Cum să înveți să faci fotografii profesionale

Mulți nou-veniți, care au obținut o cameră foto, își imaginează că în viitorul apropiat vor deveni fotograf profesioniști. În același timp, există oameni care doresc cu adevărat să stăpânească arta fotografiei. Ei își dau seama că acest lucru nu este ușor și ei sunt interesați în mod activ să învețe cum să fotografieze profesional oamenii și animalele.

Învățați să fotografiați profesional un DSLR

Achiziționarea unei camere SLR nu este dificilă. Piața oferă echipamente profesionale și semi-profesionale pentru crearea de fotografii într-o gamă largă de modele și prețuri.

Persoana care a devenit proprietarul DSLR are toate șansele de a deveni maestru al fotografiei. Pentru a face acest lucru, învățați cum să învățați să fotografiați profesional un DSLR, să explorați capabilitățile dispozitivului și să învățați cum să le utilizați.

Urcați în vârful gloriei sub puterea celor care știu să coreleze cunoștințele teoretice cu exercițiile practice.

 1. ISO. Corectați sensibilitatea camerei la lumină - ISO. Calitatea fotografiei depinde de nivelul iluminării obiectelor fotografiate. Dacă fotografiați într-o cameră întunecată sau seara, setați indicatorul la 800. Pentru vremea acoperită, sunt suficiente patru sute de unități, iar în condiții de iluminare bune, două sute sunt câteodată multe. Când utilizați o unitate bliț, reduceți valoarea ISO la valoarea minimă.
 2. Balansul de alb. Un alt parametru important datorită căruia aparatul foto percepe corect și afișează culorile. Sub influența diferitelor culori de iluminare, culorile schimbă culoarea. Becurile indică subiectul unei culori gălbui. Reducerea efectului iluminatului nu este dificilă - cu ajutorul setărilor, vopselele devin mai naturale. Exersați fotografiile în diferite condiții de iluminare și reglați această setare.
 3. diafragmă. O mică orificiu în lentilă, care închide sau deschide care controlează fluxul de lumină. Pentru a atinge obiectivul, utilizați capabilitățile elementului în funcție de condiții. Cu ajutorul diafragmei este reglată claritatea imaginii. Cu o diafragmă închisă, se obțin imagini clare, la fel de ascuțite de-a lungul suprafeței. Când diafragma este deschisă, focalizarea se va opri într-un anumit loc.
 4. extras. Afectează imaginea. Parametrul determină claritatea fotografiei, statică sau dinamică. Dacă obiectul se mișcă rapid, de exemplu, un câine rulează, viteza obturatorului este setată cât mai scurtă posibil pentru a îngheța cadrul. În condiții de iluminare scăzută, viteza obturatorului nu vă permite să realizați o imagine de înaltă calitate a unui obiect în mișcare.
 5. Expunere lungă. Detaliile fotografiei sunt elaborate numai când utilizați o expunere lungă. Deci, este mai bine să trageți cu un trepied, deoarece aparatul foto în timpul procesului de expunere captează chiar mișcări minore. Fotografiarea subiectelor în mișcare cu o viteză mare a obturatorului face ca fotografiile să fie interesante. De exemplu, rezultatul aprinderii apei cu o viteză mică a obturatorului este pulverizarea bine trasată, iar o viteză mare a obturatorului va face elementul natural neted și matasos.
 6. Instrucțiuni pentru camera foto. Înainte de practicare, asigurați-vă că ați citit instrucțiunile camerei SLR. Fiecare model are anumite caracteristici și trucuri pentru configurare.

Instruire video

Tocmai ați învățat cum să învățați să fotografiați profesional un DSLR. Primiți mai întâi fotografii prin activarea modului automat. Ca rezultat, nu trebuie să reglați diafragma și să reglați sensibilitatea.

Secretele fotografiilor profesionale pe telefon

Mulți sunt de părere că poți face o fotografie de înaltă calitate numai cu ajutorul unei camere bune. Calitatea aparatului foto nu joacă întotdeauna un rol decisiv. Luați, de exemplu, un mare fotograf. El va face o fotografie extraordinară cu orice cameră, pentru că secretul fotografiei nu este în tehnologie, ci în complicațiile setării și utilizării.

Toate telefoanele mobile sunt dotate cu camera încorporată, pe care mulți utilizatori o folosesc în mod activ. Prin urmare, vă voi spune cum să învăț cum să fotografiați profesional pe telefon.

Potrivit maeștrilor de fotografie, recent folosesc din ce în ce mai mult o cameră telefon mobil, care vă permite să faceți fotografii frumoase. Și tu vei obține acest rezultat dacă urmezi câteva reguli.

