Ce este un contract de împrumut

Dacă se îndreaptă către bancă pentru un împrumut de consum, împrumutatul își asumă anumite obligații, iar contractul de împrumut devine documentul principal care stabilește drepturile și responsabilitățile părților la tranzacție.

Este posibil să rambursați anticipat un împrumut?

Gândurile despre rambursarea anticipată nu apar întotdeauna la momentul emiterii unui împrumut, dar este mai bine să gândim mai devreme. Un moratoriu privind rambursarea unui împrumut înaintea unei perioade determinate poate provoca mai multe necazuri. La urma urmei, nu veți putea să achitați rapid împrumutul actual, să întocmi alte obligații, să deveniți proprietarul integral al bunurilor achiziționate pe credit. Dacă decideți să încheiați contractul în avans, va trebui să plătiți băncii o penalizare sau o taxă suplimentară, care poate ajunge la mai multe procente din suma creditului.

Mai întâi, asigurați-vă că banca nu este împotriva rambursării anticipate a datoriei și puteți reveni repede la bani pentru a salva plățile excedentare.

Cât va trebui să plătiți pentru întârziere?

O altă sub-secțiune interesantă a contractului de împrumut este dedicată sancțiunilor pentru încălcarea condițiilor de împrumut. Pentru nerespectarea cuantumurilor și termenilor de efectuare a plăților obligatorii specificate în programul de rambursare, banca stabilește taxe suplimentare zilnice care măresc dobânda percepută în perioada de întârziere. Creșterea dobânzii și a penalităților poate fi calculată pe baza valorii totale a împrumutului sau a soldului datoriei sau a sumei plății restante. Dacă luați un împrumut în numerar, asigurați-vă că ați verificat aceste informații.

La cea mai mică încălcare a programului, informațiile despre acest lucru sunt incluse în fișierul de credit, deci efectuați plăți la timp și puțin înainte de data scadenței. Suma plăților trebuie să includă taxe pentru primirea sau transferarea fondurilor. În cazul unei întârzieri mai mari de 10 zile, banca poate începe procedura de colectare a datoriei rămase și poate depune un proces la instanța de judecată. Modificați procedura pentru aceste acțiuni decisive pentru a evita surprizele neplăcute.

Obligațiile debitorului în condițiile contractului de împrumut pot include cerința de a informa banca cu privire la modificările datelor debitorului: schimbări în starea civilă, schimbarea numelui, locul real de reședință sau adresa de înregistrare, locul de muncă, informațiile de contact, nivelul veniturilor și alte informații.

La întocmirea și studierea contractului de împrumut nu există deliruri care pot fi neglijate. Fiecare frază, în special scrisă cu litere mici, poate fi decisivă în evaluarea rentabilității împrumutului.

Lasă Un Comentariu