Perdele: design, lambrequins, tesatura, strasuri

Dacă ați devenit proprietarul mândru al apartamentului dvs. sau ați conceput o renovare mare, fiți atenți la perdele. Ele joacă un rol semnificativ în interior, iar decorarea ferestrelor este importantă pentru a crea o atmosferă confortabilă și unică. Cum să alegi perdelele potrivite și ce rol joacă ei?

Hue și dungi

Dungile verticale sunt utilizate în camere cu un plafon mic. Pentru ca perdelele să creeze un efect mai mare, țesătura trebuie cumpărată cu o marjă de 2 sau 3 ori mai mare decât lățimea ferestrei.

Este recomandat să alegeți perdele mai ușoare sau mai întunecate decât umbra pereților. Culorile galben, portocaliu sau roșu sunt considerate tonuri calde, albastru sau gri - rece. Senzația de căldură și confort este atașată de perdele din țesături grele și dense.

Perne pentru canapea, lenjerie de pat, scaune acoperă va servi ca un ghid în selecția de culori. Dacă nu puteți crea o potrivire perfectă, coaseți câteva perne din aceeași țesătură cu perdelele. Se dovedește o mare plus față de decor în cameră. Designerii recomandă cusătura unei fețe de masă sau șervețele din țesături pentru perdele, care pot fi așezate pe o masă de cafea sau pe rafturi de rafturi.

Exemple video de perdele pentru camera de zi

Stofa cu model

Atunci când alegeți țesături cu un model, fiți foarte atenți. Spre deosebire de pânzele monocrome, designul este selectat ținând cont de temele existente ale interiorului. Figura poate fi asociată cu ornamentul covorului de pe podea sau cu alte elemente de decor cu un anumit sens artistic. Schema de culori selectată perfect a perdelelor și a interiorului creează o imagine de exhaustivitate, consecvență și exhaustivitate.

Designerii de țesături ușoare translucide sfătuiesc să se aplice acolo unde permite numirea camerei. Sunt permise designul umflat sau țesătura iridescentă. Elementele mari și contrastante ale decorului fac interiorul mai greu.

Reguli pentru camere spațioase, camere de zi mari, holuri, dormitoare: utilizați perdele lungi și luxuriante cu draperii, arcuri sau materiale stratificate.

Lambrichene

Lambrechinele (decoratie speciala sub forma unei bibelouri de diferite forme, situate deasupra cortinei) dau stilului si completarii decorului.

Cu ajutorul garniturilor decorați partea superioară a ferestrei, acoperiți coroanele și digul, care modifică vizual proporțiile ferestrei. Lambrechinele sunt fabricate din aceeași țesătură ca perdelele, învelite cu panglică, cordoane cusute și perii.

Tipul de lambrequins de cusut

  • Bando - lambrecine pe o bază rigidă. O bandă de țesătură, în care marginile sunt drepte sau în formă. Potrivit pentru birouri și săli de clasă.
  • SMAD - un lambrequin pe o bază moale. Folosit în incinta stilului clasic și arată ca un set de semicercuri cu falduri. Puteți combina țesături moi și tari utilizând diferite scheme de culori.
  • Perekida - un tip de lambrequin, atunci când țesătura spontană se îndoaie, înfășurând în jurul streașinilor. Dacă cornișorul este frumos, nu este nevoie să-l ascundeți.

100 de modele de perdele din bucătărie

Alegerea unei țesături pentru perdele

Dacă alegeți să vă protejați de lumină, alegeți o cârpă impregnată cu o soluție specială, astfel încât să ardă mai puțin la soare.

Perdelele, care trebuie spălate frecvent, ar trebui să fie alese dintr-o țesătură de in, nețesută. Cea mai practică țesătură este poliesterul. Astfel de perdele pot fi spălate cu ușurință acasă la 30-40 de grade. Pentru perdele de catifea se aplica curatare uscata.

Țesăturile din bumbac nu sunt potrivite pentru încăperile în care o mare parte a zilei este luminată de soare. Ei se estompează rapid și își pierd culoarea originală. Perdelele de mătase arată spectaculos, plăcut la atingere, dar este nevoie de o protecție suplimentară, deoarece acestea se estompează la soare.

Când faci un birou sau un birou, aleg din taftă, care arată destul de interesant, reflectă razele soarelui și este ușor de curățat. Printre țesăturile artificiale, viscoza este considerată cea mai populară și mai practică. Una dintre cele mai pozitive calități - rezistența la foc. Printre țesăturile naturale, cel mai popular in, cu aditivi. De exemplu, dacă adăugați poliester, țesătura va fi ușoară și strălucitoare. Perdele din astfel de țesături arata cel mai bine în bucătărie, dacă este în armonie cu mobilierul de bucătărie.

Perdelele din țesături amestecate sau sintetice sunt practice, aproape nu încrețite, ușor șterse acasă. Nu mai puțin interesante și populare rămân flizelin. Este foarte ușoară și durabilă. Perdele din țesături naturale în combinație cu acril și poliester rezistente la uzură, resping praf, practic, nu au nevoie de călcat, aproape nu se estompeze la soare.

Versiunea clasică a țesăturilor este velur, catifea, tweed, satin, jacquard, in, mătase, organza.

Selectăm streașinile

Barele de tije din plastic nu sunt potrivite pentru perdele grele. Pentru a atașa tulul, alegeți o corniță dublă. Dacă este conceput lambrequin - triple cornice.

Alegeți tije de cortină cu cârlige și cleme de alunecare, pentru a nu trage constant perdelele. Perdelele care acoperă întregul perete lărgesc deschiderea ferestrei, deci luați streașina egală cu lățimea ferestrei. Pentru perdele cu cornișă de lambrequin, atașați la tavan.

Barele de cortină sunt potrivite culorii podelei sau mobilei pentru a se încadra în interiorul general al camerei. Pervazuri dintr-un copac de nuci, stejar sau pin, abordare a înregistrării clasice a camerelor.

Perdelele clasice arată mai bine pe cornișele forjate, care sunt făcute cu vârfuri sub formă de suliță sau formă de frunze, care amintesc de epoca medievală. Asemenea proiectare este posibilă doar într-o cameră spațioasă și numai milionarii își pot permite astfel de produse.

Tijele din perdele metalice sunt durabile, conservatoare și se armonizează perfect cu mobilierul. Picioarele sunt realizate sub formă de forme geometrice, iar perdelele sunt montate pe inele metalice sau balamale. Designerii sfătuiesc să fixați astfel de streașină în bucătărie.

Cele mai comune tije de cortină din aluminiu. Ele sunt durabile, ieftine, ușor de îndoit și de a schimba forma. Cele mai ieftine cornișe din plastic. Sunt bune pentru o grădiniță în care este posibil să întruchipezi diverse vise și imaginații ale copilului.

Recomandări de proiectare suplimentare

Perdelele sunt ușor de schimbat sau adăugate independent. Nu puteți deschide zilnic și puteți lega marginile cu panglici sau arcuri. În dormitor sau cameră de zi clasică în loc de panglici legat cu margele.

În așteptarea unei sărbători sau a unei sărbători, perdelele sunt decorate cu broșe - fluturi delicate și libelule, flori complicate sau fulgi de zăpadă. Deci, puteți crea un interior de noul an.

Indiferent de sezon, perdelele vor fi cadrul perfect pentru interior, care va aduce bucurie, frumusețe și confort.

Interiorul selectat corespunzător este o lume întreagă creată cu un suflet, schimbând starea de spirit, creând stil și caracter. Lasati-l sa incalzeasca toti oamenii din jur cu caldura, chiar si in cea mai acerba raceala, da bun si cordialitate. Dacă nu puteai găsi perdele frumoase în magazin, nu ar trebui să fii supărat, să coasă cu perdele. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Perdele si draperii. (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu