Cum să obțineți un credit ipotecar în cadrul capitalului de maternitate

Situația de pe piața imobiliară este de așa natură încât să devii proprietarul apartamentului tău este aproape imposibil pentru o persoană cu venituri medii. Dar familiile cu copii pot primi ajutor de stat pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai.

Rambursarea parțială a ipotecii de către capitalul-mamă

Atunci când un contract de ipotecă este încheiat înainte de apariția celui de-al doilea copil în familie, imediat după naștere sau adopție, familia poate utiliza aceste fonduri pentru a rambursa împrumutul.

Până de curând, a fost imposibil să se utilizeze capitalul de maternitate până când cel de-al doilea copil a ajuns la vârsta de 3 ani, dar acum dacă aveți obligații de împrumut ipotecar, îl puteți cheltui imediat. Este suficient să obțineți un certificat pe site-ul departamentului care să confirme dreptul la capitalul parental (de familie). Apoi, documentul ar trebui să fie depus la banca creditorului, în același timp, să completeze o cerere de plată a fondurilor către Fondul de pensii și să prezinte un acord valabil de credit ipotecar acolo. Cererea va fi luată în considerare în termenele stabilite de legislație, iar Fondul de pensii va transfera banii către bancă pentru a-și achita obligațiile din acordul ipotecar.

Există unele limitări atunci când plătiți datoria debitorului într-o bancă:

  • Imobilul rezidențial dobândit printr-o ipotecă se află pe teritoriul Federației Ruse;
  • Contractul de împrumut precizează în mod clar scopul împrumutului - "să cumpere spații rezidențiale la ...", indicând suprafața unui apartament sau a unei case;
  • Locuințele dobândite printr-o ipotecă se eliberează în proprietatea asupra beneficiarului, a copiilor și a altor membri ai familiei;
  • Împrumutatul sau co-debitorul în cadrul contractului de credit ipotecar este în mod necesar beneficiarul capitalului de maternitate sau o persoană căsătorită oficial cu el;
  • Fondurile de maternitate pot fi utilizate numai pentru a plăti principalul și dobânda acumulată. Împrumutatul va trebui să plătească amenzi, penalități și taxe.

Soldul creditului, după rambursarea părții sale de către capitalul-mamă, este supus restructurării - suma plăților lunare va scădea, iar perioada de rambursare va rămâne neschimbată. Vor fi fonduri gratuite pentru achiziționarea de haine la modă sau aparate de uz casnic: ceainice, prăjitoare de pâine.

Efectuarea unei plăți în avans de către capitalul-mamă

Fără a avea propriile economii pentru a face o plată în avans, puteți obține o ipotecă, dacă aveți un certificat. Banca poate permite debitorului să nu plătească în mod independent rata inițială înainte de emiterea împrumutului, ci pur și simplu așteaptă până când fondul de pensii va transfera fonduri pentru a-l plăti. Contribuția este de cel puțin 10% din costul locuințelor achiziționate. Dimensiunea împrumutului în sine depinde de solvabilitatea debitorului.

Lasă Un Comentariu