Instructiuni scurte pentru deschiderea unei cafenele

Restaurantul de afaceri a rămas întotdeauna profitabil, inclusiv primele restaurante sau taverne, dacă sunt organizate corespunzător. Crearea unui restaurant este un proiect pe scară largă și ambițios, o cafenea este mai puțin costisitoare din toate punctele de vedere.

Cafe concept

Pentru a începe să dezvoltați un plan de afaceri, determinați vizitatorii vizați, meniurile, locația și diferențele unice de la concurenți. Politica de tarifare trebuie să respecte formatul cafenelei alese. Dacă vă decideți să deschideți o cafenea pentru tineri, mâncărurile și băuturile cu siguranță sunt scumpe nepotrivite.

Înregistrare de afaceri

Cine deschide o cafenea, de obicei înregistrează PI sau LLC. PI este mult mai ușor și mai profitabil de deschis, dar alcoolul nu poate fi vândut. Numai o persoană juridică poate obține o licență de vânzare. Beneficiul IP-ului este că vă puteți construi o muncă în sistemul de brevete de impozitare.

În cazul în care se decide deschiderea unei cafenele sub forma unei SRL, forma optimă de impozitare este impozitul pe impozitul pe venit (impozit unic asupra venitului imputat) sau "imputat". În acest caz, sediul cafenelei nu trebuie să depășească 150 mp. Antreprenorii individuali aleg uneori sistemul simplificat de impozitare (sistemul simplificat de impozitare) sau "sistemul de plăți simplificat", dar consiliază o formă mai avantajoasă - PSN (brevet). În această situație, camera nu trebuie să depășească 50 mp. (este luată în considerare numai o sală de servicii). Costul anual aproximativ al brevetului este de 180.000 de ruble. Dacă deschideți mai multe cafenele, a căror suprafață a holului nu depășește 50 de metri pătrați și toate acestea sunt situate în același subiect, este necesar un brevet.

Documentația contabilă și contabilitatea fiscală pot fi întreținute independent sau pot recurge la ajutorul serviciilor online.

Documente și permisiuni

Pentru a deschide o cafenea, aveți nevoie de multe permisiuni și aprobări. Dacă este necesară reamenajarea în incintele selectate, va fi necesar un proiect tehnic, o concluzie, un proiect de reorganizare și o documentație privind comunicarea camerei și furnizarea de energie electrică. O astfel de activitate poate fi realizată de o organizație specială de proiect care deține o licență pentru acest tip de activitate.

Documentația trebuie să fie coordonată cu SES (unde încă mai trebuie să primiți notificarea privind începerea activităților), departamentul de pompieri, arhitectul, orașul sau administrația raională. Pentru vânzarea de alcool va avea nevoie de o licență. Pentru a nu fi confundat cu documentele, este mai bine să folosiți serviciile unui avocat.

Cum de a alege o cameră

Camera este practic principalul factor în succesul unei întreprinderi. Acestea sunt cele mai dependente de locația instituției de clasă economică atunci când acestea trebuie să funcționeze la cel mai jos punct al categoriei de preț.

 • Instituția ar trebui să fie amplasată cât mai aproape de consumatorul vizat (zone de recreere, locul de muncă, studiu sau ședere).
 • Restaurantele scumpe se deschid mai des în centru, în clădiri sau spații scumpe și prestigioase. Cafenea clasa economică - în zonele de dormit.
 • Nu merită riscul și se închiriază o cameră unde în trecut era localizată o cafenea neprofitabilă.
 • Sala trebuie să respecte cerințele SanPiNa (apă, electricitate, canalizare) și sarcinile planificate.
 • Aflați dacă camera selectată se află în zona de reconstrucție sau dezmembrare. Dacă spațiile au fost reparate cu reamenajare, consultați documentele pentru înregistrarea legalității.
 • Aflați dacă este posibil să plasați un semn de cafea pe fațadă, să aflați ce restricții sunt aplicate publicității în acest loc. Luați în considerare confortul de intrare și posibilitatea de parcare.

Cerințe pentru cameră

Cerințele detaliate pentru facilitățile de catering sunt conținute în SanPiN 2.3.6.1079-01. Luați în considerare cele mai importante. Ansamblurile trebuie să fie planificate în ceea ce privește siguranța la incendiu și să respecte standardele. De exemplu, intrarea în zona de vânzare ar trebui să fie de pe stradă, iar în spațiul de depozitare - din curte.

Compoziția sediului

 1. Depozite. Mâncare stocată. Trebuie să fie echipate cu frigidere. Alimentele uscate și legumele sunt depozitate în chilii neprotejate.
 2. spălat. Căzi de spălat cu compartimente pentru spălarea și spălarea vesela. În apropiere este un uscător.
 3. Magazin de legume. Legume sortate, spălate și prelucrate. Dacă nu există loc pentru un atelier, se va potrivi o masă separată pentru prelucrarea legumelor.
 4. Carne de procesare a carnii și masa de prelucrare a pestelui. Dacă nu există posibilitatea de a crea un atelier separat.
 5. Frizerie. Sunt produse gustări reci (salate, sandvișuri, deserturi).
 6. Magazinul fierbinte. O cameră separată, unde sunt instalate mașini de gătit, cuptoare, un frigider, prepară mese fierbinți și gustări. Dacă zona permite acest lucru, puteți crea patiserie și distribuire.

zona comercială trebuie să existe o vitrină cu produsele oferite clienților, un dulap, o baie pentru vizitatori.

Recrutare și recrutare

Cea mai dificilă etapă în demararea unei afaceri. Dacă nu ați avut de-a face cu o astfel de procedură înainte, ei folosesc serviciile profesioniștilor profesioniști de recrutare. Încercați să nu atrageți prieteni la afacere, există o expresie bună: "prietenia este prietenie și bani în afară", puteți ruina doar relațiile cu unii dintre ei pentru totdeauna. Numărul de angajați depinde de mărimea cafenelei.

Prima sarcină este găsirea unui bucătar. În mod ideal, angajați un bucătar, bucătari și bucătari. Acest personal lucrează în schimburi. Într-o mică cafenea, un bucătar lucrează la bucătărie, cu excepția spălării vesela și curățării camerei.

În cafenea veți avea nevoie de un administrator, un barman și un chelner. Uită-te nu numai la aspectul, dar și la capacitatea de a trata oamenii. Resourcefulness, reținere și sociabilitate sunt principalele calități ale administratorului și ale chelnerului.

Cumpărarea de alimente

Cererea de produse și calculul sunt de obicei făcute de bucătar-șef, dar, la început, este mai bine să participați și dumneavoastră. Bucătarii achiziționează produse cu o anumită marjă, dar dacă cafeaua este doar deschisă, este mai bine să luați puțin din tot. În cafea "de promovare" va dura ceva timp.

Aveți grijă atunci când alegeți furnizori. Uneori, în loc de o singură comandă, altele sunt aduse sau nu deloc. Cu astfel de furnizori pleacă imediat și nu ascultă multe scuze. Căutați parteneri de încredere.

De îndată ce vă deschideți, pregătiți-vă pentru un aflux de reprezentanți de vânzări de la o mare varietate de companii furnizoare. Nu vă grăbiți la prima ofertă favorabilă, studiați cu atenție listele de prețuri și alegeți cea mai profitabilă ofertă. Dacă ați decis cu privire la furnizori, urmați cu strictețe data de expirare a produselor importate, uneori aceștia pot alunga bunurile expirate.

Lucrați cu atenție cu furnizorii pentru implementare. Este tentant: bunurile sunt acolo, rămâne să vândă și să plătească pentru produse, dar realitățile sunt complet diferite. Nu aveți timp să vindeți totul, dar cu furnizorii trebuie să plătească la fel.

Deschideți o cafenea chiar într-un buget limitat. Cu toate acestea, pentru ca puii să devină principala afacere profitabilă, va trebui să lucrați foarte mult, să calculați riscurile cât mai mult posibil și să vă gândiți cum să le evitați. Creați o atmosferă binevoitoare plină de căldură și confort, astfel încât fiecare vizitator să simtă că îl așteaptă aici!

Vizionați videoclipul: Mod de utilizare Aqua Disiac - instrucțiuni scurte. România (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu