Cine poate fi judecător și ce este necesar pentru asta

Mulți solicitanți încearcă să se înscrie în universități de prestigiu, alegând aceleași facultăți, de exemplu legea. Majoritatea absolvenților planifică să ocupe posturi de prestigiu, ceea ce le va permite să aibă un statut social ridicat și o poziție financiară ridicată. Din acest motiv, după absolvire, încearcă să lucreze în instanță, parchet, avocat, notariat, cineva devine ofițer de poliție.

Comisia de examinare

Comisia de examen ia examenul în termen de o lună, de la data depunerii cererii. Comisia este alcătuită din 12 persoane, pune întrebări, în cazul în care unul dintre ele primește un răspuns greșit, examenul eșuează. În timpul examenului, vi se permite să utilizați documentele de reglementare. Cele mai dificile întrebări sunt practice. Aveți nevoie de concentrare completă, trebuie să țineți cont de fiecare lucru mic.

După ce a trecut cu succes examenul de calificare, solicitantul primește un certificat de livrare. Rezultatele examenelor sunt valabile timp de 3 ani. După absolvirea examenului, solicitantul poate solicita consiliului de judecată o declarație care să fie recomandată pentru poziția vacantă existentă. Declarația indică ce fel de judecător dorește să lucreze, la nivel mondial sau federal.

Sarcinile magistratului includ litigii civile: divorț, litigii de proprietate, diviziuni de proprietate, litigii de muncă. Unele cazuri penale în care pedeapsa nu este mai mare de 3 ani de închisoare. Toate cazurile în afara jurisdicției existente a justiției de pace, considerată de judecătorul federal.

În plus față de cerere, un număr de documente sunt prezentate:

  • Pașaportul unui cetățean al Federației Ruse.
  • Chestionar în cazul în care informațiile despre solicitant.
  • Diplomă în învățământul juridic.
  • Dosarul de muncă sau alt document care confirmă experiența legală.
  • Certificat de sănătate care confirmă absența unui număr de boli care împiedică munca.
  • Documentul care confirmă examenul de calificare.
  • Caracteristicile de la locul de muncă. În cazul în care acestea nu sunt elaborate în specialitatea juridică, se indică încă 5 ani de experiență în practica juridică. Caracteristicile emise solicitantului pentru funcția într-o săptămână.
  • Informații despre venituri și proprietate. De asemenea, furnizează informații privind venitul soților și informațiile privind copiii minori, în conformitate cu Legea RF privind statutul judecătorilor din Federația Rusă din 26 iunie 1992 nr. 3132, astfel cum a fost modificată prin Legea RF din data de 25 decembrie 2008 nr. 274-F3.

După ce juriul verifică acuratețea documentelor și a faptelor. Colegiul de calificare își rezervă dreptul de a se adresa autorităților de aplicare a legii sau altor autorități pentru verificarea autenticității documentelor. Solicitanții sunt verificați prin FSB, Ministerul Afacerilor Interne, verificarea procurorului și verificarea serviciului vamal.

Dacă autoritățile au identificat inexactitatea informațiilor sau faptelor, comisia are dreptul de a refuza solicitantul pentru această funcție. În cazul în care nu se constată încălcări, comisia recomandă solicitantului poziția vacantă. Decizia colegiului poate fi atacată prin instanță dacă este încălcată procedura stabilită de lege pentru selectarea candidaților.

Statutul judecătorilor

Un candidat pentru titlul de judecător raional trebuie să aibă cel puțin 25 de ani, de la vârsta de 30 de ani poți aplica pentru postul de nivel mediu - regional. Solicitanții pentru funcția de judecător al Curții de Arbitraj Suprem sau Înalt nu ar trebui să aibă mai puțin de 35 de ani și să aibă cel puțin 10 ani de practică judiciară. În calitate de judecător al Curții Constituționale - de la 40 de ani, practica judiciară - nu mai puțin de 15 ani. Poziția poate fi de până la 70 de ani.

De ce există restricții de vârstă? Pentru ca o persoană să acumuleze experiență de viață.

Imunitate garantată de legile constituționale. Distribuit membrilor familiei. Un judecător care a lucrat timp de 20 de ani primește o pedeapsă pe viață de la stat. Solicitanții pentru această poziție nu ar trebui să fie în dispensare narcologice sau neuropsihiatrice.

Un judecător trebuie să fie ghidat în practică de principiile corectitudinii reale și ale justiției excepționale. Faceți verdicte, respectând cu strictețe legislația, pe baza cunoștințelor juridice, în corectitudine și pe baza experienței bogate de viață. La asumarea mandatului, un candidat depune jurământ pentru a-și îndeplini îndatoririle, călăuzit numai de lege, să administreze dreptate cu imparțialitate și justă, așa cum dictează conștiința și datoria lui.

Nevoia de astfel de cerințe este asociată cu specificitatea și activitatea profesională specială, care se desfășoară numai în conformitate cu Codul de Onoare al judecătorului Federației Ruse.

Construiește o carieră ca judecător este reală, dar nu ușoară. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Buletinul românesc, o afacere. Au fost cazuri, când, la aceeaşi adresă, locuiau şi de oameni (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu