Care este cea mai bună carte de credit pe care o puteți emite

Băncile s-au orientat reciproc pentru a oferi cărți de credit: primiți un cadou atunci când deschideți un cont sau plasați un depozit, trimiteți-l prin poștă, acceptați cereri de emitere prin Internet și în oficiile poștale. În acest soi este ușor să fii confuz. Care carte de credit este mai bună și în ce criterii să alegeți un card de credit?

Durata perioadei de grație

Specificul stabilirii termenului de perioadă de grație pentru care nu sunt plătite interesele fiecărei bănci este diferit. Unele bănci aplică o perioadă de grație pentru orice operațiuni cu carduri de credit, unele - doar pentru plățile fără numerar, iar retragerile de numerar sunt supuse dobânzilor din prima zi.

Nuanțele de calcul al duratei variază în funcție de condițiile contractului pentru o anumită carte. Unele bănci încep să numere din momentul utilizării cardului, altele - de la începutul lunii în care au fost cheltuite banii. În cel de-al doilea caz, perioada de grație declarată de 50-55 zile duce la absența dobânzii pentru o singură lună.

Trebuie să înțelegeți că, chiar dacă ați reușit să returnați majoritatea banilor cheltuiți din card în perioada de grație, dobânzile se calculează nu pe soldul datoriei, ci pe întreaga sumă pe care ați utilizat-o.

Indiferent de perioada de grație, este necesar să se efectueze o plată minimă în fiecare lună în termenii stabiliți de bancă pentru a nu plăti taxa cu întârziere.

Ușor de utilizat

Depinde de tipul de card bancar cât de convenabil este utilizarea fondurilor împrumutate și achitarea datoriilor. Cardurile de plată internaționale Visa și MasterCard sunt acceptate pretutindeni în terminalele POS ale organizațiilor comerciale, bancomate, sucursalele băncilor și sistemele electronice de plată. Un card care nu face parte din sistemul internațional de plată poate aduce probleme titularului în primirea de plăți și decontări în numerar și fără numerar.

Acordați atenție cuantumului comisioanelor pentru retragerea sau primirea de fonduri pentru diverse opțiuni de plată sau retragere. Este mai bine să primiți bani de pe card și să îl umpleți în banca emitentă "nativă" fără să plătiți o comision de 3-5% din sumă.

Rata de eliberare

Atunci când comandați un card de credit prin Internet, încercând să economisiți timp, puteți pierde zile prețioase care așteaptă livrarea prin poștă. Dacă este nevoie urgentă de un card de credit, luați în considerare opțiunile pentru obținerea unui card fără caracter nominal sau contactați banca, unde păstrați economiile sau primiți venituri, pentru a reduce timpul necesar procesării cererii. Verificați în avans cât timp va trebui să așteptați - câteva ore sau câteva săptămâni.

Rata dobânzii

Un criteriu important pentru evaluarea rentabilității unui card de credit pentru debitori este rata dobânzii pentru utilizarea banilor în afara perioadei de grație. Există un anumit tip între viteza de examinare a cererii, volumul pachetului de documente pentru evaluarea fiabilității proprietarului și mărimea ratei stabilite de bancă. În funcție de starea băncii și a cardului de credit, rata variază între 20-40% pe an. În cazul în care emitentul este interesat doar de un pașaport, nu are nevoie de un certificat de înregistrare a veniturilor și a locurilor de muncă, nu verifică istoricul de credit, este foarte probabil ca rata să fie mult mai mare decât media.

Valoarea limită de credit

Dacă alegeți un card în funcție de mărimea maximă a limitei de credit, nu vă așteptați ca întreaga sumă să fie aprobată imediat. Atunci când contactați mai întâi banca, este posibil să obțineți o mică limită de fonduri împrumutate. Cu o rambursare în timp util și o utilizare regulată în câteva luni, banca va crește limita proprie sau inițiativa dvs. Puteți ridica limita de fonduri disponibile într-o bancă în care sunteți client pentru un proiect de salarizare sau în cazul în care ați luat și ați rambursat anterior împrumuturi.

Găsirea unui card de credit nu este o sarcină ușoară. Pentru a obține acest lucru, nu este suficient să completați prima aplicație care apare pe Internet, merită comparată cu atenție condițiile băncilor și doar pentru a lua o decizie pe baza informațiilor enumerate.

Vizionați videoclipul: Cum sa FACI BANI investind LA BURSA - Episodul #4 - Ce sunt Obligatiunile. Educatie Financiara (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu