtie, pentru a izola geamurile și pentru a decora pereții cu tapet.

Principalul avantaj al pastei de amidon din casă este transparența. Compoziția nu lasă urme și pete chiar pe hârtie delicată. Dacă hârtia lipită cu această sculă trebuie îndepărtată, acest lucru este ușor de făcut cu apă caldă.

Principalul lucru nu trebuie să fie confundat cu cantitatea de amidon. Într-o găleată de lichid, nu iau mai mult de un kilogram de pudră. Acest raport de ingrediente va face o pastă aproape perfectă a amidonului.

 1. Mai întâi pregăti amidonul. Corectați cu atenție, ceea ce va reduce la minimum probabilitatea de bulgări. Se toarnă materia primă preparată cu apă caldă și se amestecă. Rezultatul va fi o masă asemănătoare unei aluviuni.
 2. În șlamul de amidon va intra în apă într-un flux subțire și continuu. În acest scop, vă recomand să utilizați un ceainic. Se amestecă bine amestecul până se înmoaie. Se amestecă intens cu utilizarea unui băț lung, rupând toate bucățile. După fierbere, pasta va deveni transparentă. Când se răcește, devine mai gros.
 3. Strângeți ușor masa fierbinte. În acest scop, este ideală o sită sau un șmirghel realizat cu tifon. În compoziția adezivului finit nu trebuie să rămână bulgări. În caz contrar, rezultatul muncii viitoare se va dovedi nesatisfăcător.
 4. Kleister se caracterizează prin rezistență slabă la umiditate. Pentru a crește capacitatea de aderență în compoziție, includeți aditivi industriali. Există suficientă sticlă de clei de lemn pe galeata amestecului.

Faceți față sarcinii, dacă calculați corect cantitatea de materii prime. Amintiți-vă că nu se poate adăuga apă sau pulbere la fierbere. Deoarece capacitatea adezivă a produsului este în scădere rapidă, nu se depozitează.

Amestecul preparat este adecvat pentru amorsarea pereților vopsite cu vopsea pe bază de ulei. Cu toate acestea, în acest caz, nu trebuie să utilizați aditivi industriali, deoarece compoziția îmbogățită de acestea va lăsa contaminarea pe hârtie. Dacă suferiți de o problemă a pielii facială, încercați să păstrați compoziția cu aditivi pe ea nu a căzut.

Cumpara lipici tapet este usor. Pentru orice tip de acoperire de perete există un amestec adecvat. Cu toate acestea, uneori nu există posibilitatea de a cumpăra lipici, iar lucrarea trebuie terminată de urgență. O cale de ieșire din această situație este pregătirea independentă a pastei. Am împărtășit tehnologii, instrucțiuni și rețete pas cu pas din făină și amidon. Acum evidențiați cele șase avantaje principale ale formulărilor acasă.

 • Cost redus.
 • Chiar și tapetul subțire nu se înmoaie din amestec. Scăderea șansei de deteriorare în timpul lipirii.
 • Aderența excelentă a pastă la diferite suprafețe.
 • După uscare, lipici de casă nu apare pete și nu lasă urme.
 • Compoziția înghețată este durabilă.
 • Demontarea ușoară a tapetului.

Sper că în procesul de citire a materialului ați descoperit ceva nou, util și interesant. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Cum sa faci slime din făina și apa (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu