Termose: istorie, tipuri, materiale, sfaturi

Termos este folosit în principal pentru a menține băuturile calde fierbinte sau rece - rece. Problema alegerii unui termos bun este relevantă pentru majoritatea. Când alegeți, focalizarea se face pe reținerea maximă a temperaturii.

Top sfaturi

 • Termos ridica și se agită. Dacă auziți o zgomot sau bateți, becul este slab atașat. Acest lucru nu va dura mult.
 • Deschideți capacul și dopul, miroșiți. Dacă este de înaltă calitate, nu se simt mirosuri din interior.
 • Strângeți capacul și vedeți cât de strâns se închide. Dacă sunt vizibile lacune, va fi rău să te încălzi.
 • Într-un termos nu recomandăm turnarea apei spumante, a saramurii, a uleiului fierbinte.
 • Băuturile nu sunt de dorit să fie păstrate într-un termos mai mult de două zile. Nu închideți termosul gol, se poate mirosi.
 • După utilizare, asigurați-vă că clătiți cu apă caldă cu săpun folosind o perie. Clătiți bine cu apă caldă, ștergeți cu o cârpă moale sau uscați la temperatura camerei.
 • Dacă pe balon există pete și se spală prost, umpleți termosul cu apă fierbinte, adăugați puțin detergent pentru feluri de mâncare și lăsați-l peste noapte. Clătiți dimineața și lăsați să se usuce.
 • Dacă apare un miros neplăcut în vas, puteți turna câteva linguri de bicarbonat de sodiu, turnați apă fierbinte (până sus), așteptați 30 de minute, apoi clătiți cu apă caldă și mirosul se evaporă.

Tipuri de termos

Înainte de a merge la cumpărături, definiți clar obiectivele. De exemplu, un termos vid este prea scump pentru casă. Este mai ușor și mai inteligent să alegeți un termos cu o deschidere mare și un volum mare. Opțiunea de vacuum este mai bine să cumpere pentru călătorie.

Pentru a determina destinația, acordați atenție cazului. Producătorul indică, cu marcaje speciale, care produs poate fi stocat în el.

Universal Thermos

O gaură suficient de mare. Pot depozita lichide și alte produse. Termozele universale sunt echipate cu dublă plută, prin urmare sunt mai strânse, capacul este folosit ca o ceașcă. Dacă îl țineți deschis, conținutul se va răci rapid din cauza deschiderii largi. Unele tipuri pentru un transport mai bun sunt echipate cu mânere care se îndoaie ușor.

Termose tip "bullet"

Corp metalic și balon. Compact, ușor de montat într-un rucsac sau geantă. Vine cu un caz cu curea pentru transport mai bun. Capacul este folosit ca un geam. Conceput pentru cafea, ceai, cacao și alte băuturi. Echipat cu o supapă și lichidul este turnat prin el.

Termose cu o pompă de capac

Ei numesc desktop-ul și echipează capacul pompei. Prin design - "samovar", deoarece lichidul este turnat prin robinet. Această tehnologie permite păstrarea temperaturii până la 24 de ore. Dimensiunea este destul de mare, deci nu este destinată transportului.

Termosele sudoku

Termos pentru alimente. Constă din trei recipiente sau recipiente de 0,4-0,7 litri, care sunt umplute cu vase fierbinți. Există termose pentru mâncare fără sudok unde este plasată o singură farfurie. Foarte ușoară, realizată din plastic alimentar. Fiecare dintre recipiente este sigilat și îndepărtat în mod liber din termos, dar nu reține căldura pentru o lungă perioadă de timp datorită gâtului larg. Pot fi transportate simultan până la trei tipuri diferite de produse.

Container și material flacon

Materialele pentru containere sunt de tipul:

 • Plastic (plastic)
 • metal
 • sticlă

Baloane metalice

Balon metalic sau din oțel obișnuit și din oțel inoxidabil. Un astfel de balon păstrează temperatura nu mai rău decât sticla, dar mult mai puternic. Minusul este greu și greu de curățat (particule de alimente sau urme de cafea și ceai rămân). Capacul joacă un rol important. Capacele de tip twist sunt realizate în baloane metalice. Un astfel de termos poate lua în siguranță pe drum.

Flacoane din plastic sau plastic

În plus față de greutatea redusă, nu există avantaje. Plasticul absoarbe mirosurile, iar când se încălzește, le emite. Dacă ați preparat mai întâi cafea într-un astfel de vas, toate produsele ulterioare îl vor mirosi.

Sticle de sticlă

Fragil, afectat de cădere. Este mai bine să cumperi un termos cu un balon de sticlă pentru casă. Din punctul de vedere al depozitării produselor alimentare, nu există nici un fel: menține temperatura mult timp, se spală cu ușurință, nu absoarbe mirosurile.

Volumul volumului

Există termose cu un volum foarte mic de 250 ml, așa-numitele termomuguri, și uriașe în recipiente termice de 40 de litri. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mare rămâne temperatura. Volum, convențional împărțit în 3 grupe:

 • Volum mic - de la 0,25 l la 1 l - termomuguri. Este convenabil să mergi la muncă. Ușor și compact. Pescarii cumpără adesea pentru că sunt convenabili să facă momeli pe crap din cereale.
 • Volumul mediu - de la 1 l la 2 l - termose de tip standard. Insotitori indispensabili in calatorii si in vacanta. Poti lua un picnic pentru o companie mica. Nu este greu, se potrivește într-un rucsac.
 • Mare - de la 3 litri la 40 de litri - containere termice. Folosit la domiciliu pentru depozitarea băuturilor sau alimentelor.

După cumpărare, poate fi verificată acasă. Turnați apă fiartă și așteptați aproximativ o oră. În cazul în care carcasa este încălzită - sigilarea este întreruptă. Temperatura de menținere a temperaturii dorite nu va fi. Luând împreună cu dvs. un cec pentru cumpărare, mergeți la magazin și dați produsul defect, returnând banii sau schimbând unul nou.

Producator de afaceri

Este mai bine să cumpărați un brand bine-dovedit pe piața mondială. Firmele care funcționează de mai mult de un an sunt mai atente la client și la calitatea produselor lor.

Cele mai populare și au comentarii bune de la clienți - compania Aladdin, Thermos, Stanley, Ikea, LaPlaya, TatonkaH & CStuff. Printre producătorii ruși, cele mai renumite sunt "Arctic", "Samara", "Amet", "Sputnik".

Încercări video termos

Unele companii bine-cunoscute oferă în plus cumpărătorului diferite "jetoane": cutii, cani, cârlige, stilouri speciale.

Termosurile de înaltă calitate nu vor dezamăgi și, după câteva ore de călătorie, vă puteți bucura de un ceai fierbinte și fierbinte. În natură, acest lucru este pur și simplu de neînlocuit, iar dacă adăugați iarbă parfumată acolo, impresia va fi și mai mare. Fascinați drumețiile și opririle bune!

Vizionați videoclipul: Emotional Wake Up Call - Teal Swan- (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu