Cum se obține un împrumut în bani pe două documente

Creditul de împrumut, care poate fi obținut din două documente fără referințe și garanții, pare destul de atractiv numai din cauza cerințelor minime pentru împrumutat, în comparație cu alte împrumuturi.

Faceți cantitatea necesară, de exemplu, pentru a cumpăra o bucătărie, în prezența a două documente este ușor. Multe organizații financiare și de credit, pentru a atrage clienți noi, sunt gata să-și asume riscuri mai mari și să ofere împrumuturi atunci când verifică setul minim de informații despre un împrumutat potențial.

Un împrumut cu un pachet minim de documente este necesar din mai multe motive: dorința de a vă salva timpul și de a nu-l cheltuiți cu colectarea certificatelor necesare, absența unui loc de muncă oficial și cu o sumă suficientă de venit confirmat.

Ce documente sunt necesare?

Documentul principal, fără de care este imposibil să se depună apel la bancă, este pașaportul unui cetățean al Federației Ruse. Atunci când solicitați un împrumut în pașaport, trebuie să existe o marcă de înregistrare permanentă, iar adresa trebuie să fie aceeași cu cea a solicitării împrumutului.

În plus față de pașaport, banca este gata să ia în considerare documentele care dovedesc identitatea debitorului ca fiind un al doilea document, să confirme angajarea și solvabilitatea și să dovedească fiabilitatea. În funcție de cerințele băncii pentru lista de posibile documente suplimentare variază. Al doilea document este:

  • Pașaportul străin (o marcă despre o vizită recentă într-o țară străină în unele bănci va servi drept confirmare a solvabilității);
  • Permis de conducere (permite băncii să speră că împrumutatul are vehiculul însuși);
  • Certificat de pensie (confirmă venitul oficial obișnuit sub formă de plăți de pensie);
  • Certificatul de cesiune TIN sau dovada asigurării obligatorii de pensie;
  • Codul militar (prezentarea este obligatorie pentru bărbații cu vârsta sub 27 de ani);
  • Certificat de venit (crește șansele de aprobare a împrumutului);
  • Copie, certificată de angajator, dosarul de muncă;
  • Cartela plastică nominală sau declarația privind cifra de afaceri pe aceasta (cardul salarial al băncii în care se intenționează să primească un împrumut va fi cea mai bună opțiune);
  • O politică de asigurare voluntară de sănătate sau de proprietate, de exemplu, CASCO pentru un pachet complet de riscuri;
  • Documente care confirmă dreptul de proprietate al împrumutatului la bunuri imobile sau mobile, inclusiv TCP pentru o mașină privată.

O listă detaliată a documentelor poate fi găsită pe site-ul băncii. Asigurați-vă că completați un formular de solicitare a împrumutului, care indică informațiile de interes pentru bancă. În chestionar există un punct care permite accesul băncii la dosarul de credit al solicitantului. Debitorul este obligat să furnizeze informații personale și de contact, astfel încât este ușor pentru un angajat al băncii să verifice conformitatea informațiilor în chestionar și realitate. Prin apelarea unui loc de muncă, un ofițer de împrumut poate clarifica, dacă nu suma salariului, dar cel puțin poziția împrumutatului.

După ce a primit doar două documente de la un împrumutat potențial, banca creditorului este capabilă să învețe destul de mult.

Ce să vă așteptați atunci când solicitați un împrumut cu două documente

Creditele pentru două documente sunt emise rapid, astfel că banca nu are timp să cunoască mai îndeaproape viitorul client, evaluând-o superficial folosind sistemul de punctare. Acest lucru duce la un risc ridicat de implicare a împrumuturilor în această categorie. Pentru a compensa riscurile, banca stabilește o rată ridicată a dobânzii la împrumuturile expres și un împrumutat conștiincios plătește pentru el și pentru acel tip. Chiar dacă ați luat banii pentru a cumpăra o baie sau aparate mici de uz casnic, în unele cazuri, plata în plus va fi enormă.

Refuzul documentelor este benefic atunci când un pașaport poate obține aproape instantaneu un împrumut în condiții favorabile în bănci precum Sberbank din Rusia, VTB24, BINBank, Alfa-Bank, Bank of Moscow și multe altele. Aceste împrumuturi sunt disponibile celor care, împreună cu un pașaport, prezintă un card de salariu deschis la banca relevantă. Clienții existenți pot completa o cerere fără să părăsească casa și să obțină un împrumut fără așteptări suplimentare.

Ceilalți debitori potențiali "de pe stradă" trebuie să aleagă - fie să utilizeze împrumutul cu o sumă mare de plată, dar cu un minim de documente, fie să ia o sumă de încasare acceptabilă, dar să petreacă mai mult timp cu colectarea pachetului de documente. În ceea ce mă privește, sfatul nu este necesar, alegerea este evidentă.

Lasă Un Comentariu