Cum de a face un plafon de ghips carton face-l singur

Decorarea în tavan este o etapă importantă de reparare în cameră, iar rezultatul depinde de material. Astăzi în decorul premiselor este gips-carton, care ajută să aducă în viață idei de proiectare de grade diferite de complexitate. Să aruncăm o privire asupra modului de a crea un tavan de gips-carton cu propriile mâini și să vă familiarizați cu instrucțiunile pas cu pas.

Avantajele și dezavantajele gips-cartonului

Ipsosul este un material de finisare de tip foaie, format dintr-un miez de ghips, o carcasa din carton si umpluturi. Pentru a face materialul dens, adăugați agenți de sticlă și agenți de întărire.

 • Gips-carton - material ecologic. Este sigur pentru mediul înconjurător, proprietăți excelente de izolare fonică, datorită căruia este potrivit pentru construcția de pereți despărțitori interiori.
 • Foaie dotate cu proprietăți de economisire a energiei și "respira". Materialul este creat simplu pentru camere cu aer uscat, deoarece îmbunătățește microclimatul.
 • Atenția merită plasticitatea excelentă. Este ușor să faci o nișă confortabilă, un tavan suspendat, o partiție complicată și orice element al designului camerei de la gips-carton.
 • Greutate redusă. Gipsul este potrivit pentru utilizare în cazul în care zidăria obișnuită este inacceptabilă.
 • Plasterboard - un mijloc de nivelare a suprafețelor. Anterior, tone de tencuială și timp au fost folosite pentru a alinia suprafețele. Astăzi, pentru a obține rezultatul va ajuta câteva foi de gips carton.
 • Gips-cartonul este ușor de instalat. Sarcina va face față chiar și laicilor. Omul obișnuit sub forța de a construi o structură de material care va schimba interiorul.

Lista avantajelor materiale este decentă. Dar nu există lucruri ideale, iar gips-cartonul nu este lipsit de defecte.

 1. Primul dezavantaj al gips-cartonului este fragilitatea. Se recomandă transportul cu atenție și depozitarea în poziție orizontală. Dacă foile de ghips sunt depozitate în poziție verticală, acestea vor fi arcuite.
 2. Absoarbe umezeala, ceea ce provoacă neplăceri. După livrare, gips-cartonul este lăsat să se întindă pentru a scăpa de umiditatea excesivă și a deveni utilizabilă.
 3. Instalarea construcției de gips-carton reduce volumul camerei. Foi sunt montate pe un cadru din profile metalice.

Există mulți constructori profesioniști care vor numi o serie de deficiențe. Cred că tehnica "construcției uscate" merită atenție, iar dezavantajele nu afectează popularitatea.

Cum se face un tavan pe două niveluri de gips-carton

În cazul în care înălțimea camerei depășește 2,5 metri, nu ezitați să faceți un plafon cu mai multe niveluri de plăci din gips carton.

Vă ofer cele mai simple instrucțiuni pas cu pas pentru a vă familiariza cu tehnica construirii unei structuri de tavan pe mai multe niveluri. După ce ați primit informații și experiențe suplimentare, puteți crea capodopere complexe.

