Cum să tricot șosete și croșetat - sfaturi și exemple video

Primăvara, cum ar fi vara și toamna, se vor grăbi repede în trecut, iar iarna va veni din nou. Deja, trebuie să vă gândiți cum să legați șosete cu ace de tricotat pentru începători, pas cu pas pe 5 și 2 ace, deoarece vă vor încălzi picioarele bine în seriile înghețate.

Cum să tricot șosete pe 5 ace

În primul rând, vă voi spune cum să tricot șosete pe 5 ace. Luați în considerare în detaliu regulile de călcâi vyvyazyvaniya, formarea unui pană de ridicare și subduing toe. Acest lucru va ajuta să învețe elementele de bază ale tricotat.

Pentru tricotat primele șosete, recomand să cumpăr un fir de lână amestec cu un conținut scăzut de acrilic și cinci ciorapi de numărul al treilea.

 • Pentru a se potrivi cu mărimea ciorapilor, faceți o versiune de probă a suprafeței frontale. Aceasta va calcula numărul de bucle în zece centimetri de împerechere. Apoi, luați o bandă de centimetru și măsurați glezna, înălțimea călcâiului, lungimea și cea mai largă parte a piciorului.
 • Efectuând măsurători exacte, veți afla numărul de bucle pentru tricotarea manșetei. Numărul de bucle este întotdeauna uniform, de preferință un multiplu de patru. Apoi distribuiți buclele în patru spite.
 • Continuați să tricotați manșeta într-un cerc, elastic 2 la 2, alternând în mod constant buclele frontale cu broderie. Pentru a decora șosetele, luați un fir de culoare diferită, făcând câteva dungi colorate.
 • După ce legați manșonul de lungimea dorită, continuați să tricotați călcâiul. Continuați să tricotați fața cusăturii folosind buclele de pe cele 2 ace. Din motive de confort, se recomandă să le schimbați cu un ac. Panza trebuie să corespundă înălțimii tocului.
 • Împărțiți mental buclele în trei părți egale. Începeți modelarea călcâiului din partea inversă. Pentru a face acest lucru, tricot cu buclele bucle o parte laterală, apoi buclă partea centrală. Se croituiește ultima buclă cu prima buclă a celei de-a doua părți laterale. Rămâne să finalizăm seria celei de-a doua părți.
 • Lucrați și repetați toate acțiunile. Deci, până când buclele laterale se termină. Deci, călcâiul șosetei tricotate este gata.
 • Continuăm să tricotăm un șosetă într-un cerc. Comutator de buclă pe partea laterală a călcâiului. Întotdeauna introduc un ac de tricotat în ultima buclă și tricot o buclă din față.
 • Din partea laterală a călcâiului, introduceți numărul necesar de bucle și distribuiți pe două ace, adăugând buclele părții centrale. Ca rezultat, numărul ochiurilor de pe ace, pe care le legăm partea superioară, va rămâne neschimbat, iar în partea inferioară numărul lor va crește ușor.
 • În rândurile ulterioare, începeți formarea unei pană, care se diminuează de-a lungul bucla. Pentru a face acest lucru, legați împreună două bucle cu ace mai mici. Este posibil printr-un rând sau pe fiecare rând. Depinde de măsurători.
 • După reducerea numărului de bucle, continuați tricotarea într-un cerc până la începutul degetului mare. Rămâne să formeze toe. În aceste scopuri, în fiecare rând, se scot două bucle din ambele părți.
 • Când sunt patru bucle, tăiați firul și întindeți-l prin ele cu un cârlig. Fixați recomandați din partea stângă. Un ciorap este gata. Al doilea tricot într-un mod similar.

Sfaturi și exemple video

La prima vedere, tehnica de tricotat cu 5 ace de tricotat poate părea prea complicată. Dar crede-mă, în realitate nu este. Cu puțină practică, vă puneți mâna și veți obține șosete excelente tricotate.

Sosete de tricotat pe 2 ace pentru incepatori

Dacă numai tu stăpânești arta de tricotat, vei avea nevoie de fire de lână, ace de tricotat de al doilea număr, un set de pini și o bandă de măsurare.

Mai întâi, ia-ți măsurătorile. Măsurați circumferința piciorului și circumferința piciorului la gleznă cât mai exact posibil. Acest lucru va determina numărul de bucle pentru guma de tricotat. Înmulțiți densitatea de tricotare cu circumferința piciorului, care este în centimetri.

Pentru a lega elementele ciorapi cu două ace de tricotat. Nu au nevoie să coasă. Mai întâi, legați partea din spate a produsului. După călcâi și talpă până la toe se potrivesc. Nu în ultimul rând, partea superioară, care la tricotat, se conectează cu talpa.

 1. Pe un ac de tricotat, tastați jumătate din bucle pentru a tricota manșeta. Numărul depinde de densitatea tricotului, care este determinată de grosimea firului și de numărul de ace. Acest indicator este, de asemenea, influențat de măsurătorile efectuate anterior.
 2. Noțiuni de bază la banda de tricotat manșetă elastic, alternând bucle de facial și brodate. 7 centimetri este suficient. Apoi, se confruntă cu suprafața cravată încă 8 cm de pânză. Elementul rezultat - partea din spate a produsului de la călcâi la manșetă.
 3. Legați-vă călcâiul. În rândurile din față, legați fiecare două bucle împreună. Faceți acest lucru după prima buclă de margine și înainte ca bucla să închidă rândul.
 4. După reducerea numărului de bucle la văduvă, facem adăugări introducând o bucla de la marginea teșiturii la capătul rândului. Este suficient să introduceți acul de tricotat pentru ultima buclă, să luați firul de lucru și să scoateți bucla rezultată pe acul de tricotat.
 5. După ce ați adus numărul de bucle la cifra originală, opriți formarea. Tinutul tricotat va fi în formă de pană. Apoi legați cusatura unică la baza degetului mare.
 6. Toe tricotata, ca un toc. Inițial scade până când numărul de bucle este înjumătățit. După adăugarea buclă.
 7. Când numărul de bucle "revine la normal", continuați să tricotați partea superioară a produsului. De la marginea tălpii de la capătul buclelor tipurilor de rânduri.
 8. După ce ați tricotat vârful șosetei, terminați guma. Când manșeta este gata, închideți bucla și fixați capetele filetului. Sock gata. Al doilea se potrivește în același mod.

Metoda video simplificată de tricotat o șosete cu două ace de tricotat

Cum să croșetați șosete

Înainte de croșetarea șosetelor, stocați-le cu un jambul de fire, o croșetată subțire, foarfece și accesorii de cusut.

 • Șoseaua croșetată pornește de sus. Formați un lanț format din șaptesprezece bucle. Utilizați primele două bucle ca un lift, după care, cu o singură croșetare, croșetați primul rând folosind buclele rămase.
 • Tricot cu un singur post de croșetat, apucând în mod constant firul din spate al cusăturilor din rândul anterior. Tricot până la lungimea pânzei nu se ridică la circumferința picioarelor. Trei rânduri sunt suficiente.
 • Pânza rezultată se îndoaie pe jumătate și se conectează cu cusătura în lanț. Dacă este posibil să se curețe în mod corespunzător, după ce ați răsturnat stocarea finală pe partea din față, va fi aproape imperceptibilă.
 • Tricotat în jurul coloanei de guma, fără croșetat. Treizeci de bucle se vor întoarce. Capturați ambele fire ale rândului anterior. Cinci rânduri abundă.
 • E timpul să cravată călcâiul. După ce ați terminat rândul anterior, desfaceți produsul și legați jumătatea cercului din interior. În mod similar, șapte rânduri tricotate, capturând numai bucla din spate a bucla.
 • De la margine, numărați cinci bucle și săriți-le. Knit cu a șasea bucle și tricot cinci bucle. Apoi dezlega tricotat, tricot patru bucle, și tricot a cincea cu bucla apropiat de "cinci" anterioare.
 • Apoi tricotați în același mod până când tăiați buclele ambelor "cincizeci". Heel este gata. Apoi, tricotăm într-un cerc elementul de bază, prinse ambele cusături ale bucla.
 • După ce ați tricotat un rând, începeți tăierea buclelor. Pe fiecare parte, legați două bucle împreună. Deci, treceți prin trei rânduri. Apoi tricot într-un cerc, fără a reduce numărul de bucle. 15 rânduri sunt suficiente.
 • În jurul șosetei. Șase rânduri de bucle de croșetat. Când rămân 6 bucle, întoarceți șoseaua spre interior, scoateți cercul și legați-o peste nod. Rămâne să tăiați firul și să faceți oa doua șosetă.

Dacă vă este frică să faceți imediat o astfel de lucrare, luați o jurubiță de fir și un cârlig, și practica folosind elemente de bază, inclusiv un singur croșetat.

Croitorie atelier

Sosetele tricotate sunt obiecte fabricate manual. Nu trebuie să fii surprins că costă foarte mult, pentru că omul e destul de greu. În plus, prețul ridicat al articolelor tricotate se datorează proprietăților pozitive.

Proprietăți pozitive ale obiectelor tricotate

Originalitatea. Pentru mulți, această calitate este foarte importantă deoarece va fi deosebită de mulțime. Dacă cumpărați un lucru obișnuit în magazin, puteți întâlni cu ușurință o altă persoană în același haine în timp ce mergeți pe stradă.

Calitate. Tricotarea manuală oferă o calitate ridicată și o durată lungă de viață. Când maestrul face un lucru mic cu mâinile sale, pune sufletul și dragostea în fiecare buclă. Asemenea haine sunt foarte frumoase.

Moda. Dacă doriți să deveniți la modă și frumoasă, cumpărați haine tricotate. Este mai ieftin decât hainele de branduri bine-cunoscute, și o varietate de stiluri și modele se pot potrivi cu ușurință în orice formă.

Functionalitate. Produsele tricotate se potrivesc perfect oricărei condiții meteorologice. Produse din fire groase, perfect cald. Firele ușoare asociate cu tricotajul sunt ideale pentru vară.

Du-te la magazin, cumpara cateva jurubiri de fire de înaltă calitate și petrece timpul liber cu tricotat sau croșetat. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Invatam sa crosetam - puncte de baza (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu