Cum de a prinde un crucian pe o tijă de pescuit plutitor - sfaturi de la pescarii

Crucian unul dintre cele mai comune pește, care este popular printre pescarii. Acest pește este semnificativ diferit de aspectul rudelor: ușor aplatizat, larg, cu cântare de argint sau de aur. Dacă hobby-ul tău este de pescuit, probabil că te interesează cum să prindă un crucian?

Îl prindem pe crucian la începutul primăverii

Primii cruciani intră în zona de pescuit imediat ce gheața se topește. În a doua jumătate a lunii aprilie, când apa se încălzește peste 12 ani despreC, prada iese din gropile de hrănit, unde adâncimea este mai mică de 2 metri. În acest moment, prinderea otrăvitorului de crap de cruciană, este garantată o bună mușcătură.

La începutul primăverii, este mai bine să mergeți pentru crucian la lacuri puțin adânci, unde apa se încălzește mai repede decât în ​​râuri sau rezervoare. În funcție de condițiile meteorologice locale, diferența este de 2-3 săptămâni.

Cruciul manifestă cea mai mare activitate în vremea însorită și calmă când se încălzește apa, astfel încât pescuitul este cel mai bine prins din ziua 12 până seara. În primăvară există vrăji frecvente, respectiv, iar mușcătura slăbește sau dispare.

Pentru pescuitul de primăvară, regimul de temperatură joacă un rol mai mare decât schimbarea presiunii atmosferice. Nu puteți scăpa de instinct, iar peștele, pregătindu-se pentru viitoarea reproducere, se hrănește puternic, fără a lua în seamă diferențele de presiune atmosferică și prezența unui prădător - un știuc. În apa rece, procesul metabolic încetinește, iar peștele cade într-o stupoare.

Secretele video

În aprilie și începutul lunii mai, pescarii preferă să prindă un crucian cu unelte de alimentare (talpa inferioară engleză), care, datorită adaptărilor grele de fund, va merge mai bine cu curentul. Tocurile de pescuit potrivite sunt mai potrivite pentru apa stătătoare pentru pescuitul pe distanțe lungi.

Captura de pescuit în luna mai (a doua jumătate)

Începând din a doua jumătate a lunii mai, apa își pierde transparența datorită vegetației furtunoase, iar crapul crucian frunzează în apă de mică adâncime, ascunzându-se în păduri de coastă. În aceste locuri, apare o reproducere, care începe în a doua jumătate a lunii mai, când apa se încălzește până la 16 ani despreCu și mai mult. În acest timp, este bine să prindeți "plutitorul" (tijă de pescuit plutitor), dar nu uitați de tăcere și deghizare.

Pentru informații de pescuit reușite este interesant faptul că reproducerea unui crucian este alcătuită din mai multe etape. Peștii mai mari cresc în primul rând, iar cei mici și mijlocii continuă să hrănească. În general, reproducerea durează până la jumătatea lunii iunie.

La începutul primăverii, crapul are duze de origine animală - viermi de sânge, vierme, larve de insecte, viermi. În cea de-a doua jumătate a lunii mai, ea preferă împachetarea plantelor, deoarece nu există bază de alimentare în rezervoare și nu este nevoie să alegeți.

Puteți ademeni, cel mai important, să nu exagerați. Câteva pâini de tort aburit sunt suficiente. Dacă adăugați vierme de momeală sau vierme mucegăite, peștele va răspunde mai bine.

Crăciun crap de vară

În vara, crucianul iese pentru hrănire noaptea, astfel încât cea mai bună mușcătură este dimineața devreme și seara în seara. În această perioadă, există o persoană mare, de până la 2 kg.

Crapul crucian reacționează la schimbarea vremii, prin urmare, este mai bine să prindeți vremea moderată, cu un vânt slab sud-vest sau sud. Muscatura se va opri dintr-o dată, dacă vântul se schimbă abrupt și captează norii. O mușcătură bună și în vreme ploioasă când plouă foarte mult.

Pentru a prinde un crucian vara, veți avea nevoie de momeală de legume și legume, cum ar fi pâinea (de preferință secară), cerealele aburite, cerealele. Karasik în acest moment plin, leneș și teribil de agitat, astfel încât duza și momeala schimba constant. Uleiul de in sau de cânepă se adaugă la momeală, uneori vanilie. Prindeți un vierme, viermi de sânge, creveți. Cu toate acestea, în vara, el preferă alimentele vegetale: mazăre, orz, porumb, pâine.

Locul de pescuit este selectat clasic. În cazul în care tijele de pescuit plutiți - este mai bine să prindeți lângă vegetația acvatică sau în poiana între ele. Un loc ideal cu o mică diferență în adâncime, de 1 sau 2 metri.

Locația necunoscută este examinată preliminar, observă cum se joacă peștele, căutând locuri blocate de cel puțin 1,5 metri adâncime. Crapul se găsește în astfel de locuri, cu o ușoară tremurătoare a tulpinilor de stuf.

Am prins crucian pe "float"

Cele mai comune unelte - tija de pescuit cu un flotor bine fixat. Rod lungime de 4-7 metri. Într-o altă formă de realizare, tija cu un flotor alunecător și o bobină. Deasupra flotorului este montat dopul de cauciuc, cu care adâncimea este reglată. Minus - abordarea poate deveni confuză la turnare. Linia este selectată pentru unelte plutitoare de la 0,15 până la 0,30 mm, cârligele nr. 5-6, câteodată nr. 7.

Pentru pescuitul reușit sunt necesare plutitoare "sensibile". Profesioniștii aleg speciale, așa-numitele plute sportive. Dacă nu intenționați să prindeți un crap crucian profesional, nu ar trebui să le ascultați sfatul.

Divizia plutitoare pe sport și simplu - condiționată. Cel mai simplu plutitor este montat pe o linie de pescuit într-un singur loc și dacă scufundatorul nu atinge fundul, acesta este scufundat în apă cu 75-90%. În acest scenariu, peștele va trebui să depună mult efort pentru a trage prada.

Un plutitor complet diferit - sport. Partea de suprafață este sub forma unei antene, greutatea este scăzută, iar flotabilitatea este aproape zero, ceea ce facilitează încorporarea cruciului. Există mai multe încărcături: una mare este situată la jumătate de metru de cârlig; încărcare ușoară sau "pod podasok" - la începutul leșei. Când începe mușcătura, plutitorul nu cade pe apă, dar rămâne în poziție verticală și plutește ușor, ceea ce ajută la controlul duzei.

De la mijlocul verii, marele crucian devine prudent, precum și mușcăturile, deci un flotor sportiv este pur și simplu necesar.

Cum de a alege o tijă

Pentru pescuit nu folosiți întotdeauna o tijă de pescuit cu o bobină. Uneori folosiți tija de pescuit. Bologna tackle este potrivită în locuri peste, și în apă stagnantă, cu o adâncime mică, o tijă de pescuit acoperi este ideală. Un alt avantaj al barei de pescuit: în cazul în care crapul crucian se află în pășuni sau se ascunde sub coajă, o tijă de pescuit de acoperiș poate fi așezată cu mai multă precizie în duză și se realizează.

La cumpărare, ele sunt, de asemenea, ghidate de lungimea tijei: până la 5 metri - fibră de sticlă, peste 5 metri - fibră de carbon. Plugurile din fibră de carbon cu o linie scurtă sunt de asemenea potrivite, mai ales dacă acestea sunt ferestre la distanță și greu accesibile. Nu uitați că fibrele de carbon conduc energia electrică bine, astfel că într-o furtună sau în apropierea liniilor electrice nu folosiți astfel de tije.

Atunci când pescuiește crapul de crucișă mic, se va potrivi un șir semi-semi-colac, o tijă mai mare fiind aleasă pentru cea mai mare.

După pescuit, orice tijă este curățată de nisip, praf și murdărie și uscată, altfel unul dintre genunchi se va lipi la cel mai inoportun moment.

Musca crucian

Bites are o varietate de crap, dar sigur. Când prada a ajuns la duza, plutitorul tremură sau "zdrobește" (cercuri de lumină se îndepărtează), apoi se îndepărtează rapid (aici este timpul să cârlig).

Tăierea trebuie să fie ascuțită și încrezătoare, buzele crapului crucian sunt carne și cârligul se agață bine. Atunci când este prea ascuțită sau prematură, peștele va părăsi cârligul.

În cazul în care pradă este prins, pescuitul este ușor, este ușor rezistentă (primele secunde după ce hooking sunt cele mai grave) și rar rupe linia. Mult mai rău, dacă intri în stuf, unde poate confunda uneltele. Scoateți cu atenție apa, tragând ușor până la țărm sau spre barcă. Când intră în cușcă, așteaptă o ureche pentru cină.

Pe râu, mușcarea este mai intensă decât într-un iaz sau lac. Cu toate acestea, este imposibil să se construiască un program specific pentru o muscatura. Uneori în corpurile de apă din apropiere, șuvoiul este diferit.

Crapul se referă la trofeele dorite care se găsesc în rezervoare și puțini dintre pescarii avid spun cu certitudine că este un krasyatnik. La urma urmei, crapul crucian, peștele este viclean, pereborchivaya (mai ales vara) și este capricios, astfel încât nici o momeală sau experimente cu duze nu vor aduce rezultate.

Acestea sunt realitățile vieții și esența severă a pescuitului. Nu vă disperați și când, după câteva zile de ploi torențiale, seara, au apărut premisele unei dimineți neclintite - ieșiți de la serviciu și mergeți la pescuit. Plăcerea de a prinde un crucian va deveni extraordinară!

Vizionați videoclipul: Carasi de primavara pe lacul Cuscra 2 (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu