Pe măsură ce crește rodia. Calități utile și proprietăți ale rodiei

Cumparand un fruct minunat intr-un magazin, putini oameni se intreaba cum si unde, rodia creste in natura si acasa. Fructele sunt asociate cu sudul cald și însorit, iar fructele de culoare roșie și cărămizie strălucitoare sunt ca focul, dând căldură în timpul iernii aspre și amintește de culorile vremii de vară.

Calități utile și proprietăți ale rodiei

Rodii de flori sunt folosite în industria textilă. Ele conțin o cantitate mare de coloranți organici care vopsesc țesăturile.

Proprietatile benefice ale rodiei sunt nepretuite, fructele de padure contin vitamine, minerale, minerale. Sucul conține zahăr și glucoză, aproximativ 10% acizi, o cantitate mare de taninuri.

Rodie fructe setește setea, stimulează pofta de mâncare, întărește sistemul imunitar și pereții vasculare, îmbunătățește formarea de sânge. Sucul de rodii este recomandat pentru bolile de inimă, normalizează tensiunea arterială, curăță ficatul, ajută la depresie. Sucul este recomandat pentru diabet. Dacă se consumă zilnic într-o cantitate mică, în a patra zi nivelul zahărului din sânge va scădea.

Coaja are gust amar, dar acționează ca un bun fixant pentru indigestie, iar decoctul coajei este un excelent agent antiinflamator pentru gargară.

Grinzile care separă boabele de rodii sunt uscate și adăugate în ceai, care ajută la scăderea insomniei, ameliorează anxietatea și excitația. Oasele stimulează intestinele și sunt o sursă de ulei de rodie valoroase, bogate în vitaminele F și E, protejând organismul împotriva cancerului și promovând întinerirea.

În gătit, în principal în Caucaz, folosesc sucul de rodie condensat sau fiert, ca o condimente pentru diferite feluri de mâncare. Fie că este vorba de mâncare din carne sau legume, gustul va fi unic.

Cultivarea rodiei în natură

Rodia iubeste lumina puternica si necesita iluminare fara umbra. Dacă simte lipsa de lumină, nu va înflori. Pentru maturarea fructelor este nevoie de o vară lungă și fierbinte, iar iarna nu prea rece și scurtă, deoarece planta poate rezista la temperaturi de cel puțin -12 grade.

Rodii de rame de rasă, butași, stratificare și altoire pe răsaduri. De la boabe să crească destul de supărătoare, dificilă și lungă. Cea mai bună opțiune este să cumpărați un răsad și să cultivați apoi. Un răsad este plantat într-un loc cu acces maxim la razele soarelui. Apă planta 2-3 ori pe săptămână în prima lună după plantare, apoi udarea este redusă la 1 dată pe săptămână.

Fructul rodie depinde de răsad. În cazul în care tăierea sau tăierea trebuie să aștepte 6-7 ani pentru recolta și dacă răsadurile sunt puternice, primele fructe vor apărea în al treilea an după plantare. Fructificarea maximă a plantei ajunge la 8-10 ani.

Copacul trăiește în medie 50-70 de ani, dar există niște tufișuri de lungă durată. Rodii cresc în parcuri din Paris, care au purtat fructe de peste 200 de ani, iar în Azerbaidjan de mai bine de 100 de ani. Există exemplare rare care au vechime de aproape 3 secole.

Rodia este atât de modestă încât crește în aproape orice pământ. Se dezvoltă uimitor pe lut și pe soluri acide când este cald și însorit. Acesta aparține familiei arbuștilor și crește până la 6 metri înălțime.

Dacă vorbim de plantațiile industriale ale unei culturi, solul este pregătit în mod clasic - la început plantele anuale aratate care sunt cultivate în mod special, ca îngrășămintele organice, se numește îngrășământ verde. Apoi se aplică îngrășăminte, se adaugă gunoi de grajd, se utilizează pluguri speciale pentru lucrări de adâncime (plantazh), înainte de a planta găuri forate și plantate. Se pare o grădiniță pentru rodie. Recoltele achiziționate de la astfel de pepiniere se întâlnesc bine la domiciliu.

Noi crestem rod la dacha

Rodia poate fi cultivată pe cabana de vară, dacă terenul este fertil. O groapă este excavată cu o dimensiune de 60x60x60cm, la baza căreia se află un strat superior de pământ, deoarece este mai fertil, este așezat, îngropat și udat un răsad.

Dacă solul este greu, argilos, cu o saturație scăzută a oxigenului, se recomandă adăugarea nisipului de râu, iar dacă solul este nisipos, adăugați sol fertil. În cazul plantării, îngrășămintele minerale, gunoi de grajd sau humus nu ar trebui să fie adăugate în gaură în orice caz, fac acest lucru nu mai târziu de 3 luni înainte de plantare.

Răsadurile adâncesc centimetri 10 mai mici decât au crescut în pepinieră. Acest lucru se face pentru a forma un sistem suplimentar de rădăcini, iar plantele sunt mai bine rezolvate. Este mai bine să aranjați răsadurile la un unghi de 45 de grade în direcția rândului, care va face în viitor o acoperire ușoară a tufișurilor pentru iarnă.

 1. După plantare, puneți cu atenție solul și turnați solul în jurul răsadului pentru a evita formarea golurilor.
 2. După o zi, apa și solul din nou solul cu frunze sau rumeguș întunecat (jumătate putrezite).
 3. Apă răsadurile cel puțin o dată pe săptămână. Hrăniți prin cristal pe frunze, în mai și iunie. 10 litri de apă (găleată) - 15-20 grame de îngrășământ vor fi suficiente pentru 10 hectare.
 4. Crystal bine stimulează creșterea și înflorirea plantelor, este foarte benefică din punct de vedere economic și ecologic.
 5. Procesează periodic solul, înlăturând buruienile.

A acoperit o grenadă în noiembrie. Tufele sunt înclinate, legate de mizele care vor sta în mod constant, lopata arunca solul care se află între rânduri. Credeți-mă, toate acestea vor fi recompensate de o sută de ori, când în vară tufele vor mirosi dulce și florale, iar iarna, când sărbătoriți Anul Nou, vă puteți trata pe oaspeți cu propriile fructe de rodie!

Cum să crească rodie la domiciliu

Printre cultivatorii, iubitorii de culturi acasă, cea mai populară rodie pitigranată, care începe să înflorească în anul hoțului de viață.

 • Pentru plantarea unei rodii pitic, se va potrivi un vas mic dar larg, deoarece planta are un sistem de rădăcini dezvoltat. Solul este ușor acid.
 • Rodia este ușor de crescut, chiar și pe pervaz, dacă există o mulțime de căldură și lumina soarelui.
 • Florile sunt foarte frumos amplasate aproape pe toată coroana, numai acasă nu sunt atât de multe dintre ele, iar fructele rodii pitic sunt mici, 5-6 cm.

Nu toată lumea se poate lăuda cu un copac de rodie pe pervazul ferestrei, care va completa perdelele și va decora interiorul.

Plantele de coroană se formează de 2 ori pe an, în primăvară și toamnă. Tunderea toamnei mai mult decât primăvara. De asemenea, monitorizați starea de umiditate, solul trebuie să fie umed. În vara, vasul se efectuează pe un balcon sau în loggie, iar odată cu apariția vremii reci, acestea sunt îndepărtate într-o cameră răcoroasă (în acest moment frunzele cad). Temperatura optimă pentru iernare este de aproximativ 15 grade. Hrănirea în timpul iernii nu este necesară. Deoarece arbustul "doarme", udarea este limitată, dar nu permite să se usuce solul. În primăvară, de îndată ce apar frunzele tinere, fertilizarea este reluată.

Cum să crească rodul din piatră

Întrebarea despre cum să crească rodie din interesele pietrelor multe. Răspunsul grădinarilor este întotdeauna fără echivoc: este posibil, doar procesul este lung și dificil. Din butași pentru a crește o plantă mai ușoară.

 1. Rodia sa descurcat rapid. Ideal dacă puteți obține fructele unui copac cultivat acasă, din cauza achiziției aproape nimic nu se întâmplă.
 2. Scoateți boabele (la plantare, utilizați cerealele, nu oasele roșii) și uscați. De obicei, suficiente zile.
 3. Boabele sunt înmuiate în lapte sau apă (pentru a germina mai bine). Unii folosesc promotori de creștere specială.

Opțiunile pentru plantarea boabelor la domiciliu sunt variate. Unii cred că boabele nu trebuie înmuiate, în special în lapte. Atunci când boabele sunt gata pentru plantare, le planteze în sol, pre-relaxare și hidratare. Unii folosesc grunduri pentru flori sau răsaduri.

După debarcare, vasele sunt acoperite cu folie de plastic pentru a crea un efect de seră și a le pune într-un loc cald, dar nu luminos. Va dura aproximativ o săptămână. Când apar lăstarile, scoateți filmul și mutați planta într-un loc unde lumina directă a soarelui cade. Este ușor să vă îngrijiți de rodie, principalul lucru este să udați, să furați, să eliminați periodic răsadurile în exces și să formați coroana.

Dacă doriți să fructe rodii, nu plantați într-o oală spațioasă. Alegeți un container care se potrivește exact cu dimensiunea comă terestră. Aceasta este o altă caracteristică a rodiei pitice, cu cât sunt mai mici vasele, cu cele mai fructuoase.

Orice grădinar amator care generează rodii în grădină este demn de respect, iar dacă planta este cultivată acasă, veți obține o exotică reală. După colectarea fructelor, puteți face un delicios tort de burete sau stoarceți sucul.

Vizionați videoclipul: Florinel - Ma insor la anul in mai (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu