Cum sa alegi pneurile potrivite pentru o masina de vara si iarna

De ce este important să alegeți anvelopele potrivite pentru o mașină pentru vară și iarnă? Dacă anvelopele sunt selectate pentru sezon și sunt potrivite pentru mașină, siguranța în condus este garantată, există încredere în drum și confort în călătorie.

Alegerea corectă a anvelopelor de vară

Modelul benzii de rulare a anvelopei este un factor în tracțiune. Ambreiajul oferă un model asimetric, cu cât mai profundă, cu atât mai bună este condusul în condiții meteo ploioase. Pe anvelopele de vară există caneluri speciale în care apa iese de sub roți. Pe un astfel de cauciuc există un marcaj de ploaie sau Aqua, iar anvelopele cu un model în formă de V pe benzile de rulare sunt potrivite pentru acoperirea uscată. Aceste desene sunt inerente anvelopelor de vară.

Dimensiunea este specificată în documentația tehnică a autoturismului. Se indică de obicei prin mai multe dimensiuni. Este recomandabil să vă reamintim regula: în vara anvelopele sunt mai largi decât în ​​timpul iernii. Este mai bine să nu se abată de la recomandările dimensiunilor standard ale producătorului. Când se utilizează anvelope nestandardizate (circumferința vehiculului utilizat este diferită de cea standard), sunt posibile citirile inexacte ale vitezometrului (kilometraj și viteză uniformă).

Echilibrarea este o caracteristică la fel de importantă. Dacă discurile nu prezintă defecte și anvelopele nu sunt echilibrate pe discuri, returnați-le vânzătorului ca defect. Orice șofer știe că anvelopele neechilibrate se poartă mai repede și provoacă o bătaie la viteză mare.

Cumpărați anvelope noi sau uzate?

Șoferii au o întrebare, iau anvelope noi sau sunt folosite? Întrebarea corectă. Uneori, anvelopele de vară sunt preferate să cumpere decât cele noi de calitate inferioară. Adevărat, anvelopele folosite servesc mai puțin. Dacă nu vă schimbați în timp util, veți avea probleme cu manipularea și cu poliția.

Dacă întrebarea se bazează pe finanțe, aceasta este o oportunitate de salvare fără risc pentru viață și sănătate. Dacă vorbești despre economisire, ar trebui să știi că produsele mărcii promovate sunt mai scumpe decât cele mai puțin cunoscute. Este imposibil să puneți diferite tipuri de cauciuc pe o punte. În mod ideal, toate cele 4 pneuri ar trebui să fie aceleași.

Cum sa alegi anvelopele de iarna potrivite

Iarna este departe, dar pregătește sania în timpul verii! Cumpărați anvelope de iarnă în timpul verii, puteți salva. În sezon, acestea sunt mai scumpe decât în ​​timpul verii. Desigur, nu puteți lua anvelope de iarnă. Poți călători toată iarna și vara, dar acesta este un risc nu numai pentru mașină, ci și pentru ceilalți.

Alegerea anvelopei de iarnă depinde de condițiile meteorologice care predomină în regiune. Prin urmare, este imposibil să se facă o evaluare exactă a anvelopelor de iarnă, nu se poate spune că unele sunt mai bune decât altele. Există recomandări generale care vă vor ajuta să ridicați anvelopele de iarnă pentru mașină.

Spikes sau nu spikes?

Cu ajutorul vârfurilor, este posibil să se atingă un coeficient mai ridicat de cuplare a anvelopei de iarnă pe șosea. Dacă cumpărați împânzit, aveți două opțiuni: cumpărați împânzit din fabrica sau efectuați studiind anvelope obișnuite de iarnă. Cu cât sunt mai multe vârfuri, cu atât este mai fiabilă aderența, cu atât mai puține alunecări și distanțe de frânare. Cel mai bun efect este dacă spikele sunt localizate aleatoriu și nu pe aceeași linie. Trebuie să știți că studierea nu se efectuează pe fiecare anotimp de iarnă, consultați vânzătorul.

Cea mai mare parte a iernii (mai ales în orașe) se găsește pe drumuri. În acest caz, nu cumpărați anvelope fără pișcături. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • împiedicată de a accelera o mașină sau de ao frânge pe asfalt,
  • pe anvelopele asfaltate, există un plasture mai mic de contact cu roțile, ceea ce agravează manevrabilitatea mașinii și crește pericolul.

Cuib în timp ce conduceți pe extract de asfalt o mulțime de zgomot.

Șablon de rulare

Dacă trebuie să călătoriți în zăpadă, rețineți că manevrarea autovehiculului depinde de modelul benzii de rulare a anvelopei de iarnă. După cum arată practica, anvelopele cu un număr mare de dame aranjate într-un model de tablă de șah au cel mai mare efect. Fiți atenți la adâncimea modelului, parametrii de bază ai majorității modelelor - 9-10 mm. Există benzi pe protectori, se numesc lamele. Ele afectează aderența. Datorită benzilor, anvelopele de iarnă împăturite și neimpresionate își păstrează drumul mai fiabil.

Atunci când conduceți pe zăpadă umedă, utilizați cauciucul cu un model de direcție, care promovează curgerea scurgerii de sub roți. Desenul este similar cu desenarea anvelopelor de vară pentru ploaie, o așa-numită herringbone.

dimensiune

Alegeți mărimea anvelopelor pentru iarnă de cele recomandate de producătorul de automobile. Pneurile largi cresc contactul cu șoseaua, iar aderența se reduce. Dacă nu a existat o dimensiune corectă, cumpărați un pic mai mic înălțime, dar cu un profil mai înalt în înălțime.

exploatare

Funcționarea anvelopelor de iarnă necesită anumite reguli. Multe mașini "pereobuvayut" când a apărut prima zăpadă și apare gheața. Acest lucru este eronat, deoarece duce la o creștere a accidentelor la începutul iernii. Recomandați să schimbați anvelopele atunci când temperatura este setată la 7 grade.

Pantofii de iarnă au nevoie de o funcționare atentă în stadiul inițial. Funcționarea neîntreruptă fără frânare bruscă și un start ascuțit, curse exacte - recomandări pentru prelungirea timpului de funcționare a anvelopelor de iarnă.

Este posibil să puneți anvelope de iarnă numai pe roțile motoare?

Deseori există o întrebare: este posibil să punem anvelope de iarnă numai pe roțile motrice pentru a salva? După cum spun experții, acest lucru afectează comportamentul mașinii nu este spre bine. Luați în considerare exemple.

  1. În cazul mașinii cu tracțiune pe spate, atunci când masa de frânare este transferată pe roțile din față. Deci, practic nu există nici un beneficiu de la anvelopele de iarnă numai pe roțile din spate.
  2. Dacă autovehiculul intră pe rând pe drumul înghețat, iar anvelopele se încinge numai pe roțile din spate, mașina nu va respecta direcția.
  3. Anvelopele de iarnă instalate pe roțile din față ale autoturismelor cu tracțiune față vor face posibilă o mișcare mai rapidă, dar la frânare sau la viteza de cădere, roțile din spate pot să se deruleze și aceasta este deja o situație de urgență.

Nu încercați soarta, nu salvați pe mic și cumpărați un set complet de anvelope de iarnă. Acest lucru este valabil mai ales pentru situații neașteptate, atunci când are loc o mașină sau o frânare de urgență, iar autovehiculul va avea mai multă încredere să dețină dacă există un set complet de anvelope de iarnă.

Nu uitați să lipiți semnul "W", dacă există anvelope cu carouri. Alți șoferi își vor da seama că aveți o distanță scurtă de frânare și vă veți menține distanța. Drum bun!

Vizionați videoclipul: Cum alegem anvelopele potrivite și cum verificăm mașina la sfârșit de iarnă (Septembrie 2019).

Lasă Un Comentariu