Cum să gătești turtă de grâu fără bucăți

În articolul din ziua de astăzi vă voi spune cum să gătiți grătar de grâu fără bulgări. Mulți bucătari novici încearcă să învețe cum să facă grâu de consistență uniformă, dar încercările lor se termină cel mai adesea în eșec.

Cum să gătești terci cu lapte

Semințele sunt un fel de mâncare simplă, gustoasă și nutritivă. Nu fiecare gospodină îndrăznește să o gătească, pentru că nu este întotdeauna posibilă sudarea unui gris bun.

Metodele de gătit sunt multe. Cu toate acestea, cel mai bun gust are grisul, pentru prepararea căruia se utilizează lapte proaspăt.

Îți dau o rețetă pentru grâu pe lapte, ca să poți prepara un fel de fel de mâncare. Respectați proporțiile oferite de rețetă și succesiunea etapelor de pregătire.

ingrediente:
 • Lapte - 1 ceașcă.
 • Apa - 1 lingura. o lingură.
 • Crupe - 4 lingurițe.
 • Zahăr și unt.
Mod de preparare:
 1. Pentru a face lacuri în lapte, luați vasele cu un fund gros. Grosimea fundului depinde de faptul dacă semănatul va arde. În plus, arderea poate fi evitată prin adăugarea unei cantități mici de apă.
 2. Se toarnă apa în feluri de mâncare pregătite și se pornește un mic foc. Adăugați imediat lapte rece la tigaie și așteptați ca acesta să înceapă să crească. Apoi, reduceți căldura și turnați semolina subțire. Se amestecă tot timpul conținutul tăvii. Rezultatul este un terci omogen, fără bulgări.
 3. Se fierbe timp de trei minute, amestecând constant.
 4. Opriți soba, adăugați niște zahăr și amestecați. Acoperiți vasele cu un capac și lăsați-le un sfert de oră. După această perioadă, grâul va absorbi laptele. Rezultatul este terci gros.

Poți să faci o delicateșă reală din felul de mâncare dacă adaugi puțin unt și puțină gem la terci înainte de servire. Eu adaug gem gutui. Obțineți o adevărată capodoperă culinară.

Terci de gătit pe apă

Modelele culinare întâmpină o dietă de gătit și mâncăruri cu conținut scăzut de calorii. Pentru a ține pasul cu vremurile și pentru a nu abate de la tendințele, vă sugerez să vorbim despre modul de gătire a grisului pe apă.

Grisul este un cereal unic, pentru care se folosesc soiuri de grâu moale. Este bogat în fosfor, calciu și substanțe nutritive pentru corpul uman.

Grâul este un produs dietetic, mai ales dacă este gătit fără adăugarea de lapte și zahăr. Se va face terci proaspăt, deci adăugați niște stafide. Reteta pentru apa este extrem de simpla. Doar amintiți-vă, grâul are tendința de a se înălța. Prin urmare, în procesul de gătit se amestecă în mod constant.

Cea mai importantă etapă în rețetă este amestecarea cerealelor cu apă. Pentru a preveni apariția de bulgări semolina de multe ori și rapid agita.

ingrediente:
 • Crupe - 3 linguri. lingură.
 • Unt - 2 linguri. lingură.
 • Stafide - 1 lingura. o lingură.
 • Zahăr și sare.

Ingredientele sunt prezentate pe porție de grâu. Dacă vă este frică să câștigați în greutate sau este contraindicată consumului de zahăr, excludeți acest ingredient. Dacă nu există restricții, utilizați zahăr.

Mod de preparare:
 1. Se toarnă cerealele în tigaie și se distribuie uniform de-a lungul fundului. Acest lucru trebuie făcut. Grisul se învârte constant în bucăți, iar în cazul apei, numărul lor este mult mai mare.
 2. Se adaugă apă în tigaie și se amestecă. Vă recomandăm să utilizați apă caldă. Se toarnă terciul de grâu în timp ce se fierbe.
 3. După ce fierbeți apă, adăugați puțin zahăr. Sare la gust.
 4. Se fierbe grisul pe apă timp de cel puțin cinci minute, amestecând tot timpul. Nu digera, altfel crupul se va topi.
 5. Adăugați unt. Nu este necesar să curățați vasul de la aragaz. Împreună cu uleiul din o cratiță, trimiteți puțin stafide și amestecați bine.