Numărul pasului 1 - Amenajarea și construcția cadrului

 • Marcați mai întâi. Trageți înapoi trei centimetri de la baza tavanului și marcați. Folosind nivelul apei, plasați etichetele în colțurile camerei.
 • Cu firul cu vopseaua respingeți cadrul liniei. O etapă importantă, deoarece rezultatul depinde de ea. Este suficient să faci o greșeală, iar designul final nu va fi ideal.
 • Determinați direcția foilor de gips-carton. După ce a decis întrebarea, trageți dungi pe tavan la o jumătate de metru. Acest lucru va ajuta firul cu vopseaua. Apoi treceți la construcția cadrului.
 • Cadrele metalice CD și UD sunt prevăzute pentru cadru.. De-a lungul perimetrului camerei, fixați profilul UD, ghidat de o linie indicativă. Dacă profilul este fără găuri de fixare, forați peretele prin profil. Distanța dintre montanți - cincizeci de centimetri. Dacă tavanul este realizat din beton, utilizați un burghiu sau un ciocan pentru a fora găuri.
 • Fixați profilul pe perete cu dopuri goale diametrul de șase milimetri și șuruburi. Pentru a atașa elementele cadrului la tavanul principal, utilizați dibluri arse. Diblurile convenționale nu se potrivesc, ele vor cădea în goluri, care sunt multe în plafoane de beton.
 • Atașați umerii de-a lungul liniilor rupte pe suprafața plafonului., luând în considerare cerințele enumerate la sistemele de fixare. Suspensia ar trebui să fie localizată la o distanță de șaizeci de centimetri una de cealaltă. Dacă doriți să obțineți un design fiabil, nu neglijați numerele.
 • Instalați profilele CD în suspensii.prin introducerea capetelor în profilul UD. Trageți firul sub cadru pentru aliniere. Pe măsură ce profilele CD-ului se îndoaie, trageți în sus cu suspensii medii, îndoind urechile.
 • Rămâne să se conecteze elementele structurale folosind șuruburi speciale de dimensiuni mici. Rezultatul este un plan orizontal plan. După trecerea la instalarea de gips-carton.

Numărul pasului 2 - Instalarea gips-cartonului

 1. Vă recomandăm să fixați colile de ghips cu ghiveci împreună cu cadrul, altfel stricați materialul. Sunt prevăzute șuruburi metalice pentru acest scop. Distanța dintre șuruburi - treizeci de centimetri. Răsuciți șuruburile de auto-înșurubare astfel încât capul să nu acționeze, dar, de asemenea, nu a rupt printr-un carton.
 2. Următorul pas presupune construirea celui de-al doilea nivel. Pe designul de plăci finisate, trageți contururile celui de-al doilea nivel.
 3. Apoi, îndoiți profilul UW 75. Pe pereții săi faceți tăieturi la aceeași distanță. Înșurubați profilul cu șuruburi la primul nivel al tavanului, folosind linia trasă ca ghidaj.
 4. Înșurubați profilul UD pe perete, introduceți profilele CD între acesta și profilul UW și utilizați șuruburile pentru a conecta elementele. Dacă lungimea profilului pe care gips-cartonul este fixat depășește 50 cm, consolidați-l cu o suspensie suplimentară. Acum atașați gips-cartonul și tăiați excesul cu ajutorul unui ferăstrău.
 5. Va rămâne pentru a stabili o bandă verticală. Tăiați o bucată de dimensiune potrivită din foaia de gips-carton și faceți tăieturi din partea din spate printr-o mică distanță. Fixați elementul cu șuruburi.

Instrucțiuni video

Folosind sfaturi și instrucțiuni pas cu pas, faceți un tavan șic cu două niveluri de gips-carton, decorat cu cifre acasă. În mod similar, plafonul poate fi echipat cu un al treilea nivel. Totul depinde de preferințe și dorințe.

Plafonul de plăci de ghips cu lămpi face-l singur

Gips-carton ajuta la realizarea ideilor de design. Oamenii care aleg clasicul plăcilor de gips-carton pot crea un plafon tradițional "plat", și cunoscători de originalitate - o structură de tavan pe mai multe niveluri, completată cu tranziții, curbe și iluminare.

Tehnologia de fabricație pentru structuri complexe cu iluminare asigură construirea unui nivel suplimentar față de sistemul de plafon de bază.

Luați în considerare avantajele acestui design.

 1. Designul este simplu. Șuruburile sunt răsucite în tavanul grinzii, iar absența găurilor în plăcile de beton este necesară.
 2. Lucrul cu coturile se face pe părțile laterale ale cutiei. Acest lucru elimină probabilitatea unor neconcordanțe cu limitele.
 3. Tehnica vă permite să creați pași, mâneci și insule. Persoana angajată în amenajarea plafonului are oportunități ample de creativitate.

Instalarea constă în mai multe etape, fiecare dintre acestea fiind importantă. Aceasta este pregătirea bazei, realizând cadrul, făcând o nișă pentru echipamente de iluminat, lucrări electrice și decorative.

Scoateți mobilier mic din încăpere înainte de instalare. Dacă este imposibil să vă mutați într-un alt loc, acoperiți-l cu un film sau cu o cârpă groasă.

Spațiul gol va facilita instalarea nestingherită. În timp ce lucrați în interior praf. Dacă nu intenționați să schimbați imaginea de fundal, acestea închid filmul.

Plan de acțiune pas cu pas

 • Corect calculați înălțimea celui de-al doilea nivel. În timpul calculelor, asigurați-vă că aveți în vedere dimensiunile echipamentelor de comunicații și de iluminat. După profilul ghidului de instalare a perimetrului.
 • Pentru a obține o cutie curbată, pregătiți un profil flexibil.. Rafturile profilurilor de ghidaj tăiate cu ușurință. Ca rezultat, spatele va fi flexibil. Pentru a face raza netedă, faceți tăieturi cât mai aproape una de cealaltă.
 • Pe tavan, trageți marcajele curbate.. Oval - figura preferată a designerilor. Cu toate acestea, puteți da forma pe care o doriți.
 • Atașați profilul curbat la plafon când marcarea este finalizată.. Se montează printr-o foaie de gips carton. Acest lucru nu este ușor, deoarece profilul CD-ului este acoperit cu material de finisare. Dar există un truc - pentru a găsi un magnet.
 • Pregătiți o bandă de gips-cartoncorespunzător mărimii treptelor. Umpleți foaia uniform cu apă și rotiți ușor cu o rolă cu vârf. După dobândirea plasticității, atașați-o pe partea laterală a profilului.
 • Utilizați șuruburi autoportante pentru a conecta capetele de capăt ale jantei.. Așteptați ca finisajul să se usuce. Vor dura doisprezece ore. În timp ce gipsul este uscat, pregătiți un alt profil flexibil.
 • A doua zi, atașați al doilea profil la partea inferioară a plăcii.. Rezultatul va fi două profiluri, dintre care se vor introduce profilele CD. Ele vor servi ca bază pentru placarea suplimentară a nivelului.

Instalarea primului nivel nu a fost luată în considerare, deoarece această tehnică nu este diferită de cea descrisă la începutul articolului. Plafonul este gata. Acum este momentul să vă gândiți la iluminare.

Material video

Dispozitiv de conectare

Aparatura de cablare și iluminare a dispozitivului - etapa principală a lucrărilor de instalare. Locul de amplasare a corpurilor de iluminat și de tipul ar trebui să fie luate în considerare în procesul de schițare a plafonului. Este util să aflați unde sunt vândute aceste sau alte elemente de iluminat.

Cu câțiva ani în urmă, la vârful popularității au fost lumini de neon. Acum, la vârf de bandă de popularitate a condus. După ce ați determinat în prealabil tipul de iluminat, veți selecta corect înălțimea pasului.

Candelabru atârnă atârnă în centrul camerei. Spațiile deschise și perimetrul plafonului sunt atribuite reflectoarelor și iluminatului ascuns. Deseori, designerii refuză să folosească candelabru, deoarece nu este ușor să se încadreze în imaginea interioară.

În procesul de instalare a cablării, respectați aceste reguli și rețineți că o greșeală va duce la consecințe care ar putea reprezenta o amenințare potențială pentru sănătate și viață.

 1. Răsucirea firelor în puncte inaccesibile este interzisă.
 2. Nu conectați firele de cupru cu aluminiu.
 3. Comutatorul trebuie să deschidă faza.
 4. Pentru a proteja firele sub tavan se folosește ondularea. Cablurile trebuie ținute cât mai departe de șuruburi.
 5. Dacă intenționați să creați un sistem complex de iluminare, trageți o linie independentă de la panou și setați aparatul.

La prima vedere, instrucțiunea pare complicată. Nu vă descurajați. Dacă faceți serios afaceri, încercarea de a crea un plafon frumos va fi încununată cu succes.

Făcând un tavan de gips-carton într-o casă din lemn

Oamenii care au cumpărat sau au construit o casă din lemn, cred că nu vor exista dificultăți în aranjament. În realitate, contrariul este adevărat atunci când vine vorba de plafon. Crate și instalarea de gips carton - lucru simplu, dar lucrul cu lemn are caracteristici.

Lemnul este un material în mișcare care poate fi deplasat, acoperit cu crăpături și fisuri. Lemnul este supus fluctuațiilor de temperatură și umidității ridicate. În aceste condiții, se umflă sau se micșorează, cauzând suferința tavanului - există crăpături între foile de gips-carton.

Pentru a evita problemele, vă sfătuiesc să vă familiarizați cu secretele de montare a plafonului într-o casă din lemn și să învățați caracteristicile foilor de fixare. Cu ajutorul recomandărilor, construiți un tavan plat în casă, care vă va lăuda aspectul.

 • Mai întâi examinați tavanul și găsiți punctul inferior. După ce ați coborât câteva centimetri mai jos, trageți o linie în jurul perimetrului camerei prin nivelul. Datorită marcajului faceți un cadru plat. Înainte de aranjarea cutiilor să acorde atenție impermeabilizării.
 • Rama din lemn sau din profile metalice. Este necesar să se construiască o construcție independentă de pereți pentru a evita deformarea plafonului atunci când casa se contractă sau se micșorează.
 • Fixați blocuri de lemn perpendiculare pe grinzi după 40 de centimetri. Acest lucru este suficient pentru a securiza gips-cartonul.
 • În cazul unui profil metalic, se menține perpendicularitatea atașamentului, dar distanța dintre elemente este permisă să crească cu douăzeci de centimetri. Apoi, în laturile finale, introduceți profilul de ghidare. Nu este atașat de perete, tavanul este independent de pereți.
 • Firuri lipicind din tavan, designul nu pictează. Asigurați cablajul înainte de montarea foilor de gips-carton.
 • Luați în considerare prematur cum să dotați tavanul. Ca urmare, determinați locul de montare a candelabrului și a punctelor de montare ale lămpilor. La fiecare loc în avans, conduceți firele protejate de o țeavă ondulată.
 • Așezați foile de gips-carton într-un model de șah. Marginea pânzei trebuie să cadă pe centrul profilului. Acest lucru vă va ajuta să fixați foile cu șuruburi cu auto-înșurubare și o șurubelniță.
 • Vă recomand să strângeți șuruburile în cincisprezece centimetri. Un astfel de pas va crea un plafon puternic. În timpul fixării foilor, asigurați-vă că șurubul se deplasează mai adânc în foaie cu aproximativ un milimetru.

Există o concepție greșită că gips-cartonul trebuie consolidat. Aceasta este o pierdere de bani. Cadrul bun și foile de montaj securizate abundă.

Sfaturi pentru videoclipuri

După finalizarea reparației, așezați-vă confortabil într-un scaun ușor, beți tequila și admirați noul plafon. Oaspeții care se uită la lumină vor invidia.

În concluzie, voi acorda o mică atenție finisării finale a suprafeței. Vorbim despre chituirea și finisarea structurii tavanului. Dacă îmbinările dintre gips-carton sunt mici, aplicați o bandă de consolidare și o chit. Pentru a face plafonul durabil, vă recomand o mică lucrare.

Utilizați un cuțit de dulgherie pentru a coase coastele. Lățimea este de o jumătate de centimetru, iar unghiurile înclinate sunt de 45 de grade. Aplicați chit de elastic și țesătură de armare. Plasați un strat suplimentar peste panglică. Când chitanța se usucă, rămâne să curățați cusăturile și să pictați tavanul.

Voi adăuga că în reparația la domiciliu nu există lucruri imposibile. Veți învăța rapid tehnica de a crea plafoane. Examinați informațiile și aplicați cunoștințele în practică. Străduiți-vă pentru cele mai bune și totul va funcționa.

Vizionați videoclipul: Cum se face un tavan din gips carton RIGIPS 2 STRUCTURA (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu