Cum să înveți să desenezi un om - instrucțiuni pas cu pas

Oamenii care iubesc desenul, sunt foarte interesați de modul în care să învețe să deseneze o persoană. Nu este surprinzător, pentru că fiecare artist ar trebui să fie capabil să atragă oamenii în creșteri complete cu un creion. Puteți stăpâni arta la o școală de artă, dar dacă nu aveți timp să vizitați, vă veți atinge obiectivul acasă.

Pentru a crea o imagine bună a unei persoane este nevoie de timp. Uneori, chiar și câteva lovituri neregulate strică lucrarea finită, ca urmare a pierderii timpului. Dacă citiți instrucțiunile pas cu pas și ascultați sfatul, evitați o astfel de soartă.

 • Cunoașteți figura umană și studiați proporțiile. O schemă medie de fiziologie va ajuta în acest sens, ceea ce ajută la calcularea corectă a proporției părților corpului.
 • Unitatea principală de măsură este înălțimea capului. Pentru a determina înălțimea unei persoane, înmulțiți înălțimea capului cu opt. Puteți face mai ușor prin desenarea unei axe verticale și împărțirea acesteia în opt părți.
 • Primul segment superior al axei este capul, iar al cincilea marcaj determină plasarea zonei înghinale. În ceea ce privește localizarea articulațiilor genunchiului, aceasta se calculează prin numărarea a două segmente din punctul cel mai de jos.
 • Femeile au umeri mai îngust decât bărbații. Lățimea umerilor bărbaților în imagine trebuie să corespundă la două înălțimi ale capului, în cazul femeilor, să se înmulțească cifra cu 1,5.
 • Calitatea desenului final depinde de modul în care determină corect lungimea mâinilor unei persoane. Distanța de la bărbie la unghie este puțin mai mică de patru unități de măsură. Dacă este necesar, schimbați proporțiile. Totul depinde de fizicul particular al persoanei pe care o pictuiți.
 • Contururile feței sunt construite pe un principiu similar. Folosind rapoartele standard ale părților feței ca bază, le puteți schimba, ghidate de realitate.
 • Pe o bucată de hârtie, desenați un dreptunghi și împărțiți-l în jumătate folosind linii verticale și orizontale. Poziția corectă a ochilor este determinată de orizontală. Distanța dintre ochi corespunde lățimii aripilor nasului.
 • Aflați treptat principiile de bază ale anatomiei umane. Pentru a trage un om avea o figură perfectă, studiați locul mușchilor și articulațiilor. Asigurați-vă că luați în considerare faldurile picioarelor și brațelor, mișcările musculare care schimbă expresia feței.
 • Contururile bine construite ale unei figuri adaugă haine. Dacă brațul este îndoit, puneți îndoiri de țesut în zona articulației cotului.
 • Luați în considerare rigiditatea țesăturii. Stofa moale repetă contururile corpului, iar materialul dens creează o ușurare. Prin urmare, costumele la modă nu sunt trase ca niște tricouri.

Dacă doriți să desenați o persoană frumoasă, alegeți unghiul drept al imaginii. Nu atrageți oameni mari care să le privească de jos, iar modelele subțiri nu recomandă plasarea lor pe fundalul obiectelor voluminoase.

Instruire video

Tratați iluminatul cu grijă. Umbra nu ar trebui să ascundă figura sau fața, altfel oferind un efect comic asupra imaginii. Picioarele la umbră creează impresia că corpul uman plutește în aer.

Desenăm o persoană în etape cu un creion

Continuând subiectul articolului, voi spune tehnica de a desena o persoană cu un creion. Cel mai greu lucru este să desenezi o față umană. Nu este surprinzător faptul că numai un adevărat artist, care a studiat de mai mulți ani, poate desena un portret. După ce ați citit materialul, nu veți deveni un profesionist. Dar articolul va ajuta să înveți elementele de bază ale desenului și să învețe subtilitățile artei.

Unii atrage oamenii cu linii punctate, apoi trag. Vă recomand să desenați linii cu o mișcare. Erori nu pot fi evitate, dar nu vă fie teamă. Dacă intenționați să prezentați o persoană în mișcare, imaginați-vă imaginea viitoare. Acest lucru va ajuta la poziționarea corectă a contururilor și liniilor modelului pe hârtie.

Propun o tehnică treptată de a desena o figură umană în plină creștere. Mulți începători în procesul de tragere din cauza lipsei de experiență distorsionează proporțiile corpului. Rezultatul este un cap mare sau brațe scurte. După citirea instrucțiunilor, obțineți fotografii bune.

 1. Desenați un patrulater al cărui raport de aspect este de la 3 la 4. Desenați o linie dreaptă prin centrul figurii și trageți o linie de umeri de sus. Deoarece modelul va fi îmbrăcat în haine de vară, adăugați o schiță de îmbrăcăminte în partea de jos a triunghiului.
 2. Cercurile marchează părțile corpului: genunchi, umeri, cap și gât. Mai întâi trageți conturul capului, apoi ovalul umerilor și cercurilor genunchilor. Nu este necesar ca formele geometrice să aibă o formă exactă.
 3. Începeți să desenați un contur.. La prima vedere se pare că este dificil. Dacă priviți mai atent, realizați că veți avea nevoie de două cercuri pentru articulațiile picioarelor și articulațiilor și două linii de înfășurare pe fiecare parte a corpului.
 4. Utilizând cercurile disponibile pentru coate și umeri, trageți mâinile. Dacă este necesar, în mâinile unui om portretizează orice obiect. Picioarele se trag în mod similar. În această etapă, asigurați-vă că proporțiile membrelor sunt corecte, deoarece corectarea erorilor este problematică.
 5. Pentru a face figura să vină în viață, îndepărtați contururile inutile folosind radiera. Dacă în timpul procesului ați lovit o linie importantă, restabiliți-o. Această etapă este simplă și interesantă. Va rămâne pentru a desena câteva detalii, inclusiv linia de jos a pantalonilor, mânecilor și gâtului unui tricou.
 6. Desenați hainele și detaliați capul și fața.. Atunci când descoperiți articole de îmbrăcăminte, adăugați pliuri și umbre. Drept rezultat, desenul final va fi realist.

Cu ajutorul instrucțiunilor pas cu pas aflați cum să desenați o persoană cu un creion. Consultați videoclipurile educaționale de mai jos pentru a vă îmbunătăți abilitățile, talentul și imaginația dezvoltată vor crea o capodoperă artistică.

Instrucțiuni video

Voi adăuga că calitatea imaginii depinde de marcarea corectă a părților corpului uman. Desenul detaliat și adăugarea de elemente noi nu vor provoca dificultăți.

Cum să înveți un copil să deseneze un bărbat

Desenul de oameni nu este ușor, dar interesant. Pentru ca copilul să dorească să deseneze o persoană, părinții trebuie să inventeze o poveste și să ofere o imagine a personajului principal. Acesta va interesa copilul și nu va acorda atenție complexității sarcinii.

Dacă un copil are dificultăți în alegerea unui model, el nu va refuza să-și prezinte un prieten. Principalul lucru este ca parintii sa inventeze o poveste frumoasa pentru personaj. De exemplu, o prietenă Tanya a mers la sat la bunica ei și a strâns recolta cu ea. În semn de recunoștință, bunica a prezentat un cățeluș bunicii ei pe nume Barsik. Fata și animalul de companie au avut aventuri.

 • Desenați o linie dreaptă în mijlocul paginii.. Copilul poate avea dificultăți, așa că lăsați-l să folosească conducătorul. Linia este împărțită în două părți. Rezultatul este un punct de centură.
 • Imaginați capul din partea de sus a liniei.. Cât de corect copilul trage, depinde dacă poți spune că forma unui cap uman seamănă cu un ou inversat. Apoi, folosind oalele, marcați pelvisul și torsul.
 • Partea inferioară a liniei este împărțită în două. Opusul punctului sunt genunchii. Folosind o riglă, trageți membrele superioare și inferioare. Dacă este necesar, trageți brațele în forma pliată.
 • Schiță conturul unei rochii sau fusta. Ca parte a scenei, detaliați fața fetei și trageți părul. Este important ca ochii și urechile să fie situate la același nivel. Două linii orizontale vă vor ajuta.
 • Trageți picioarele și picioarele, păstrând proporții. După desenarea detaliilor, aruncați o privire asupra peisajului. Desenați paturile și un coș de recolte colectate de la bunica.
 • Culoarea imaginii. Etapa finală implică colorarea imaginii cu creioane colorate. Pentru a începe cu un pix negru cerc imaginea. Pictați-vă mâinile, gâtul și fața cu un creion roz deschis. Pentru buzele și obrajii se potrivește o nuanță întunecată de roz.
 • Utilizați culori naturale pentru haine și peisaj.. Faceți rochia albastră sau albastră, iarba verde și flori roz. Dacă există un câine în imagine, faceți gri, negru sau maro.

Aveți ocazia de a cunoaște copilul cu arta desenului. Poate că în viitor desenul va fi pasiunea copilului, care va deveni o activitate profesională.

În concluzie, voi adăuga că desenul îi ajută pe oameni să câștige bani. Nu credeți că acest lucru este ireal. Voi demonstra acest fapt împărtășind modalități de punere în aplicare a ideii.

Multe reviste, manuale și cărți folosesc desene care fac cititorul să prezinte o poveste. Dacă puteți desena oameni, deveniți un ilustrator.

Bani buni atrage portrete desenate. Faceți această activitate creativă acasă sau în locuri publice, inclusiv pe străzile orașului, parcuri și piețe.

Dacă reușești să aduci abilitățile la un nou nivel, creați desene și le arătați la expoziții comerciale. Acest lucru va spori probabilitatea ca oamenii care iubesc operele de artă să primească una dintre lucrări.

Nu uitați de felicitările folosite de multe companii. Firmele au nevoie de specialiști care pot face cărți poștale atractive pentru toate categoriile de clienți.

Caricaturi și desene animate sunt un alt mod de a face bani. Desenele politice sunt publicate în ziare, iar producătorii folosesc benzi desenate pentru a face publicitate produselor. Puteți câștiga acest lucru.

Lasă Un Comentariu