Cum de a alege un împrumut pentru afaceri mici

Orice afacere aflată în diferite stadii de dezvoltare simte nevoia de investiții suplimentare. Înainte de a solicita un împrumut de la o bancă, un antreprenor individual trebuie să cântărească cu atenție această decizie și să analizeze capacitatea sa de a returna creditul solicitat.

Selectarea perioadei optime de împrumut

În cazul în care scopul împrumutului este alimentarea capitalului circulant pentru o întreprindere mică, atunci perioada de creditare nu depășește un an sau durata unui singur ciclu economic al societății. La achiziționarea mijloacelor fixe: transport și echipament, termenul de creditare nu poate depăși perioada de funcționare și amortizare - 1-5 ani. Dacă obiectivul este de a investi, de a lansa un nou proiect și de a cumpăra imobiliare, perioada de împrumut este de 5-7 ani.

Estimarea valorii imprumutului necesar

O cerere de împrumut ar trebui justificată nu numai de dorința de a primi fonduri împrumutate, ci de planul de afaceri al proiectului, care trebuie finanțat. Puteți face acest lucru chiar și pe site-ul bancar. Antreprenorul trebuie să calculeze riscurile posibile ale activităților viitoare, luând în considerare obligațiile solicitate, să sugereze modalități de minimizare a acestor riscuri. Compania trebuie să ramburseze plățile obligatorii ale împrumuturilor în detrimentul profitului, fără a retrage bani liberi din cifra de afaceri a companiei.

Condiții de împrumut

Implicarea împrumutatului

Atunci când se acordă împrumuturi antreprenorilor individuali, unul dintre criteriile principale care trebuie evaluate de creditor este identitatea debitorului, deoarece acesta este responsabil pentru activitățile companiei și deciziile de gestionare luate. Prosperitatea viitoare a companiei depinde de cât de bine înțelege specificul afacerii sale și care este lucrarea sa de afaceri.

Sfaturi utile. Înainte de a merge la bancă merită pregătit un pic. Banca creditorului evaluează nu numai reputația și istoricul de afaceri al întreprinderii, ci și experiența personală de a împrumuta un antreprenor ca persoană fizică.

dispoziție

Compania trebuie să furnizeze garanții suplimentare de rambursare a împrumuturilor. În calitate de securitate sunt:

  • activele care aduc venituri unui antreprenor, dobândite cu un împrumut,
  • asigurarea unui întreprinzător și a proprietății sale
  • garanția partenerilor de afaceri, a membrilor familiei, a cunoștințelor persoanelor fizice și juridice.

Ca garanții suplimentare de returnare, unele bănci oferă împrumutătorilor să emită un acord suplimentar la contractul de cont bancar, la care sunt primite principalele fluxuri financiare din activitatea IP.

Potrivit acestui acord, banca poate în mod unilateral, în cazul în care clientul încalcă termenii contractului, să elimine suma corespunzătoare a banilor datoriei restante fără notificarea împrumutatului. Acest drept de debitare directă este folosit de autoritățile fiscale, care elimină plățile restante din impozite și taxe din contul debitorului.

Transparența și legalitatea afacerilor

Starea financiară curată a antreprenorului și contabilitatea adecvată sporesc șansele de a aproba o cerere pentru un împrumut de afaceri. Schemele de afaceri "grele" și evaziunea fiscală pot fi motive de refuz, deoarece nu permit evaluarea situației reale și a nivelului oficial al veniturilor companiei. Nu este surprinzător, deoarece banca nu acordă credit pentru achiziționarea de mobilier de bucătărie sau aparate de uz casnic mici.

Dacă sunteți gata să primiți un împrumut în condițiile specificate și să îndepliniți criteriile principale ale băncii, este suficient să solicitați unei instituții financiare un pachet complet de documente care să confirme dreptul de a desfășura activități de afaceri și să completeze o cerere pentru suma solicitată. Apoi, ofițerul de împrumut va vizita personal locul dvs. de afaceri și va evalua vizual starea de lucruri în întreprindere pentru a lua o decizie finală cu privire la cerere.

Cea mai bună condiție de creditare este oferită de bancă clienților săi, prin urmare, în primul rând, merită să contactați banca în care este deschis contul întreprinzătorului. Banca apreciază astfel de loialitate și va arăta încredere în clientul obișnuit, oferind condiții mai flexibile și o rată scăzută a dobânzii la împrumut.

Lasă Un Comentariu