Ce este mai bine să iei o ipotecă sau un împrumut?

Când apare necesitatea obținerii fondurilor împrumutate necesare pentru achiziționarea unei case, adesea singura soluție care vine în minte este ipoteca. Pentru a cumpăra un apartament sau o casă, puteți utiliza alte produse de credit, de exemplu, împrumut de consum în numerar. Care sunt avantajele și dezavantajele unei ipoteci asupra unui împrumut de consum?

Pro și contra creditelor ipotecare la domiciliu

Ca orice împrumut, o ipotecă oferă o oportunitate de a cumpăra proprietăți (un apartament separat sau o casă privată), fără a încerca să depășească ratele de creștere a economiilor, creșterea prețurilor imobiliare și rata inflației. Respingând caracteristicile inerente tuturor tipurilor de împrumuturi, estimăm condițiile specifice pentru furnizarea de credite ipotecare.

Să începem cu cele mai bune părți ale ipotecii:

 • Una dintre cele mai scăzute rate ale dobânzilor la împrumuturile pentru creditele ipotecare. Acestea pot fi de 10-16,25% pe an, deoarece riscurile de nerambursare atunci când sunt angajate într-o bancă imobiliară sunt minime.
 • Posibilitatea de a obține subvenții și compensații de la stat, reducând rata la nivelul de 7-8% pe an.
 • Mărimea ipotecii depinde de solvabilitatea și fiabilitatea împrumutatului.
 • O perioadă lungă de împrumut este de până la 30 de ani, care, combinată cu o rată scăzută, oferă plăți lunare mici pentru a rambursa un împrumut.

Caracteristicile negative ale creditelor pentru locuințe în programe ipotecare:

 1. O plată uriasă pentru utilizarea fondurilor împrumutate și a serviciului de împrumut de câteva decenii - poate depăși costul unui apartament cumpărat de mai multe ori.
 2. Necesitatea de a face o plată în avans din fonduri personale în valoare de 10-30% din costul de locuințe - această sumă va trebui să se acumuleze.
 3. Costuri suplimentare mari pentru înregistrarea ipotecilor, în special: plata pentru serviciile unor organizații terțe care vor ajuta la pregătirea documentelor, la alegerea opțiunii corespunzătoare a apartamentelor, la evaluarea proprietății ipotecate, la asigurarea riscurilor de pierdere sau la daune și la efectuarea altor acțiuni conexe.
 4. Incapacitatea de a lua o sumă mică în programul ipotecar. Mai puțin de o jumătate de milion pentru a obține un credit ipotecar este dificil, deoarece cheltuielile aferente emiterii băncii sunt prea mari și este puțin profitabilă din punct de vedere economic să se ofere astfel de sume mici de fonduri împrumutate. Dacă cumpărați un apartament ieftin într-un oraș mic sau într-o casă ieftină din sat sau dacă nu aveți suficiente pentru a cumpăra locuințele dorite, banca poate refuza să emită un credit ipotecar.
 5. Restricționarea utilizării imobilului până la rambursarea integrală a împrumutului. Puteți locui într-un apartament, dar puteți închiria, aranja reamenajarea, începe o reconstrucție, dona sau transfera prin moștenire, să înregistreze alți membri ai familiei în ea, numai cu permisiunea băncii creditorilor.

Nu pierde din vedere caracteristicile psihologice care pot provoca disconfort și creșterea excitabilității emoționale a debitorului, care a fost în robie de mulți ani. Faptul că banca nu acceptă fonduri pentru rambursarea anticipată a împrumutului și fără sancțiuni semnificative și nu poate accelera procesul de rambursare a datoriilor poate agrava statul stresant. O astfel de dependență de creditor este deosebit de pronunțată atunci când se modifică în mod unilateral termenii acordului de împrumut și se mărește rata dobânzii.

Avantajele și dezavantajele unui împrumut de consum pentru locuințe

Puteți calcula un împrumut de consum în numerar pentru achiziționarea unui apartament. Unele bănci oferă să obțină în orice scop până la câteva milioane de ruble, fără înregistrare ca garanție a proprietății dobândite.

Să vorbim despre partidele profitabile de a cumpăra o locuință în detrimentul creditelor de consum:

 • Viteză mare de examinare a aplicării și furnizării de fonduri;
 • Disponibilitatea și cerințele atât de stricte pentru potențialii debitori;
 • Pachet minim de documente;
 • Securitatea poate fi o garanție;
 • Puteți obține orice sumă;
 • Nu este nevoie de economii proprii;
 • Cu un produs de împrumut bine ales - depășirea minimă pentru utilizarea fondurilor de credit.

Dezavantaje ale creditelor de consum:

 1. Rata relativ ridicată a dobânzii pentru procesarea împrumuturilor în numerar neefectuate este de aproximativ 17-30% pe an.
 2. Dificultăți în confirmarea solvabilității - adesea băncile nu prevăd implicarea co-debitorilor pentru a mări venitul total, care este luat în considerare la calcularea valorii maxime a împrumutului.

Beneficiul utilizării împrumuturilor de consum fără scop de a cumpăra o locuință este evident - este mai bine să vă asigurați și să plătiți rapid datoria decât să trăiți în frică de mulți ani în legătură cu posibila pierdere a unui apartament ipotecat prin plata lunară a imobilului către bancă.

Lasă Un Comentariu