Ce este creditul de consum?

Ce este un împrumut de consum? Împrumuturile de consum sunt credite bancare pentru persoane fizice, care sunt acordate în scopuri personale - de la achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată până la plata serviciilor educaționale și medicale, a lucrărilor de reparații și de finisare.

Tipuri de credite de consum

Împrumuturile țintă sunt emise pe teritoriul unei organizații comerciale la punctele de vânzare ale serviciilor financiare cu amănuntul ale unei bănci partenere. Cumpărătorul contribuie cu o parte din fondurile proprii, iar restul este acoperit de bancă. Ca urmare, clientul trebuie să plătească pentru cumpărarea nu a unui magazin, ci a unei instituții de credit.

Programele de creditare destinate consumatorilor care nu sunt alocate implică emiterea de numerar sau de transfer bancar în contul debitorului. Cheltuiți debitorul lor poate, la discreția sa. Astfel de împrumuturi, în funcție de tipul și garanția necesară, sunt împărțite în garanții și negarantate, securizate și negarantate.

În funcție de viteza de procesare a cererii și furnizarea de fonduri, împrumuturi standard de consum emise în termen de câteva zile, și exprima împrumuturi - împrumuturi urgente, care sunt emise în câteva minute sau ore, sunt alocate.

Cine poate lua credit de consum?

Cetățenii din Federația Rusă care îndeplinesc cerințele pentru debitori pot conta pe creditele de consum în băncile rusești.

Un criteriu important de selecție este vârsta clientului. Împrumuturile se eliberează de la vârsta de 21 de ani, dar unele bănci sunt pregătite să lucreze cu categorii mai tinere de debitori și să elibereze numerar de la vârsta de 18 ani. Creditele pentru a plăti pentru educație pot fi obținute la vârsta de 14 ani, dacă vă înregistrați rudele adulte cu venit stabil și angajare formală ca co-debitori.

Limita maximă la care împrumutatul trebuie să ramburseze integral datoria către bancă este limitată la vârsta de pensionare pentru vârsta înaintată - 55 de ani pentru femei și 60 pentru bărbați.

Nu toate băncile sunt atât de categorice și sunt pregătite să ofere pensionarilor posibilitatea de a utiliza fondurile împrumutate până la 65-70 de ani, indiferent de sex. Unele bănci acordă împrumuturi de până la 75-80 de ani cu garanții suplimentare sub formă de asigurări de viață și de asigurări de sănătate.

Cerințele privind înregistrarea și locul real de reședință al unui împrumutat potențial diferă. Unele bănci sunt strict potrivite pentru selecția clienților și acordă împrumuturi numai atunci când sunt înregistrate constant într-o tranzacție pentru un împrumut. Alții sunt mai loiali și acceptă cereri chiar și pentru înregistrarea temporară pe teritoriul oricărei regiuni a țării. Termenul de înregistrare temporară nu trebuie să depășească perioada de împrumut.

În evaluarea împrumutatului, o mare importanță este acordată solvabilității. Este important ca venitul oficial să fie suficient pentru a acoperi obligațiile datoriei față de bancă, luând în considerare dobânzile acumulate și comisioanele pentru întreținerea împrumutului. Asigurați-vă că angajarea formală și experiența de muncă de cel puțin 6-12 luni. În caz contrar, banca va refuza.

Care sunt condițiile pentru obținerea creditului de consum?

Mărimea împrumutului depinde de nivelul venitului, garanției și reputației împrumutatului. În cazul în care imobilul este gajat, suma poate ajunge la 10 milioane de ruble, cu o garanție - 3 milioane de ruble, fără securitate va fi posibil să se ia nu mai mult de 300-900 de mii de ruble. Există excepții, aceeași Sberbank din Rusia oferă clienților actuali până la 1,5 milioane de ruble timp de 5 ani fără referințe și garanții suplimentare.

Termenul de împrumut pentru programele de împrumut de consum variază de la 1 lună la 7 ani. Împrumuturile negarantate nu vor fi emise pentru o perioadă mai mare de 1-3 ani, pe cauțiune - timp de 3-5 ani, cu ipotecă de bunuri mobile și imobile - până la 7 ani.

Ratele pentru creditele de consum variază în intervalul de 15-50% pe an, în funcție de condițiile unei anumite bănci și de situația unui anumit debitor.

Ce documente sunt necesare

Uneori, un pașaport este suficient pentru a încheia un contract de împrumut, astfel încât împrumuturile expres sunt acordate. Cel mai adesea, documente suplimentare vor fi necesare pentru a verifica identitatea solicitantului - un permis de conducere, pașaport, certificat de pensie, certificat TIN, etc. Pentru a obține un împrumut de consum peste 300 de mii de ruble nu va funcționa fără un certificat de venit și o copie a manualului de lucru. Cu un împrumut securizat, aveți nevoie de documente privind garanția sau documentele de titlu asupra garanției.

Vizionați videoclipul: Credite de consum (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu