Cum de a rambursa rapid un împrumut?

Împrumutul ți-a permis să cumperi lucrurile necesare și să plătești pentru nevoi personale imediate, dar acum e atît de greu? Este deosebit de dificil din punct de vedere psihologic pentru cei care sunt împiedicați să simtă datoria față de o bancă. Un împrumut poate afecta negativ starea dvs. emoțională, duce la stres prelungit sau chiar depresie.

Cum de a accelera rambursarea împrumutului?

Pentru a rambursa împrumutul mai devreme decât cel specificat în perioada contractului, ascultați următoarele sfaturi.

  • Efectuarea plăților înainte de data specificată în programul de rambursare - cu cât sunt utilizate fondurile mai puțin împrumutate, cu atât se plătesc dobânzile mai mici. Ca urmare, suma totală excedentară va fi mai mică, ceea ce va scăpa de ultima plată și va rezolva mai devreme cu împrumutul;
  • Făcând plăți mai mari decât programul - cu cât este mai mare suma pe care o faci, cea mai mare parte a datoriei principale este stinsă, ceea ce te va salva de la plata dobânzii suplimentare acumulate pentru datoria principală.

Chiar și cele 10 mii de ruble suplimentare plătite în plus față de plata obligatorie va ajuta la salvarea a aproximativ 1-2 mii de ruble pe an, iar pentru 5-10 ani o sumă similară cu o plată suplimentară. Așa se face și se colectează în bucătărie. A efectua o plată înainte de doar o zi va aduce economii de 0,05-0,1% din suma creditului.

Cum de a rambursa rapid mai multe împrumuturi?

Într-o situație în care mai multe împrumuturi la îndemână și aveți nevoie să achitați rapid datoria, puteți utiliza una dintre următoarele metode:

  1. Mai întâi de toate, pentru a rambursa cel mai mic împrumut - opțiunea este potrivită pentru cei care doresc să aducă rezultatul acțiunilor lor mai aproape, de exemplu, în loc de trei împrumuturi după rambursarea celui mai mic sold, doar două vor rămâne, apoi una;
  2. Pentru a rambursa un împrumut cu cele mai mari plăți lunare - o astfel de abordare va elimina o povară semnificativă din buget, dar nu veți observa rezultatul imediat, de obicei plățile lunare mari pe împrumut care sunt emise pe termen lung;
  3. Răscumpăra cel mai scump împrumut, rata la care cel mai mare. Soluția optimă este de a rambursa în prealabil un împrumut care costă mai mult decât altele, iar utilizarea acestuia pentru o perioadă lungă de timp este mai puțin profitabilă.

Puteți recurge la o altă metodă de accelerare a așezărilor cu mai mulți creditori - refinanțare sau consolidare a datoriilor. În loc de 2-3 împrumuturi în diferite bănci, emiteți unul într-o bancă care oferă cele mai avantajoase condiții și o rată scăzută a dobânzii. Aceasta va reduce plata lunară. Puteți face un astfel de împrumut chiar și pe site-ul băncii, fără a părăsi casa.

Cum poate o bancă să împiedice rambursarea rapidă a împrumutului?

Este neprofitabil ca banca creditorului să plătească datoriile înainte de termen și să plătească mai puțin dobânzi pentru utilizarea lor. Pentru a împiedica rambursarea anticipată a unui împrumut, băncile pot lua următoarele măsuri:

  1. Utilizarea unui moratoriu privind rambursarea anticipată - interzicerea rambursării pe deplin a împrumutului în primele luni de utilizare a acestuia sau interzicerea rambursării anticipate cu totul, însă acest lucru este interzis de legislația rusă actuală.
  2. Sancțiuni sub formă de comisioane și taxe pentru rambursarea anticipată parțială sau integrală a obligațiilor - și o tehnică interzisă, care este ușor de atac în instanță.
  3. Limitați suma de plată minimă care trebuie făcută pentru a rambursa datoria, stabilind-o la, de exemplu, câteva zeci de mii de ruble, ceea ce face mai dificil pentru un împrumutat care dorește să mărească ușor plata lunară pentru a economisi dobânzi.
  4. Scrieți bani pentru a achita un împrumut dintr-un cont de împrumut numai în suma și numai la data specificată în programul de rambursare. Indiferent de modul în care clientul încearcă să efectueze o plată anticipată, banca o va accepta nu mai devreme de o anumită dată.

Este posibilă rambursarea rapidă a împrumutului și, de exemplu, intrarea în Anul Nou fără datorii, dacă utilizați una dintre metodele de mai sus, aplicând mai întâi modul de austeritate.

Lasă Un Comentariu