Cum sa cumperi o masina buna

Înainte de a vedea anunțurile pentru mașini, stabiliți criteriile prin care puteți cumpăra ieftin o mașină bună.

Criterii pentru alegerea unei mașini bune

Criteriul principal este categoria de preț. Nu cumpărați mașina pentru ultimii bani, lăsați fonduri pentru primul serviciu și reparații neprevăzute. Ca opțiune - cumpărați o mașină pe credit.

Al doilea criteriu cel mai important pentru alegerea unui automobil este o condiție: nouă sau utilizată. Este mai bine să alegeți o mașină nouă în garanție. Dacă se rupe ceva, nu trebuie să plătiți pentru reparații, plus nu există amenințări ascunse pe care le-a furat mașina, atunci când le cumpărați de la un dealer autorizat. Dacă nu doriți o mașină nouă, alegeți o mașină nouă.

Alegerea unei categorii de preț determină clasa, tipul corpului și producătorul. Tip caroserie: sedan, hatchback, vagon, coupe, crossover, SUV full size. Dacă ridicați o mașină de weekend sau mașini de sport sportive, acordați atenție modelului coupe sau roadster. Un vagon este de obicei folosit ca mașină de zi cu zi din cauza capacității sale mai mari.

Marca auto este un factor important care afectează prețurile. Fiecare producător are propriile sale avantaje și dezavantaje. Autovehiculele BMW, Audi, Mercedes sunt mai scumpe decât alte mărci cu aceeași configurație, an de fabricație și kilometraj.

Acordați atenție sistemelor pasive de securitate. Airbag-uri și toate tipurile de sisteme de asistență de control:

  • ABS (sistem de frânare antiblocare)
  • EBD (sistemul de distribuție a forțelor de frânare)
  • EBS (Asistență de frână de urgență)
  • ESP (sistem de stabilitate dinamică)
  • controlul tracțiunii

Prețurile depind de configurație. Dacă sunteți un iubitor de muzică, urmăriți mașinile cu un sistem stereo bun. Materialele de finisare sunt, de asemenea, un factor important. Setul din piele are un aspect prezentabil, este ușor de grijă pentru ea, dar în timpul răcirii se încălzește mult timp și nu este confortabil fără scaune încălzite. În căldura scaunului va arde. Rag tapiserie în acest sens este mai confortabil.

Există sisteme, la prima vedere, inutile, dar dacă te gândești la asta, în multe cazuri nu poți face fără ele. Volanul încălzit - o caracteristică utilă în timpul iernii reci. Controlul de croazieră este util pentru o lungă conducere pe autostradă.

Verificarea stării vehiculului

Mașina poate fi găsită pe piața auto, pe site-uri speciale sau pe autostradă. Dacă vedeți o opțiune potrivită, adresați-vă vânzătorului informații de bază: anul, kilometraj, condiție, probleme, posibilitatea negocierii. Uitați-vă la câteva mașini, nu vă grăbiți la primul.

Profesioniștii sfătuiesc să acorde atenție stării corpului, prezența înțepăturilor, coroziune. În lumina puternică a soarelui, uitați-vă la coincidența culorilor vopselei. Dacă vedeți o diferență, elementul este pictat.

Verificați starea tapițeriei scaunului și a ornamentului volanului. Prin starea lor, ca de starea anvelopelor, puteți verifica exactitatea rulajului. Cereți un test drive. Ascultați mașina pe zgomotul de fundal. Nu uitați să mergeți la diagnostic către dealer-ul oficial.

Nu schimbați diagnosticul, vă va ajuta să identificați defectele ascunse și să economisiți bani și timp pentru reparații. Diagnostice petrec pe stații specializate, unde verifică toate componentele și ansamblurile. Potrivit verdictului experților, evaluați fezabilitatea achiziției. Dacă comandantul a găsit multe defecte și vânzătorul nu resetează prețul pentru eliminarea lor, căutați altă opțiune.

Atunci când cumperi o mașină, spune-i prietenilor și rudelor despre intenția ta. Poate că prietenii dvs. vor găsi o ofertă potrivită sau vor ajuta cu sfaturi utile. Prietenii vor vorbi despre problemele și neajunsurile mașinii și, eventual, vor vinde mai ieftin.

Vizionați videoclipul: Ce sa verifici cand cumperi o MASINA SECOND HAND !!! (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu