Lucrați ca ofițer de împrumut

Creșterea pieței financiare și popularitatea produselor de creditare în rândul populației cauzează noi cerințe asupra specialiștilor din sectorul bancar. Cea mai mare cerere din instituțiile bancare pentru experți în credite sau specialiști în acordarea de împrumuturi persoanelor fizice.

Poziția unui specialist în credite este cea mai numeroasă profesie bancară, deoarece angajații lucrează nu numai în sucursalele și sucursalele băncilor, ci și în magazinele de vânzare cu amănuntul, în birourile de vânzare cu amănuntul ale produselor bancare, în centrele de credit ipotecare și specializate. Succesul operațiunilor unei bănci și rentabilitatea portofoliului său de credite depind de calificarea și competența specialiștilor.

În ciuda importanței muncii, chiar și studenții fără experiență de lucru se pot aplica pentru un loc de muncă. Asemenea ilizibilitate a băncilor este asociată cu o lipsă de personal și o expansiune regulată a rețelei de puncte de vânzare. Pentru angajații novici, această poziție reprezintă un început excelent al unei cariere într-o bancă.

Prioritatea pentru locul vacant se acordă candidaților cu studii superioare economice. După aprobarea cererii, va trebui să faceți un stagiu de două săptămâni la bancă pentru a studia particularitățile activității unui ofițer de împrumut. Un angajat mai experimentat va familiariza începător cu programe speciale, scoring sisteme de evaluare, va preda elementele de bază de lucru de birou și de raportare.

Aptitudini, cunoștințe, calități personale și responsabilități

Cunoașterea programelor de bază de birou de calculator, abilitățile de lucru în Internet, abilitatea de a gestiona mesajele de poștă electronică și alte mijloace de comunicare instantanee vor fi utile. În timpul stagiului, va trebui să examinați cu atenție ofertele actuale ale produselor bancare și de împrumut. Conform condițiilor și caracteristicilor lor, un test sau un examen este aranjat pentru o perioadă de probă.

Există o listă a caracteristicilor individuale ale caracterului și a trăsăturilor personale care sunt necesare pentru o muncă eficientă și de succes a unui ofițer de împrumut. Acestea includ:

  • Memorie bună;
  • Abilitatea de a exprima gânduri în mod competent;
  • Gândirea logică și rațională;
  • Prezența bunului simț;
  • Sociabilitatea și capacitatea de a menține feedback;
  • Lipsa de frică de oameni.

Poziția cea mai scăzută din departamentul de credit al băncii vă va ajuta să dobândiți abilitățile necesare pentru a lucra cu potențialii debitori, să înțelegeți specificul politicii interne a băncii, standardele de afaceri și tehnologiile utilizate pentru a servi clienții.

Principalele atribuții ale unui ofițer de împrumut sunt evaluarea riscurilor posibile și analizarea potențialilor clienți. Imputernicitul de împrumut nu trebuie să vândă pur și simplu produsele, el este obligat să ofere cea mai bună opțiune pentru client, pe baza solvabilității și securității sale. Profesia necesită abilitatea de a lua decizii rapide, de a analiza situația și de a afla evoluția evenimentelor atunci când creează relații pe termen lung cu clienții.

Oportunități de carieră

Puteți rămâne în această funcție timp de mai mulți ani, totuși, angajații de succes se deplasează rapid pe scara carierei. După șase luni, perspectivele se pot deschide pentru a deveni un manager sau un expert în domeniul creditelor de vârf și să preia conducerea specialiștilor de rang și a dosarelor sau a cursanților. Acest lucru necesită o tendință spre munca de conducere și conducere, va fi necesar să se studieze perfect nuanțele de împrumut pentru indivizi, să se poată organiza munca subordonaților, să se găsească o limbă comună cu clienții și cu membrii echipei, să se manifeste inițiativă.

Următoarea etapă a unei cariere pentru un angajat inteligent în domeniul creditării cu amănuntul va fi numirea persoanelor juridice și a clienților corporativi la departamentul de creditare. Oportunitățile de carieră pentru un expert în lucrul cu persoanele fizice sunt limitate de avansarea orizontală, de exemplu, de la trimiterea creditelor de consum către sectorul ipotecar. În departamentul de creditare a persoanelor juridice, puteți crește la un expert în evaluarea și analizarea finanțării proiectelor de afaceri.

Înălțimea creșterii pentru un ofițer de împrumut devine poziția șefului departamentului de creditare a anumitor categorii de clienți sau șeful sectorului de creditare într-o divizie separată sau reprezentanță regională a băncii. Există o altă opțiune de dezvoltare - pentru a merge la o companie care acționează ca broker de împrumut sau pentru a vă crea propria companie.

Dacă scopul inițial este de a lucra în domeniul brokerajului cu credite, este mai bine să lucrați în mai multe bănci în prealabil, să cunoașteți și să vă conectați într-un mediu profesional pentru a simplifica monitorizarea ulterioară a pieței și a încheia acorduri de parteneriat.

Lasă Un Comentariu