 • Mobilitate ridicată. Principalul avantaj al fotografierii pe telefon. Un fotograf poate petrece timp observând și alegând unghiuri interesante. Deoarece telefonul are câteva setări, va trebui să înveți să simțiți obiectele.
 • scalare. Toate telefoanele au o funcție de scalare și mulți utilizatori o utilizează. Fotografiile de calitate sunt foarte rare datorită zoom-ului digital. Dacă doriți să obțineți o fotografie de înaltă calitate, utilizați picioarele în locul unei funcții. Ele vor ajuta să se apropie cât mai mult de obiect.
 • Senzori de lumină. Senzorii de lumină cu care telefoanele sunt echipate se îmbunătățesc în fiecare an, dar nu pot fi comparate cu o cameră SLR. Dezavantajul este compensat de un bun iluminat de natură naturală sau artificială.
 • compoziție. Telefoanele mobile moderne ajută fotografii la o rețea, dar nu trebuie să uitați de regula a treia. Prin practicarea abilităților, învață să simți marginile, ruperea care va face fotografii frumoase.
 • Prietenia telefonului și camera SLR. Uneori, o persoană se duce într-o vacanță sau într-o excursie și, cu ajutorul unui telefon mobil, găsește un cadru perfect pentru cameră. Telefonul va ajuta și când nu este posibilă utilizarea unei camere obișnuite.
 • Îngrijirea telefonului. Multe sunt sensibile la camere, șterg lentilele, controlează încărcarea bateriei. Regulile enumerate sunt potrivite pentru un telefon cu cameră. Când mergeți la fotografie, asigurați-vă că bateria este încărcată și că nu există nici o imprimare pe geamul protector al aparatului foto.

Sfaturi pentru videoclipuri

Progresul la fața locului nu merită, dar telefonul cu camera nu poate ține pasul cu SLR-ul. Cu toate acestea, nu o reduceți. Cu doar câțiva ani în urmă, felurile de săpun digitale erau populare, însă telefoanele le-au stors rapid din piață. Dacă filmați pentru un album personal sau o rețea socială, este suficient un telefon bun.

Cum să fotografiezi corect oamenii

Scratch - un gen popular de fotografiere. Fotografiile sunt luate de oameni și profesioniști, și începători care nu au avut timp să câștige experiență. Popularitatea ridicată a portretului este ușor de explicat: toată lumea dorește ca fotograful să-și captureze imaginea pe hârtie.

Dacă un maestru realizat are o astfel de fotografie este simplu, începătorii sunt interesați de modul în care să învețe cum să fotografieze profesionist oamenii. După ce au dobândit abilități, vor putea să fotografieze aniversări de nuntă, zile de naștere și evenimente de vacanță.

 • respect. Dacă stăpânești arta de a crea portrete frumoase, învață să respecti oamenii. La prima vedere, cuvintele pot părea pretențioase, dar trebuie să recunoașteți că fotograful nu va face o lovitură bună dacă își neglijează modelul. Neglijarea unei persoane nu permite fotografului să pătrundă în sufletul lui. Drept urmare, fotografiile sunt nepotrivite. Modelul, simțind această atitudine, se va comporta în constrângere și nu va avea încredere în nici un specialist.
 • vizionarea. Urmăriți persoana înainte de a face fotografia. Așa că studiați gesturile sale caracteristice și expresiile feței. Observarea va ajuta la determinarea răspunsului modelului la diferite evenimente. Pe baza informațiilor primite, puteți literalmente realiza în câteva cuvinte emoția dorită.
 • Compoziție instantanee. Înainte de a apăsa butonul declanșator, asigurați-vă că nu există elemente inutile în câmpul vizual al obiectivului. Pentru un portret bun este suficient un singur lucru în cadru. Dacă un model deține un tub în mâinile sale, nu este necesar să-i dați un pahar de vin.
 • experimente. Arta fotografiei salută experimente îndrăznețe care implică o schimbare de unghi. Există cazuri în care poziția camerei standard nu se potrivește. De exemplu, dacă o persoană are ochi mici, țineți camera puțin mai sus. Deci, sublinia frumusetea.
 • scurtare. Dacă un om are anumite defecte, un bun fotograf va face totul ca să-i ascundă. Numai în acest caz, lucrarea finalizată va aduce bucurie reală clientului. În caz contrar, recompensa numai cu dezamăgire. De exemplu, nu eliminați o persoană completă în profil, altfel vă veți concentra pe o barbă dublă. Veți ascunde semnul chel în curs de dezvoltare, prin intermediul unui fundal întunecat, care va face capul mai întunecat vizual.

Sper că cu ajutorul recomandărilor vă veți realiza visul și veți deveni fotograf profesionist. Amintiți-vă, puteți face portrete frumoase atunci când veți învăța să vă iubiți pe voi înșivă și pe oameni.

Cum să fotografiezi animalele

Fiecare persoană care trebuie să fotografieze animalele, se știe că este extrem de dificil să faceți acest lucru. Imaginile rezultate nu reflectă întotdeauna distracția și frumusețea momentului.

În timpul conversației viitoare veți învăța cum să învățați cum să fotografiați în mod profesional animalele. Poate dura mult timp pentru a stăpâni arta fotografiei digitale. Dar, în viitor, faceți fotografii excelente și faceți colaje minunate.

Este ușor să stopezi fotografii și să ajustezi sensibilitatea. Acest lucru este suficient pentru a fotografia animalele care dorm și dorm. În cazul animalelor în mișcare, este dificil să faci o lovitură bună.

 1. plasare. Dacă doriți să faceți o fotografie a unui animal, încercați să îl faceți puțin mai jos decât privirea pe fotografie. În caz contrar, intrați într-o situație amuzantă. De exemplu, fotografierea de jos, va face animalul uimitor vizual. Fotografii profesioniști adesea iau imagini ochi-la-ochi, ceea ce oferă un efect special.
 2. ochi. Ochii animalului nu sunt inferior omului din punct de vedere frumos. Ele trebuie să fie prezente în cadru. Atunci când filmați, concentrați-vă asupra ochilor pentru a prinde momentul în care catelul sau pisicul vă uită.
 3. Ramura plină. Fotografia este considerată cea mai de succes atunci când animalele reprezintă 75% din cadre. Cadrul nu ar trebui să fie elemente inutile. Dacă vrei să faci o fotografie a unui câine, nu ar trebui să fie mai mult de două detalii suplimentare în cadru - o pernă, o pătură sau un colț al unei canapele. Un element suplimentar din cadru este necesar. El arată spre mărimea reală a animalului, ca rezultat, imaginea va fi armonioasă.
 4. fundal. Acordați o atenție specială fundalului. Alegeți un fundal neutru fără culori ochi și contururi ascuțite.
 5. bliț. Nu utilizați un blitz, deoarece animalele sunt foarte frică de sunete și de străluciri strălucitoare. Toate animalele sunt înzestrate cu reacții de trăsnet, înspăimântate de bliț, care sparg brusc care vor ruina cadrul. Cu lumina naturala, animalele arata familiare si spectaculoase.
 6. Caracteristicile caracterului. În timpul filmării animalului, încercați să remediați caracteristicile caracterului său de neegalat. De exemplu, o pisică iubită poate fi jucăușă și afectuoasă. Cu ajutorul unei jucării, a unui gest sau a unui sunet, evocați cu ușurință emoțiile potrivite într-un animal. Cadrul va deveni minunat.
 7. Animale în mișcare. Când fotografiați un animal în mișcare, asigurați-vă că lăsați spațiu pe fotografia din fața lui. Ca urmare, spectatorul va avea sentimentul unui animal de mers pe jos. Faceți același lucru atunci când animalul se uită undeva. Lipsa spațiului în fața animalelor va aduce sentimente neplăcute.
 8. iluminat. Nu există cerințe speciale. Este mai bine să creați frecarea în condiții de lumină strălucitoare unidirecțională care luminează o parte a animalului. Ca rezultat, lumina împreună cu umbra vor oferi un contrast excelent și un detaliu excelent.

Tutoriale video

Ați învățat cum să învățați cum să fotografiați cu profesionalism animalele. Fotografirea animalelor este un stil paparazzi când este necesar să prindeți un animal înainte de a fotografia un animal. Deci, faceți niște fotografii frumoase și neașteptate.

Amintiți-vă, un animal, fiind într-un mediu natural, își demonstrează mai bine natura. Luând astfel de imagini, puteți câștiga. Poți să construiești o carieră ca fotograf ca membru al unei reviste de animale.

Cum să fotografiezi obiecte

Se părea că, pentru a face o fotografie, era suficient să luați o cameră, să priviți în lentilă și să apăsați un buton. Această opinie este împărtășită de începători care iau calea cunoașterii fotografiei.

Îi este greu să spună de ce lucrarea unor fotografi încânta, iar alții - un zâmbet și o uimire. Punctul este în tehnica aplicată de fotografiere și în capacitatea de a alege parcela.

Continuând subiectul conversației, vom examina cum să învățăm cum să fotografim cu profesionalism obiecte. Manualul nu vă va face un profesionist, dar învățați să faceți fotografii bune pentru un album de familie.

 • Practică permanentă. Dacă doriți să atingeți obiectivul, practicați în mod constant. Carry camera dvs. preferat cu tine. Este imposibil să se prevadă când va găsi din nou o lovitură bună. Dacă nu există nicio cameră, nu faceți o fotografie. Întrebări foarte bune - o raritate.
 • Fiți atenți la lucruri diferite.. Dacă peisajele familiare și interioarele plictisitoare nu contribuie la nașterea unor idei noi, priviți-le din cealaltă parte. De exemplu, razele soarelui care se aprinde vor colora floarea în alte nuanțe.
 • Experimentați cu setările, modurile și vizualizările.. Nu faceți fotografii dintr-o poziție și înălțime. Îndoiți-vă mai des, răsuciți-vă și priviți obiectele din jur cu capul în jos. Adevărat, în cel de-al doilea caz, va trebui să stăpânești mâna.
 • Aflați informații noi și căutați informații utile.. Va ajuta la citirea cărților, vizualizarea albumelor, vizitarea site-urilor tematice și a expozițiilor, comunicarea cu profesioniștii. Materialul rezultat se fixează imediat, punând în practică noi cunoștințe.
 • Învață să accepți critici. Pentru că câteva lecții de fotografie pentru a deveni un geniu este ireală. În timpul practicii veți face greșeli și veți efectua acțiuni eronate. Pentru critica, care însoțește noii veniți, tratați favorabil. Prin găsirea defectelor muncii și a analizei atente, schimbați situația.
 • Evitați disarmamentele. În timpul construirii cadrelor se evită disarmamentele dintre elementele fotografiei. În caz contrar, o parte a imaginii va depăși tematic și vizual. Aranjați obiectele din imagine corect și armonios.
 • Urmați regula secțiunii de aur. În timpul fotografierii, cadrul este divizat convențional în nouă părți egale cu ajutorul liniilor de contur și a verticalelor. Așezați elementele principale ale cadrului la intersecția liniilor.
 • Utilizați forme geometrice. În timpul compoziției cadrului, utilizați figuri geometrice vizibile cu ochiul liber, din care sunt realizate obiectele. Luați în considerare locația obiectului și a fundalului, care nu ar trebui să fie elemente inutile.
 • Nu uitați de formatul vertical.. Pentru clădiri înalte și obiecte verticale, utilizați formatul vertical. Pentru peisaje, fotografierea orizontală este mai bună.
 • Luați fotografii contrastante. Obiectele care trag, nu trebuie să fuzioneze cu fundalul. Se recomandă să fotografiați subiecți întunecați pe un fundal luminos și obiecte luminoase - pe un culori întunecate.

Aplicând aceste cunoștințe în practică, obțineți imagini bune ale clădirilor înalte, monumentelor arhitecturale și altor obiecte. Abilitățile vor fi utile atunci când călătoriți sau călătoriți. Ca rezultat, veți face un album minunat care nu vă va permite să uitați momentele luminoase și impresionante ale vieții active.

Istoria fotografiei

Fiecare familie are o arhivă mare de fotografii alb-negru, în timp ce camerele moderne tratează fotografii color de înaltă calitate. De la prima fotografie, mai puțin de două sute de ani au trecut. Dezvoltatorii primei camere nu aveau idee că crearea dispozitivului ar fi un eveniment revoluționar.

La începutul secolului al XVII-lea, astronomul Johann Kepler a folosit legile refracției luminii în mediul optic, ceea ce a făcut posibilă proiectarea unei imagini pe suprafață. A fost posibilă fixarea proiecției numai în 1820 prin eforturile lui Joseph Nissephor Niepce, care a folosit lac de asfalt pentru a repara imaginea. Instalarea a devenit prototipul echipamentului fotografic modern.

Ulterior, omul de știință William Talbot, cu ajutorul invenției lui Niepce, a primit o calitate negativă și îmbunătățită a imaginii. Mai târziu, a avut loc un alt eveniment istoric - domnul Sutton a inventat lentila oglindă la începutul anului 1865. Camera de luat vederi se aseamănă cu tehnologia modernă și a realizat imagini de înaltă calitate pentru acea vreme.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, a apărut filmul Kodak, iar mai târziu frații Lumiere au sugerat utilizarea plăcilor speciale pentru a crea fotografii color. Începutul producției în masă de camere a reprezentat 1925. De atunci, camerele au fost îmbunătățite și perfecționate de mai multe ori, ca rezultat, modelele cu cele mai multe posibilități sunt disponibile astăzi.

A fost nevoie de omenire de 150 de ani pentru a învăța cum să fotografiezi profesional. În secolul XXI, aparatul foto este un instrument pentru crearea capodoperelor artistice. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu