Creditare IP - condiții și motive de refuz în credite

Este mai dificil pentru un antreprenor individual să obțină nu numai un împrumut de afaceri, ci și să profite de împrumuturile obișnuite de consum. Există o serie de motive pentru care băncile sunt reticente în a aproba cererile pentru proprietarii de întreprinderi mici. Să vedem de ce PI nu acordă împrumuturi.

Motivele eșecului PI în împrumut

Unii antreprenori nu îndeplinesc cerințele băncilor pentru debitorii corporativi:

  • Viața de afaceri. Activitățile trebuie desfășurate timp de cel puțin șase luni. Începători IP este aproape imposibil de a obține un împrumut. Unele bănci au înăsprit această cerință și au acceptat cererile numai de la IP-uri mai vechi de 1-3 ani.
  • Transparența afacerilor. Din cauza dorinței de a ascunde o parte a activității și a veniturilor din stat, antreprenorii efectuează de multe ori o contabilitate "dublă", care nu reflectă fluxurile financiare reale ale afacerii. Secretul afectează în mod negativ situația financiară a societății în conformitate cu situațiile financiare și alte documente pe care băncile le utilizează pentru a lua o decizie cu privire la cerere.
  • Nivelul veniturilor. Din motive similare, refuzul este primit de antreprenorii care prezintă declarații "zero" pentru a reduce povara fiscală. Banca consideră solvabilitatea suficientă atunci când serviciul obligațiilor solicitate este efectuat în detrimentul profitului net, fără a retrage bani din circulație.
  • Lipsa garanției lichide. Garantul unui antreprenor poate fi un alt întreprinzător individual, dar dacă și el nu poate dovedi venit? Oamenii de afaceri deseori elaborează active care aduc profituri persoanelor fizice - rudelor și cunoștințelor, cumpără vehicule și echipamente din mâinile lor fără documente justificative care au fost întocmite corespunzător. Prin urmare, atunci când se selectează un angajament adecvat, banca se confruntă cu dificultatea de a găsi active lichide cu titluri.
  • Istoria creditelor pozitive. Cum de a câștiga un istoric de credit în cazul în care este foarte dificil să obțineți un împrumut? Unele bănci consideră experiența împrumuturilor de afaceri și împrumuturilor personale ale antreprenorului însuși, ca persoană fizică.

Motivele de mai sus pentru refuzul acordării de împrumuturi se referă la primirea împrumuturilor de proprietate intelectuală pentru nevoile consumatorilor. Întreprinderea mică este o activitate riscantă și instabilă, prin urmare este destul de dificil să numărați un venit constant al unui antreprenor și să faceți previziuni. Acesta este rezultatul refuzurilor de a oferi împrumuturi persoanelor care desfășoară activități de întreprinzător.

Condiții de creditare

Dacă un om de afaceri deschide toate cardurile și demonstrează contabilitate transparentă și raportare, conform căreia există un profit suficient pentru a achita obligațiile, banca poate furniza suma necesară.

Acestea leagă cu ușurință obiectivele de investiții: achiziționarea de bunuri imobile comerciale, echipamente, vehicule și echipamente noi. Proprietatea achiziționată cu un împrumut este gajată ca un împrumut.

Ratele pentru astfel de împrumuturi de afaceri sunt 15-28% pe an, termenii ajung la 3-7 ani. În cazul în care scopul creditării este alimentarea capitalului circulant și achiziționarea unui alt lot de bunuri, rata se ridică la 22-39% pe an.

Este obligatoriu ca întreprinzătorul să solicite o asigurare de viață personală și o poliță de asigurare de sănătate, o asigurare a activelor imobiliare și un element gajat. În prezența unei căsătorii înregistrate oficial, trebuie să vă înscrieți în garanția soțului / soțiilor împrumutatului.

Creditele de consum pentru întreprinzătorii individuali pot fi obținute la o rată mai mică prin atragerea co-debitori a membrilor familiei sau a garantilor care sunt angajați oficial. Ratele de împrumut în numerar sunt de 15-25%. Suma poate fi de câteva milioane de ruble, termenii ajungând la 5-7 ani. Este adesea mai profitabil ca oamenii de afaceri să ia un împrumut obișnuit pentru nevoile imediate ale persoanelor și să investească acești bani într-o afacere. Apoi rămâne să reparăți repede împrumutul.

Cea mai bună opțiune pentru IP va fi să contactați banca în care sunt deschise conturile curente. Cunoscând cifra de afaceri din contul companiei, banca poate lua o decizie pozitivă și poate oferi un împrumut în condiții preferențiale individuale. Experții în credite vor consilia tipul de împrumut pentru antreprenor și vor furniza o listă de garanții și documente pentru a reduce rata și plata în exces.

Lasă Un Comentariu