Acum știți cum să gătiți grâul pe apă. Dacă vă place untul, puneți cât doriți, nu stricați terciul cu unt.

Cum se gătește grâul într-un aragaz lent

Multe gospodine gătească lapte și supe de lapte. Fiecare dintre ei știe bine că în procesul de gătit aceste feluri de mâncare trebuie monitorizate cu atenție. În caz contrar, laptele doar "fugi". Aparatele moderne de bucătărie vă ajută să evitați această problemă dacă știți rețeta pentru grisul într-un aragaz lent.

Seminina, poate singurul fel de mâncare care însoțește o persoană pe tot parcursul vieții.

ingrediente:
 • Crupe - 0,5 cani.
 • Apa - 1,5 cesti.
 • Lapte - 2 pahare.
 • Zahăr și unt.
Mod de preparare:
 1. Semolina este cunoscută pentru abilitatea sa de a absorbi lichidul. Din acest motiv, raportul dintre grâu și lichid ar trebui să fie de cel puțin 1 până la 7.
 2. În recipientul multicooker, umpleți grisul cu o cantitate mică de zahăr și amestecați. Ca urmare, atunci când gătirea nu formează bulgări.
 3. Într-un aragaz lent se toarnă lapte și se pune o bucată de unt. Dacă doriți să gătiți pentru copil, diluați laptele cu apă. Pentru adulți, cerealele pe un singur lapte sunt grozave.
 4. Activați modul Multi-gătit. La o temperatură de 90 de grade grâul se pregătește aproximativ o treime de oră.
 5. După timpul specificat, grisul este gata. Poate că după deschiderea capacului terciul va părea puțin apoasă, apoi se amestecă bine grisul.

Nu toți copiii se bucură de acest fel de mâncare. Dacă gătiți într-un aragaz lent, ei vor fi mulțumiți. Am testat-o ​​de multe ori în practică.

Gemul, gătit într-un aragaz lent, are o textura plăcută și un gust delicat. Dacă o aromați cu câteva linguri de miere, veți obține o adevărată capodoperă pe care nimeni nu o va refuza.

Beneficiile și daunele cauzate de grâul

În partea finală a articolului luăm în considerare beneficiile și daunele cauzate de grâu.

Grâul conține magneziu, calciu și fosfor într-o cantitate mică, deoarece substanțele utile sunt concentrate în carnea de grâu, care este îndepărtată în timpul fabricației. În același timp, fiecare nugget conține o mulțime de potasiu și vitamine.

Doctorii pediatrici recomandă acordarea de grâu copiilor după un an. În ovăz nu există fibre. În consecință, stomacul copilului se descurcă ușor cu acest produs. Până la un an pentru a da grăsime copiii nu pot. Acesta conține o mulțime de gluten, care la copii provoacă o tulburare alergică. În fitina grâu, care împiedică absorbția de calciu. De aceea fructele de padure sau fructele sunt adaugate in terci de porridge care neutralizeaza aceasta substanta.

Munk ajută la curățarea corpului mucusului și la eliminarea grăsimii. Acționează ca o sursă de energie și afectează în mod benefic mușchii și oasele unei persoane. Medicii recomandă semolina pentru persoanele care suferă de epuizare, afecțiuni intestinale, după operații pe intestin sau stomac, persoane cu digestie slabă. Dezvoltat chiar și o dietă specială bazată pe lapte și grâu.

În unele cazuri, grâul este dăunător. Copiii nu trebuie să li se administreze până la un an, contraindicați pentru persoanele cu deficit de calciu și alergie la gluten.

Articolul a ajuns la capăt, cum să gătești grâul fără bulgări pe lapte și apă. Am dedicat povestea pregătirii momeală perfectă și am acordat atenție beneficiilor și daunelor. Vă doresc sănătate și apetit bun. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu