Cognac: istorie, producție, reguli de băut

Cognac - una dintre băuturile alcoolice puternice de elită, numite aperitive. Gustul este destul de moale, cu un anumit zhguchestyu, foarte armonios. Cognacurile franceze se caracterizează printr-un gust unic de tonuri de rășinoase sau ciocolată în combinație cu nucșoară, șofran, iasomie și ghimbir.

Regulile de bază ale băuturilor

Fanii băuturii consideră că brandy este atât de nobil încât mai întâi trebuie să creezi o anumită atmosferă și apoi să o mănânci. Este considerată o lipsă de respect pentru o băutură în haine de casă și în bucătărie, se recomandă purtarea unei rochii de seară sau a unui costum de afaceri.

Pentru a vă reîncărca emoțiile și a vă bucura de băutură, învățați să simțiți aroma de brandy.

Ochelarii din care sunt sfătuiți să bea brandy

Snifter, care înseamnă "sniff", este o sticlă tradițională de brandy, cunoscută din secolul al XVI-lea. În formă - o formă sferică, cu un picior scurt, înclinând în sus, cu un volum de 170 ml - 240 ml. Adesea, aceste pahare sunt realizate din cristal sau din sticlă transparentă și subțire. Forma îngustată a sticlei păstrează aroma unică a băuturii.

Unii experți spun că ținând un snifter în mâinile lor, căldura mâinilor este transferată la coniac și gustul devine mai bun. Dar alții declară în unanimitate că este imposibil să se încălzească.

Cunoscătorii aleg un tacâm mai modern, pe o tulpină înaltă și asemănătoare cu un mug de lalele. Ochelarii în formă de lalele sunt cel mai convenabil pentru degustare, deoarece permit concentrarea majorității gustului. Unii oameni preferă să bea coniac din ochelari de coniac special sub formă de butoi, aproximativ 25 ml.

Se recomandă să deschideți o sticlă, ca și în cazul unor lichioruri, cu 30 de minute înainte de degustare. În acest timp, băutura este saturată cu oxigen și mărește gustul.

Cognac Gustări

În Rusia, din vremea lui Nicolae al II-lea, există o tradiție de a avea un cognac cu lămâie. Cu toate acestea, cei mai mulți susțin că lămâia distorsionează gustul unei băuturi nobile. Lemnul este bun cu vodca sau tequila.

În Franța, cu coniac, servesc pateu sau ciocolată, beau o ceașcă de cafea și apoi fumează o țigară, așa-numita regulă de trei "C", Cafe, Cognac, Cigare.

Pentru o gustare, brânză de durum, carne slabă, măsline este potrivită. Unii oameni aruncă cuburi de gheață în coniac, spălate cu suc de struguri sau cu apă minerală necarbonată.

Reteta video de brandy de casa

5 etape de ras de baut

Este mai bine să consumați brandy la domiciliu separat de alimente, așezat într-un scaun confortabil într-o atmosferă relaxată. Nu beți într-o gulp, savurați fiecare gust.

  1. Umpleți sticla cu aproximativ un sfert, luați-o lângă picior (în mână, dacă paharul este cu un picior mic), estimați culoarea băuturii. Uneori este fascinat de gama de culori neobișnuite. Prin intermediul lichidului trebuie să vedeți clar amprenta rămasă pe sticlă.
  2. Rotiți geamul în jurul axei și reveniți în poziția verticală. Pe pereții paharului ar trebui să picură picături, așa-numitele picioare de cognac. Cu cat mai multe astfel de picaturi si cu atat urme mai groase, cu atat mai mare este brandy. Dacă "picioarele" sunt ținute timp de aproximativ 5 secunde, coniacul cu o viteză a obturatorului de cel puțin 5-8 ani, dacă este vorba de aproximativ 15 secunde, rămâne timp de cel puțin 20 de ani.
  3. Miros de cognac pentru a simți subtilitatea de aromă. În primul rând, componentele volatile sunt simțite. În etapa următoare, puteți simți toată paleta de mirosuri, pentru aceasta aveți nevoie să vă dezbrăcați de sticlă și să mirosi conținutul. Într-o băutură bună notele lemnoase trasate de stejar, pin sau cedru, arome picante de vanilie sau cuișoare, note de fructe de caise, prune, pere sau cireșe. Puteți simți arome de migdale, arahide, mosc, piele, pâine prăjită sau cafea.
  4. Luați o gură mică și simțiți aroma băuturii. Prima aburire va simți conținutul ridicat de alcool din băutură. Nu luați imediat următoarea înghițitură.
  5. Simtiti noile nuante, armonie buchetului, delicatatea si usturoiul bauturii. Dacă nu vă place amărăciunea, mâncați carne sau ciocolată.

Un pic de istorie

Cognac pentru o lungă perioadă de timp o adevărată băutură franceză puternică produsă în orașul Cognac (Cognac). În secolul al XII-lea, în vecinătatea acestui mic oraș au fost amplasate câteva podgorii mari. Initial, au facut vin din recoltele frumoase de struguri si le-au trimis in tarile nordice pe mare. Călătoria era lungă, iar vinul, în timpul transportului, și-a pierdut gustul și valoarea, ceea ce a dus la pierderi considerabile pentru producători.

A trecut mult timp, iar în secolul al XVII-lea au apărut noi tehnologii care au permis dezvoltarea unui distilat de vin. Un produs nou cu transport pe termen lung nu a schimbat calitatea și sa dovedit a fi mult mai aromatic și mai bogat decât vinul obișnuit. Comercianții francezi au observat că băutura nouă, după depozitarea în butoaiele de stejar, devine mai aromată, iar gustul se îmbunătățește.

Povestea lui Hennessy

În secolul al XIX-lea, întreprinderile au apărut în orașul Cognac și în alte orașe din Franța pentru ambalarea băuturilor tari în recipiente de sticlă. Cererea a crescut, așa că a trebuit să extindem zona sub podgorii.

Producată în prezent în Georgia, Armenia, Spania, Grecia, Rusia. Numai produsul de cognac obținut de producătorii din diferite țări se numește brandy, nu brandy. Numai producătorii francezi au dreptul exclusiv de a folosi sigla Cognac.

Cognacul

Se utilizează pentru fabricarea și producția anumitor struguri albi, care se colectează la jumătatea lunii octombrie. Cele mai comune soiuri: Colombar, Montil, Uni Blanc. Se strânge strugurii recoltați și se trimite sucul rezultat pentru fermentație. Apoi vine distilarea, literalmente "picurând", în timpul căreia se produce o fracțiune de până la 72% alcool. Fracția rezultată este plasată în butoaie, în mod necesar stejar, pentru îmbătrânire. Termenul minim este de 30 de luni.

Conform legii franceze, este interzis să se adauge zahăr și sulfați la coniac în timpul gătitului. Pentru a obține culoarea dorită, puteți folosi tinctura de alcool pe chipsuri de stejar sau caramel.

Calitatea de cognac este transparentă, fără impurități și incluziuni, consistența este un pic uleioasă. Cetatea - cel puțin 40%. Cognacul este împărțit în mai multe categorii, în funcție de extras: 3 ani - "3 stele", până la 6 ani - "6 stele". Uneori, în loc de asteriscuri de pe etichetă, se scrie o anumită abreviere. KV înseamnă că cognacul este în vârstă de aproximativ 6 ani, KVVK - cel puțin 8 ani, KS - expunere lungă, aproximativ 10 ani. Cele mai renumite case de producție de cognac sunt Hennessy, Bisquit, Martel, Remy Marten.

Brandy are proprietăți pozitive, dar nu trebuie să-l abuzezi. Doza optimă este de 30 de grame. Este mai bine să bei în forma sa pură, fără diluare cu tonice sau sifon.

Vizionați videoclipul: Pio Tries An $8,000 NYC Cognac But Must Prove Hes Not A Baby First! Excess w Pio (August 2019).

Lasă Un Comentariu